Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

SEBZE İLE KAS YAPMIŞ GARİBİM!

O kadar çok yazılacak şey var ki; ister istemez arada sırada başka mevzulardan da birkaç şey yazmak zorunda kalıyoruz. Memleket gündemi hep sarsıcı olduğundan, daha hafif olduğu ifade edilen şeyleri yazmaktan geri durulmasının da bir manası yok. Salı günü akşam evde gazetelerden birinde gözüme takılan bir haberi okuyunca, “vay be” dedim kendime! “Niye” dedim bir sorayım kendime önce diyerek haberi iyice bir okudum ve bu güne kadar hayatımım boşa geçtiğini hissettim. Bir vücut geliştirme eğitmeni olduğu ifade edilen bir şahıs, (32 yaşında)4 senedir “vegan” beslenerek kas yaptığını ve bundan sonra da vegan besleneceğini sebze ile de kas yapıldığını anlatmış. Okudum ve bu dediklerinin tek bir kelimesine bile inanmadım. Okulu veya nerede spor eğitimi aldığını haberde yazmamışlar. “Ulan” diyeceğim sebze ile kas yapılacaktı da; biz niye bu zamana kadar boşuna kürek çektik spor yapacağız, diye. Vallaha akıl var, fikir var, kas yapayım derken, göz çıkartma gibi olmuş bu garibimin dedikleri. Yani 28 yaşına kadar et yiyerek zaman harcamış. Bütün spor beslenme sistemi boşmuş, kırmızı ve beyaz et ile protein kaynağı olan süt, meyve, kuru yemiş daha burada aklıma gelmeyen ve görsek ne olduğunu bilemeyeceğimiz protein kaynakları eften püften bir masalmış yani! Birde haberde resmi vardı; adam bir kas yığını olmuş kendince. Sallamanın daniskası söyledikleri. Hayvansal hiçbir şey yemediği içinde 4 senede çok daha iyi olmuş falan filan. 28 senesi boşa gitmiş ve kas yapamamışsa, “yazıklar olsun kendisine” diyorum. Bu spor işinin beslenmedeki en önemli kuralı proteindir. Protein yoksa, kas, mas, enerji, güç kuvvet olması söz konusu olmaz. Bu garibim kimin adına bunu anlatmış, niye bu geyiğe sarmış bilmiyorum. Belki de; bill gates’in yardakçılarına inanmış olarak kendini habere konu etmiş. İnsanın aklına Afrikalılar geliyor. Et yemekte zorlanan ve bol bol sebze ve ürünlerini yiyen bu insanlar kastan geçilmezdi. Hatta aslanlar av için et peşinde koşmazdı. Yoksa onlarda sebze yemediği için akıl fakiri mi acaba? Bu işinde bir planı ve hedefi var, ancak yavaş yavaş ısıtılıp piyasaya dökülecek gibi.          
Ekleme Tarihi: 04 Kasım 2022 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

SEBZE İLE KAS YAPMIŞ GARİBİM!

O kadar çok yazılacak şey var ki; ister istemez arada sırada başka mevzulardan da birkaç şey yazmak zorunda kalıyoruz. Memleket gündemi hep sarsıcı olduğundan, daha hafif olduğu ifade edilen şeyleri yazmaktan geri durulmasının da bir manası yok. Salı günü akşam evde gazetelerden birinde gözüme takılan bir haberi okuyunca, “vay be” dedim kendime! “Niye” dedim bir sorayım kendime önce diyerek haberi iyice bir okudum ve bu güne kadar hayatımım boşa geçtiğini hissettim. Bir vücut geliştirme eğitmeni olduğu ifade edilen bir şahıs, (32 yaşında)4 senedir “vegan” beslenerek kas yaptığını ve bundan sonra da vegan besleneceğini sebze ile de kas yapıldığını anlatmış. Okudum ve bu dediklerinin tek bir kelimesine bile inanmadım. Okulu veya nerede spor eğitimi aldığını haberde yazmamışlar. “Ulan” diyeceğim sebze ile kas yapılacaktı da; biz niye bu zamana kadar boşuna kürek çektik spor yapacağız, diye.

Vallaha akıl var, fikir var, kas yapayım derken, göz çıkartma gibi olmuş bu garibimin dedikleri. Yani 28 yaşına kadar et yiyerek zaman harcamış. Bütün spor beslenme sistemi boşmuş, kırmızı ve beyaz et ile protein kaynağı olan süt, meyve, kuru yemiş daha burada aklıma gelmeyen ve görsek ne olduğunu bilemeyeceğimiz protein kaynakları eften püften bir masalmış yani! Birde haberde resmi vardı; adam bir kas yığını olmuş kendince. Sallamanın daniskası söyledikleri. Hayvansal hiçbir şey yemediği içinde 4 senede çok daha iyi olmuş falan filan. 28 senesi boşa gitmiş ve kas yapamamışsa, “yazıklar olsun kendisine” diyorum. Bu spor işinin beslenmedeki en önemli kuralı proteindir. Protein yoksa, kas, mas, enerji, güç kuvvet olması söz konusu olmaz. Bu garibim kimin adına bunu anlatmış, niye bu geyiğe sarmış bilmiyorum. Belki de; bill gates’in yardakçılarına inanmış olarak kendini habere konu etmiş. İnsanın aklına Afrikalılar geliyor. Et yemekte zorlanan ve bol bol sebze ve ürünlerini yiyen bu insanlar kastan geçilmezdi. Hatta aslanlar av için et peşinde koşmazdı. Yoksa onlarda sebze yemediği için akıl fakiri mi acaba? Bu işinde bir planı ve hedefi var, ancak yavaş yavaş ısıtılıp piyasaya dökülecek gibi.          

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.