Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Sarhoştum hatırlamıyorum hakim bey!

Dün memleketin en büyük meselesi olan(daha büyük meseleler var ama onlar bizim gücümüzün yetmeyeceği kadar uzak)lümpen magandalar ile ilgili bir köşe yazmıştım. Bugünde devam eder mevzuyu iyice bir değerlendirip çözüm yollarını anlatırız diye düşünüyordum. Sonra akşam oldu eve geldim. Gazeteleri okuyordum, bu arada haberlere bakayım, dedim. Birkaç dakika haber izledim ve bir habere takıldım kaldım. Bir ilçemizde bir büfe işleten hanıma bir deyyus dayak attı ve bir haylide hırpaladı. Adam tanımadığı bu kişiyi dövdü ve oradan hiçbir şey olmamış gibi çekti gitti. Tv başında bir şey yapma imkanı olmayınca insan bir garip oluyor. Sabah işe geldim ve öğle vakti yemeğe gittim. Yemek yediğim sırada tv’de akşam izlediğim haberin devamı niteliğinde haberi duyunca habere baktım. Bu hanımı döven, darp eden ve hastanelik eden aşağılık şahıs(şahıs demek hakikaten de, gereksiz aslında hukukta bu tabir geçtiği için yazıyoruz) savcılıkta ifade verdikten 2 sonra serbest kalmış. Kalır kimsede bir şey diyemez bunda bir sıkıntı yok. Böyle yüzlerce haber ve olay olduktan sonra serbest kalan kişi sayısı az değil. Sebebini bilmiyoruz. Bu mahluk; savcılıktan hakim karşısına çıktığında ve sorulduğunda büyük bir ihtimal ile “sarhoştum bir şey hatırlamıyorum hakim bey” dediğinde mahkeme kararıyla serbest kalmış olabilir. Hani dün lümpen maganda, diye bahsettiğimiz tip ve şahıs işte bu şahıslardır. Bunlar her türlü melaneti yaparlar, savcılık ve mahkemeye çıkınca da, yöntemi bildikleri içinde, hemen bu “sarhoştum hatırlamıyorum hakim bey” bahanesinin arkasına sığınarak kolayca yakasını kurtarır. Bu konuda yasalar buna imkan sağlar ve bu aşağılık şahıslar elini kolunu rahatça sallar ve kaldıkları yerden devam ederler. Sonra vatandaş, bu şahıslar sebebiyle, korku ve tedirginlik içinde işinin başına gider. Bu şahıs nasıl olsa serbest kaldı ve ceza almadı ya; aynen geri gelir ve zarar verdiği insana her kötülüğü yapar. Vatandaşta can havli ile kendini kurtarmak için elinden geleni yapar. Hayır böyle olmaz, diyenler varsa, çok sayıda misal veririm. Ancak konu bu değil. Lümpen maganda her suçu işleyecek ve mahkemeden geri dönecek. Buna artık bir çözüm bulunmalı ve kesin olarak yasalara ve kurallara uyanlara sahip çıkılmalı. Bundan başka çözün yoktur.        
Ekleme Tarihi: 12 Eylül 2020 - Cumartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Sarhoştum hatırlamıyorum hakim bey!

Dün memleketin en büyük meselesi olan(daha büyük meseleler var ama onlar bizim gücümüzün yetmeyeceği kadar uzak)lümpen magandalar ile ilgili bir köşe yazmıştım. Bugünde devam eder mevzuyu iyice bir değerlendirip çözüm yollarını anlatırız diye düşünüyordum.

Sonra akşam oldu eve geldim. Gazeteleri okuyordum, bu arada haberlere bakayım, dedim. Birkaç dakika haber izledim ve bir habere takıldım kaldım. Bir ilçemizde bir büfe işleten hanıma bir deyyus dayak attı ve bir haylide hırpaladı. Adam tanımadığı bu kişiyi dövdü ve oradan hiçbir şey olmamış gibi çekti gitti.

Tv başında bir şey yapma imkanı olmayınca insan bir garip oluyor. Sabah işe geldim ve öğle vakti yemeğe gittim. Yemek yediğim sırada tv’de akşam izlediğim haberin devamı niteliğinde haberi duyunca habere baktım. Bu hanımı döven, darp eden ve hastanelik eden aşağılık şahıs(şahıs demek hakikaten de, gereksiz aslında hukukta bu tabir geçtiği için yazıyoruz) savcılıkta ifade verdikten 2 sonra serbest kalmış. Kalır kimsede bir şey diyemez bunda bir sıkıntı yok.

Böyle yüzlerce haber ve olay olduktan sonra serbest kalan kişi sayısı az değil. Sebebini bilmiyoruz.

Bu mahluk; savcılıktan hakim karşısına çıktığında ve sorulduğunda büyük bir ihtimal ile “sarhoştum bir şey hatırlamıyorum hakim bey” dediğinde mahkeme kararıyla serbest kalmış olabilir.

Hani dün lümpen maganda, diye bahsettiğimiz tip ve şahıs işte bu şahıslardır. Bunlar her türlü melaneti yaparlar, savcılık ve mahkemeye çıkınca da, yöntemi bildikleri içinde, hemen bu “sarhoştum hatırlamıyorum hakim bey” bahanesinin arkasına sığınarak kolayca yakasını kurtarır.

Bu konuda yasalar buna imkan sağlar ve bu aşağılık şahıslar elini kolunu rahatça sallar ve kaldıkları yerden devam ederler.

Sonra vatandaş, bu şahıslar sebebiyle, korku ve tedirginlik içinde işinin başına gider. Bu şahıs nasıl olsa serbest kaldı ve ceza almadı ya; aynen geri gelir ve zarar verdiği insana her kötülüğü yapar.

Vatandaşta can havli ile kendini kurtarmak için elinden geleni yapar.

Hayır böyle olmaz, diyenler varsa, çok sayıda misal veririm. Ancak konu bu değil. Lümpen maganda her suçu işleyecek ve mahkemeden geri dönecek. Buna artık bir çözüm bulunmalı ve kesin olarak yasalara ve kurallara uyanlara sahip çıkılmalı. Bundan başka çözün yoktur.

       

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.