Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

SANAYİDEN BİR EKONOMİK BAKIŞ

15 Temmuz darbe girişimden sonra başlayan ekonomik durgunluk hükümetin aldığı tedbirler ile kontrol altına alınmaya çalışırken Bulancak ta da ekonomik durgunluk etkili oluyor.Salı günü Bulancak sanayi sitesindeki esnaf arkadaşlarla gazete dağıtımı sırasında sohbet etme imkanımız da oldu. Bulancak ilçesinin ekonomik ve ticari açı’dan can damarı olan sanayi sitemizde 300’e yaklaşan esnaf iş yapıyor. Hemen hemen hepsini isim olarak bilmesem de selam sabah faslının aksamadan sürdüğü bir yerdir benim için.Durumunuz nedir ne değildir diye her zaman sorarım bu esnaf arkadaşlara. Onlarda o günkü durum ile ilgili olarak birkaç kelam ederler. Sanayi sitelerindeki hareket hep önemlidir. Onlar ne kadar çok iş yaparsa ilçe ekonomisi de ona göre hareket eder. Sanayi de hayat yavaşlar ve durgunlaşmaya başlarsa ilçenin ekonomik hızı da yavaşlar ve piyasa durmaya başlar.Gerçi o gün hava soğuktu. Esnaf sabah çok ta erken işinin başına gelmemişti. Saat 9 civarında esnaf arkadaşlar çaylarını simit peynir eşliğinde yudumluyorlardı. Kimi de sobasını yakmış soğuğun belini kırmaya çalışıyordu. Birkaç arkadaşla sohbet ettim. Hal hatır sordum. “İşler nasıl” diye sordum. Onlarda sağ olsun “fena değil, Allah bereket versin, biraz durgunluk var ama aşarız” dediler.Evet bu günlerde gelip geçecek. İşler artacak ve ilçenin ekonomisi durmayacak. Karamsar olmaya gerek yok. En kötü dönemleri de gördü bu ülkenin insanı. Hepimiz gibi bizde ekonomik olarak bazen sıkıntı ile yaşamaya çalışırız. 12 Eylül askeri darbesini ve peşinden gelen onca sıkıntıyı, darbe sonrası iş başına gelen hükümetler döneminde hayatımızı zorlayan ekonomik sıkıntılar ve son birkaç yılda ülkemizi ekonomik olarak boyunduruk altına almaya çabalayan bütün girişimlere rağmen hala ayakta kalıyoruz.Bu günlerde geçip gidecek. Bulancak sanayi sitesinde ki esnaf yine işini yapacak. Yeni işyerleri açılacak. OSB bir süre sonra Bulancak için gelişme kapısı olacak.Yani işler daima sıkıntılı devam eder. Yapacak bir şey yok şimdilik. 
Ekleme Tarihi: 09 Aralık 2016 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

SANAYİDEN BİR EKONOMİK BAKIŞ

15 Temmuz darbe girişimden sonra başlayan ekonomik durgunluk hükümetin aldığı tedbirler ile kontrol altına alınmaya çalışırken Bulancak ta da ekonomik durgunluk etkili oluyor.
Salı günü Bulancak sanayi sitesindeki esnaf arkadaşlarla gazete dağıtımı sırasında sohbet etme imkanımız da oldu. Bulancak ilçesinin ekonomik ve ticari açı’dan can damarı olan sanayi sitemizde 300’e yaklaşan esnaf iş yapıyor. Hemen hemen hepsini isim olarak bilmesem de selam sabah faslının aksamadan sürdüğü bir yerdir benim için.
Durumunuz nedir ne değildir diye her zaman sorarım bu esnaf arkadaşlara. Onlarda o günkü durum ile ilgili olarak birkaç kelam ederler. Sanayi sitelerindeki hareket hep önemlidir. Onlar ne kadar çok iş yaparsa ilçe ekonomisi de ona göre hareket eder. Sanayi de hayat yavaşlar ve durgunlaşmaya başlarsa ilçenin ekonomik hızı da yavaşlar ve piyasa durmaya başlar.
Gerçi o gün hava soğuktu. Esnaf sabah çok ta erken işinin başına gelmemişti. Saat 9 civarında esnaf arkadaşlar çaylarını simit peynir eşliğinde yudumluyorlardı. Kimi de sobasını yakmış soğuğun belini kırmaya çalışıyordu. Birkaç arkadaşla sohbet ettim. Hal hatır sordum. “İşler nasıl” diye sordum. Onlarda sağ olsun “fena değil, Allah bereket versin, biraz durgunluk var ama aşarız” dediler.
Evet bu günlerde gelip geçecek. İşler artacak ve ilçenin ekonomisi durmayacak. Karamsar olmaya gerek yok. En kötü dönemleri de gördü bu ülkenin insanı. Hepimiz gibi bizde ekonomik olarak bazen sıkıntı ile yaşamaya çalışırız. 12 Eylül askeri darbesini ve peşinden gelen onca sıkıntıyı, darbe sonrası iş başına gelen hükümetler döneminde hayatımızı zorlayan ekonomik sıkıntılar ve son birkaç yılda ülkemizi ekonomik olarak boyunduruk altına almaya çabalayan bütün girişimlere rağmen hala ayakta kalıyoruz.
Bu günlerde geçip gidecek. Bulancak sanayi sitesinde ki esnaf yine işini yapacak. Yeni işyerleri açılacak. OSB bir süre sonra Bulancak için gelişme kapısı olacak.
Yani işler daima sıkıntılı devam eder. Yapacak bir şey yok şimdilik. 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.