Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

SİZ TRA­Fİ­Ğİ DÜ­ZEL­TİN, SAL­GIN BENDE!

Sa­de­ce Bu­lan­cak­lının değil, bu ül­ke­de nefes alan her­ke­sin en çok sı­kın­tı çek­ti­ği mev­zu­lar­dan biri el­bet­te tra­fik­tir. Her­ke­sin ba­şı­na mut­la­ka öyle ya da böyle bir gün tra­fik ile il­gi­li bir şey gel­miş­tir. Ken­di­si­nin gel­me­se bile ya­kın­la­rı­nın, ar­ka­daş­la­rı­nın, ta­nı­dık ta­nı­ma­dık bi­ri­si tra­fik ile karşı kar­şı­ya gel­miş­tir. Bu­ra­da bah­set­ti­ğim sa­de­ce va­tan­daş­lar ile kural nizam ta­nı­ma­yan araç sa­hip­le­ri­nin ara­sın­da­ki sı­kın­tı­dır. Tra­fik po­li­si veya bu işle il­gi­le­nen kim­se­ler mev­zu­nun dı­şın­da ka­lı­yor. Her neyse bu hafta için­de Bu­lan­cak için­de şahit ol­du­ğum tra­fik­te kar­şı­laş­tı­ğım vur­dum­duy­maz­lık­tır. Pa­zar­te­si günü, has­ta­ne­ye uğ­ra­dım(aşı için falan değil hemen de se­vin­di­niz yani, ga­ze­te için haf­ta­nın 3 günü uğ­ra­rım)ve geri ge­lir­ken Gı­cık­lı köp­rü­sü­nün ora­dan geçip yo­lu­ma devam ede­cek­tim. Salı pa­za­rı için­de Pazar es­na­fı kendi alanı için­de tez­gah­la­rı­nı yer­leş­ti­ri­yor ve or­ta­lık biraz ka­rı­şık­tı.  Araç­lar­dan yolun bana göre sol ta­ra­fın­da ge­çi­lecek yer bı­ra­kıl­ma­mış­tı. “Ne olu­yor” diye ya­vaş­ça gi­de­rek yola ba­kın­ca il dı­şın­dan bir araç ters yöne çek­miş ve sü­rü­cü­sü yoktu. Ar­ka­dan gelen ve sağ­dan giden araç­lar ister is­te­mez yolu tı­ka­mış halde, her­kes bir bi­ri­ne ba­kı­yor­du. Biraz bek­le­dim. Haber çıkar diye ama ha­ber­de çık­ma­dı. Ters yöne çeken kişi or­ta­lık­ta yoktu. Onun ar­ka­sın­dan gelen araç ve ondan son­ra­ki araç sü­rü­cü­le­ri, araç­lar­dan çıktı ve bir­bi­ri­ne “yol ver­se­ne” diye ba­ğı­rıp durdu. Ben kal­dır­ma çık­tım ve yo­lu­ma devam ettim. Ge­ri­ye bak­ma­dım, ters yöne çeken sü­rü­cü­nün keyfi ne zaman geldi bil­mi­yo­rum. Zaten gün için­de bu şe­kil­de on­lar­ca durum ile kar­şı­la­şı­yo­rum. Bir gün sonra akşam oldu ve eve gi­di­yo­rum. Eski ce­za­evi­nin ora­dan uzun so­ka­ğa gi­re­cek­tim. Hop yaya ge­çi­şi­nin ol­du­ğu yerde bir araç yolun or­ta­sı­na park yap­mış­tı. O sı­ra­da tra­fik polis aracı geldi ve ara­cın pla­ka­sı­nı anons etti. Kimse gel­me­di ve anons 3-4 defa tek­rar edil­di. İnanın araç sü­rü­cü­sü tın­ma­dı bile. Bek­le­dim ba­ka­lım biri ge­lecek mi, diye, gelen giden ol­ma­dı. Adam­lar çok rahat canım. İste­di­ği gibi park ede­bi­lir ve tra­fik ak­sa­mış falan, diye de dert et­mi­yor­lar an­la­şı­lan.  Bir gün sonra yine, kü­tüp­ha­ne ta­ra­fın­dan ge­li­yo­rum,(hiç otur­maz mısın sen be adam di­ye­bi­lir­si­niz, bizim iş ancak böyle ya­pı­lı­yor ha bire ge­ze­cek­sin)ağbim mo­to­ru son gaza ver­miş, sa­nır­sın acil ser­vi­se ye­ti­şecek. Tabii kask, eh­li­yet yok, soran da yok ki ay­rı­ca, geçip gitti ve rüz­ga­rı kaldı. Bi­ri­si­ne çarp­sa, ge­ri­ye bile ba­ka­cak değil.  Evet içiş­le­ri ba­ka­nım, siz bu tra­fi­ği yola ge­ti­rin, sal­gı­nı ben 24 sa­at­te bi­ti­ri­rim. Söz val­lah!
Ekleme Tarihi: 10 Eylül 2021 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

SİZ TRA­Fİ­Ğİ DÜ­ZEL­TİN, SAL­GIN BENDE!

