Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Sanki bedava geliyor

Dün sabah gazeteye gelirken 15 Temmuz Şehitler caddesi üzerinde bir süre önce yapılan bisiklet, engelli yolundaki çalışmayı gördüm. Çalışan arkadaşlara “kolay gelsin” dedim. İlçemizde insanlara saygı amaçlı yapılan ve trafikteki düzeni sağlaması beklenen bu güzergahta yolu ayıran çizgilere monte edilen dubalarının kısa zamanda kullanılmaz olması ile yenileri belediye personelince yapılıyordu. Haberini de yaptık. İlk sayfada konuyu anlattık. Sadece bu yerlerde mi bu zarar ziyan? İlçenin her yerinde bu tür zayiatları görmek mümkün. Giden senin paran, benim param. Güzel bir iş yapılmış. Kıymetini bilelim ve onu koruyalım bir kez de yahu! Daha ilk günden yapılan bu dubalar(iyi hatırlıyorum o gün öğleden sonra habere gitmek için bu yerden geçmiştim) “bismillah” demeden üçü beşi çoktan bir araç tarafından kırılıp bir kenara atılmıştı. Bizde gazete olarak 1 gün sonra bunun haberini yapmıştık. Nedir bu bir mala zarar verme, yıkma, parçalama fikri bir türlü çözebilmiş değilim. Dünde aynı yerden geçince çalışan arkadaşlara, dubaların kaç lira olduğunu sordum ve 100lira olduğunu öğrendim. Ya az buz bir para değil ki bu! Bedavaya gelmiyor ki belediyeye dubalar. Bir hesap yapsak epeyce bir yekun tutar bunlar. Bunlara zarar veren tespit edilse de bir cezai işlemde yapılmayınca, hep cepten gidiyor. Zarar ziyan vatandaşın kefesine yazılıyor anlayacağınız. Düzelir mi bu işler, onu da Allah bilir!       
Ekleme Tarihi: 26 Eylül 2019 - Perşembe
Erhan GÜNDOĞAR

Sanki bedava geliyor

Dün sabah gazeteye gelirken 15 Temmuz Şehitler caddesi üzerinde bir süre önce yapılan bisiklet, engelli yolundaki çalışmayı gördüm. Çalışan arkadaşlara “kolay gelsin” dedim. İlçemizde insanlara saygı amaçlı yapılan ve trafikteki düzeni sağlaması beklenen bu güzergahta yolu ayıran çizgilere monte edilen dubalarının kısa zamanda kullanılmaz olması ile yenileri belediye personelince yapılıyordu. Haberini de yaptık. İlk sayfada konuyu anlattık.

Sadece bu yerlerde mi bu zarar ziyan?

İlçenin her yerinde bu tür zayiatları görmek mümkün. Giden senin paran, benim param. Güzel bir iş yapılmış. Kıymetini bilelim ve onu koruyalım bir kez de yahu!

Daha ilk günden yapılan bu dubalar(iyi hatırlıyorum o gün öğleden sonra habere gitmek için bu yerden geçmiştim) “bismillah” demeden üçü beşi çoktan bir araç tarafından kırılıp bir kenara atılmıştı. Bizde gazete olarak 1 gün sonra bunun haberini yapmıştık. Nedir bu bir mala zarar verme, yıkma, parçalama fikri bir türlü çözebilmiş değilim. Dünde aynı yerden geçince çalışan arkadaşlara, dubaların kaç lira olduğunu sordum ve 100lira olduğunu öğrendim. Ya az buz bir para değil ki bu!

Bedavaya gelmiyor ki belediyeye dubalar. Bir hesap yapsak epeyce bir yekun tutar bunlar. Bunlara zarar veren tespit edilse de bir cezai işlemde yapılmayınca, hep cepten gidiyor. Zarar ziyan vatandaşın kefesine yazılıyor anlayacağınız. Düzelir mi bu işler, onu da Allah bilir!       

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.