Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Sokaktan sesler geliyor haberiniz var mı?

İnsanın kalbinin sesini duyması pek sık rastlanan şey değildir. Olmaz değil kalbinin sesini duymak. Bazıları duyar, fark edilmesi çok zordur. Bunu söyleyene gülerler değil mi? İnsan su misali, kendi aktığı mecradan haberdar olmaz. Ben de öyle derdim ancak, bir iki senedir, durup dururken, kalbimin sesini duyar oldum. Her zaman değil tabii ki! İlk duyduğumda dedim ki, herhalde yolculuk yapıyorum. Geceydi, uykumdan uyandım kalbimin sesi ile. Anam babam ne ses ama! “Bu da nedir Allah aşkına gece yarısı” diyerek ayağa kalktım.  “Güm güm” diyerek öyle bir ses çıkartıyordu ki, akıl alacak gibi değildi. Önce biraz bekledim düzelir diye. Düzelmedi. Epeyce bir beni tedirgin etti. “Ne oluyor, nedir bu iş” diyerek bir yarım saat geçti veya geçmedi, biraz ses azaldı. Sonra uyudum. Sabah kalktım ve işe gittim. Sağa sola giderken sorun çıkmadı. Akşam üzerine doğru gazetede otururken yeniden aynı sesi duydum.  Yine aynı şekilde “güm güm” ile beni bayağı bir korkuttu. “Lan bu iş de bir numara var” dedim. Fakat, spor yaptığımız içinde bir şey olmaz havası ile çokta üzerine gitmedim. Gitmedim de ne oldu? Birkaç gün daha aynı şekilde devam edince, doğru kalp doktoruna gittim. Bir ritim sıkıntısı olmuş. Ondan bu sesleri duyarmışım. Sonra hap ve dikkatli bir tedavi ile beni sıkıntıya sokacak bir durum olmadı. Olmadı ancak ara sıra aynı şekilde sesleri duyuyorum. Bazen gazetede Muzaffer’e kalbimin sesini duyuyorum, diye söyleyince ona garip geliyor bir halde bakıyor.  Bazen hiçbir sıkıntı yokken de, kendini bana hatırlatıyor.  Gerçi yaş epeyce bir toprağa yakınlaşınca bunların olması çok tabiidir. Bu hikaye böyle devam eder gibi. Hikayeyi bağlayacağım nokta ise şudur! Birkaç gündür sokaktan bir ses geliyor. Lağım falan patlamadı. Ya da su şebekesinden akan suyun sesi değil bu sesler. Nereye gitsem, vatandaş bir derdinden bahsediyor.  Daha önceki senelerde olmuştu bu sesler ve hükümetlerin ayrılış vizesini vermişti. Bulancak, Giresun ve Piraziz’de vatandaşlar ile sohbet ettiğimde aynen kalbimin durup dururken “güm güm” dediği gibi sesler çok fazla duyulmaya başlamış. Sokaktaki kalp sesleri, bir sıkıntının gelmekte olduğunu haber veriyor. Sokağın sesini duymayanlar, tedavi de geç kalıyorlar. Sokak “sekteyi kalpten” giderse sandık çok kişiyi ters köşe yapar. Sokağın sesi çok önemli, sesi duymayan yolculuk yapar sonra!        
Ekleme Tarihi: 04 Ekim 2021 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Sokaktan sesler geliyor haberiniz var mı?

İnsanın kalbinin sesini duyması pek sık rastlanan şey değildir. Olmaz değil kalbinin sesini duymak. Bazıları duyar, fark edilmesi çok zordur. Bunu söyleyene gülerler değil mi? İnsan su misali, kendi aktığı mecradan haberdar olmaz. Ben de öyle derdim ancak, bir iki senedir, durup dururken, kalbimin sesini duyar oldum. Her zaman değil tabii ki! İlk duyduğumda dedim ki, herhalde yolculuk yapıyorum. Geceydi, uykumdan uyandım kalbimin sesi ile. Anam babam ne ses ama! “Bu da nedir Allah aşkına gece yarısı” diyerek ayağa kalktım.  “Güm güm” diyerek öyle bir ses çıkartıyordu ki, akıl alacak gibi değildi. Önce biraz bekledim düzelir diye. Düzelmedi. Epeyce bir beni tedirgin etti. “Ne oluyor, nedir bu iş” diyerek bir yarım saat geçti veya geçmedi, biraz ses azaldı. Sonra uyudum. Sabah kalktım ve işe gittim. Sağa sola giderken sorun çıkmadı. Akşam üzerine doğru gazetede otururken yeniden aynı sesi duydum.  Yine aynı şekilde “güm güm” ile beni bayağı bir korkuttu. “Lan bu iş de bir numara var” dedim. Fakat, spor yaptığımız içinde bir şey olmaz havası ile çokta üzerine gitmedim. Gitmedim de ne oldu? Birkaç gün daha aynı şekilde devam edince, doğru kalp doktoruna gittim. Bir ritim sıkıntısı olmuş. Ondan bu sesleri duyarmışım. Sonra hap ve dikkatli bir tedavi ile beni sıkıntıya sokacak bir durum olmadı. Olmadı ancak ara sıra aynı şekilde sesleri duyuyorum. Bazen gazetede Muzaffer’e kalbimin sesini duyuyorum, diye söyleyince ona garip geliyor bir halde bakıyor.  Bazen hiçbir sıkıntı yokken de, kendini bana hatırlatıyor.  Gerçi yaş epeyce bir toprağa yakınlaşınca bunların olması çok tabiidir. Bu hikaye böyle devam eder gibi. Hikayeyi bağlayacağım nokta ise şudur!

Birkaç gündür sokaktan bir ses geliyor. Lağım falan patlamadı. Ya da su şebekesinden akan suyun sesi değil bu sesler. Nereye gitsem, vatandaş bir derdinden bahsediyor.  Daha önceki senelerde olmuştu bu sesler ve hükümetlerin ayrılış vizesini vermişti. Bulancak, Giresun ve Piraziz’de vatandaşlar ile sohbet ettiğimde aynen kalbimin durup dururken “güm güm” dediği gibi sesler çok fazla duyulmaya başlamış. Sokaktaki kalp sesleri, bir sıkıntının gelmekte olduğunu haber veriyor. Sokağın sesini duymayanlar, tedavi de geç kalıyorlar. Sokak “sekteyi kalpten” giderse sandık çok kişiyi ters köşe yapar. Sokağın sesi çok önemli, sesi duymayan yolculuk yapar sonra!        

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.