Sa­de­ce Bu­lan­cak­lının değil, bu ül­ke­de nefes alan her­ke­sin en çok sı­kın­tı çek­ti­ği mev­zu­lar­dan biri el­bet­te tra­fik­tir. Her­ke­sin ba­şı­na mut­la­ka öyle ya da böyle bir gün tra­fik ile il­gi­li bir şey gel­miş­tir. Ken­di­si­nin gel­me­se bile ya­kın­la­rı­nın, ar­ka­daş­la­rı­nın, ta­nı­dık ta­nı­ma­dık bi­ri­si tra­fik ile karşı kar­şı­ya gel­miş­tir. Bu­ra­da bah­set­ti­ğim sa­de­ce va­tan­daş­lar ile kural nizam ta­nı­ma­yan araç sa­hip­le­ri­nin ara­sın­da­ki sı­kın­tı­dır. Tra­fik po­li­si veya bu işle il­gi­le­nen kim­se­ler mev­zu­nun dı­şın­da ka­lı­yor.

Her neyse bu hafta için­de Bu­lan­cak için­de şahit ol­du­ğum tra­fik­te kar­şı­laş­tı­ğım vur­dum­duy­maz­lık­tır. Pa­zar­te­si günü, has­ta­ne­ye uğ­ra­dım(aşı için falan değil hemen de se­vin­di­niz yani, ga­ze­te için haf­ta­nın 3 günü uğ­ra­rım)ve geri ge­lir­ken Gı­cık­lı köp­rü­sü­nün ora­dan geçip yo­lu­ma devam ede­cek­tim. Salı pa­za­rı için­de Pazar es­na­fı kendi alanı için­de tez­gah­la­rı­nı yer­leş­ti­ri­yor ve or­ta­lık biraz ka­rı­şık­tı. 

Araç­lar­dan yolun bana göre sol ta­ra­fın­da ge­çi­lecek yer bı­ra­kıl­ma­mış­tı. “Ne olu­yor” diye ya­vaş­ça gi­de­rek yola ba­kın­ca il dı­şın­dan bir araç ters yöne çek­miş ve sü­rü­cü­sü yoktu. Ar­ka­dan gelen ve sağ­dan giden araç­lar ister is­te­mez yolu tı­ka­mış halde, her­kes bir bi­ri­ne ba­kı­yor­du. Biraz bek­le­dim. Haber çıkar diye ama ha­ber­de çık­ma­dı. Ters yöne çeken kişi or­ta­lık­ta yoktu. Onun ar­ka­sın­dan gelen araç ve ondan son­ra­ki araç sü­rü­cü­le­ri, araç­lar­dan çıktı ve bir­bi­ri­ne “yol ver­se­ne” diye ba­ğı­rıp durdu. Ben kal­dır­ma çık­tım ve yo­lu­ma devam ettim. Ge­ri­ye bak­ma­dım, ters yöne çeken sü­rü­cü­nün keyfi ne zaman geldi bil­mi­yo­rum. Zaten gün için­de bu şe­kil­de on­lar­ca durum ile kar­şı­la­şı­yo­rum. Bir gün sonra akşam oldu ve eve gi­di­yo­rum. Eski ce­za­evi­nin ora­dan uzun so­ka­ğa gi­re­cek­tim. Hop yaya ge­çi­şi­nin ol­du­ğu yerde bir araç yolun or­ta­sı­na park yap­mış­tı. O sı­ra­da tra­fik polis aracı geldi ve ara­cın pla­ka­sı­nı anons etti. Kimse gel­me­di ve anons 3-4 defa tek­rar edil­di. İnanın araç sü­rü­cü­sü tın­ma­dı bile. Bek­le­dim ba­ka­lım biri ge­lecek mi, diye, gelen giden ol­ma­dı. Adam­lar çok rahat canım. İste­di­ği gibi park ede­bi­lir ve tra­fik ak­sa­mış falan, diye de dert et­mi­yor­lar an­la­şı­lan. 

Bir gün sonra yine, kü­tüp­ha­ne ta­ra­fın­dan ge­li­yo­rum,(hiç otur­maz mısın sen be adam di­ye­bi­lir­si­niz, bizim iş ancak böyle ya­pı­lı­yor ha bire ge­ze­cek­sin)ağbim mo­to­ru son gaza ver­miş, sa­nır­sın acil ser­vi­se ye­ti­şecek. Tabii kask, eh­li­yet yok, soran da yok ki ay­rı­ca, geçip gitti ve rüz­ga­rı kaldı. Bi­ri­si­ne çarp­sa, ge­ri­ye bile ba­ka­cak değil. 

Evet içiş­le­ri ba­ka­nım, siz bu tra­fi­ği yola ge­ti­rin, sal­gı­nı ben 24 sa­at­te bi­ti­ri­rim. Söz val­lah!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.