Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

SİGARA HER GÜN 300 CAN ALIYOR

Çok fazla milleti sıkmaya gelmez demiştim bir kaç sayı öncesi. Pazartesi günü evde haber izlerken bir haber de ülkemiz genelinde sigara içen ve buna bağlı olarak farklı hastalıklardan hayatını kaybeden kişi sayısının 300 olduğunu belirtiliyordu. Yani nerden bakarsan bak ayda 9bin kişi can veriyor. Sigara bildiğiniz gibi(içenler için tabii ki)başta kanser olmak üzere insan sağlığında büyük bir tahribat yapıyor ve zamanla bu hastalığı ağırlaşması ile vefatlar artıyor. Son yıllarda ülkemizde sigara içme yaşı 10 yaşın altına inmiş durumda. Nasıl bir tedbir alırsanız alın, sigara içmeyi önlemek mümkün değil. Korona virüsü korkunç bir salgın diye bize servis edenler, günde 300 kişinin hayatını kaybettiği sigaraya başlı hastalıklar için kılını bile kıpırdatmıyor her niye ise. Can kaybı ise can kaybı, salgınsa bu da salgın hem de en hakikisinden, etkilemediği insan yok, amma velakin, sağlık bakanlığı tek kelime bu konundan bahsetmiyor. Hak keza alkol ve türevleri de aynı şekilde günlük 200-300 can alırken, durun şuna bir tedbir alalım, diye kimse elini taşın altına koymuyor. Sigaraya bağlı hastalıkların tedavisi de çok pahalı olmasına rağmen, kimse sigara ve alkol kullanmasın diye yetkililer çokta üstüne gitmiyor. Hangisi doğru sizce diye sorsam, elbette sigaraya bağlı hastalıkların daha ağır ve ölümlü olduğunu söylersiniz. Buna önlem yok, her yerde yasak var, hayat durmuş, insanlar ekonomik olarak sıkıntıya girmiş, birde virüs parayla alınmadığı için bedava, sigara veya alkole dünya kadar para veriyorsunuz, gel gör ki, virüs daha tehlikeli diye insanların nefes alması istenmiyor. Kimse kusura bakmasın; virüs salgını iyice abartıldı ve aşı bulundu açıklamasından sonra bütün Dünya’da bir gün içinde vaka sayısı arttı(bir yanlışta bu konuda yapılıyor vaka sayısı hasta sayısı değildir, bunu bilelim bu arada)can kaybı hemen artış göstermeye başladı ve çoğu ülkede ve bizde hemen şu yapılmasın, bu yapılmasın, diye korku tellaları ortalıkta korku salıyor. Salgın öyle ya da böyle son bulacak. İnsanları eve hapsetmeye gerek yok. Öyleyse sigaradan günde 300 kişi can veriyorsa, bu zararlı ürünü yasaklayın da bir görelim. İnsanlara hikaye anlatacaksanız, doğru hikaye anlatın. Böyle olmuyor canım!            
Ekleme Tarihi: 12 Eylül 2020 - Cumartesi
Erhan GÜNDOĞAR

SİGARA HER GÜN 300 CAN ALIYOR

Çok fazla milleti sıkmaya gelmez demiştim bir kaç sayı öncesi. Pazartesi günü evde haber izlerken bir haber de ülkemiz genelinde sigara içen ve buna bağlı olarak farklı hastalıklardan hayatını kaybeden kişi sayısının 300 olduğunu belirtiliyordu. Yani nerden bakarsan bak ayda 9bin kişi can veriyor.

Sigara bildiğiniz gibi(içenler için tabii ki)başta kanser olmak üzere insan sağlığında büyük bir tahribat yapıyor ve zamanla bu hastalığı ağırlaşması ile vefatlar artıyor. Son yıllarda ülkemizde sigara içme yaşı 10 yaşın altına inmiş durumda. Nasıl bir tedbir alırsanız alın, sigara içmeyi önlemek mümkün değil.

Korona virüsü korkunç bir salgın diye bize servis edenler, günde 300 kişinin hayatını kaybettiği sigaraya başlı hastalıklar için kılını bile kıpırdatmıyor her niye ise.

Can kaybı ise can kaybı, salgınsa bu da salgın hem de en hakikisinden, etkilemediği insan yok, amma velakin, sağlık bakanlığı tek kelime bu konundan bahsetmiyor. Hak keza alkol ve türevleri de aynı şekilde günlük 200-300 can alırken, durun şuna bir tedbir alalım, diye kimse elini taşın altına koymuyor.

Sigaraya bağlı hastalıkların tedavisi de çok pahalı olmasına rağmen, kimse sigara ve alkol kullanmasın diye yetkililer çokta üstüne gitmiyor.

Hangisi doğru sizce diye sorsam, elbette sigaraya bağlı hastalıkların daha ağır ve ölümlü olduğunu söylersiniz.

Buna önlem yok, her yerde yasak var, hayat durmuş, insanlar ekonomik olarak sıkıntıya girmiş, birde virüs parayla alınmadığı için bedava, sigara veya alkole dünya kadar para veriyorsunuz, gel gör ki, virüs daha tehlikeli diye insanların nefes alması istenmiyor.

Kimse kusura bakmasın; virüs salgını iyice abartıldı ve aşı bulundu açıklamasından sonra bütün Dünya’da bir gün içinde vaka sayısı arttı(bir yanlışta bu konuda yapılıyor vaka sayısı hasta sayısı değildir, bunu bilelim bu arada)can kaybı hemen artış göstermeye başladı ve çoğu ülkede ve bizde hemen şu yapılmasın, bu yapılmasın, diye korku tellaları ortalıkta korku salıyor.

Salgın öyle ya da böyle son bulacak. İnsanları eve hapsetmeye gerek yok. Öyleyse sigaradan günde 300 kişi can veriyorsa, bu zararlı ürünü yasaklayın da bir görelim. İnsanlara hikaye anlatacaksanız, doğru hikaye anlatın. Böyle olmuyor canım!

  

        

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.