Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Salı pazarı, marketlere karşı mağlup mu oldu?

Çocukluğumdan beri anamla hep Salı günleri pazara gider alışveriş yapılan şeyleri eve getirirdim. Yani nerede çok uzun senelerdir bu işi bir meslek gibi yapıyorum. Hala da bu pazar işim devam ediyor. Salı pazarını her hafta ziyaret eden bir olarak gazetemizdeki çok sayıda haber olarak çıkan haberleri yapanda benim. Salı pazarındaki sıkıntıları, sorunları yakından takip ediyorum ve buradaki esnaf arkadaşlarım ile sürekli bir istişare içinde olduğumda da neler olup bittiğini biliyorum. Kar kış, yaz sıcak, demeden sabahın erken saatlerinde pazarda tezgah açan ve akşam karanlığına kadar tezgahların başında ekmek parası için bekleyen bu insanların çok sayıda sıkıntı olmasına rağmen,  devletluler ve siyasi yetkililer, seçimden seçime uğrak yeri olarak geliyorlar ve boy bos gösterip gidiyorlar. Bulancak ekonomisi içinde önemli bir kaynak olan Salı pazarı, haberde yazdığımız gibi, bir kan kaybı yaşıyor. 1sene öncesi doların birden artışı ile Salı pazarında ilk birkaç ay işler sanki yere çakılmış ve bunu manşet haberleri ile sayfalara aktarmıştık. Aradan geçen 12-13 aya rağmen işler de öyle çok da bir artış olmadığını bende görüyorum. Hükümet ne kadar da fiyatlar da çok büyük bir düşme var dese de, büyüme rakamları 1 sene önceye göre artı dese de, Salı pazarındaki durum bunu hiçte kabul etmiyor gibi. Doğru pazarda 1 sene önceye göre fiyatlar düşmüş, fakat alışveriş yoksa bunun ne anlamı olur ki! Bir şeyler ters gidiyor lakin nedir bilmiyorum!    
Ekleme Tarihi: 13 Aralık 2019 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

Salı pazarı, marketlere karşı mağlup mu oldu?

Çocukluğumdan beri anamla hep Salı günleri pazara gider alışveriş yapılan şeyleri eve getirirdim. Yani nerede çok uzun senelerdir bu işi bir meslek gibi yapıyorum. Hala da bu pazar işim devam ediyor. Salı pazarını her hafta ziyaret eden bir olarak gazetemizdeki çok sayıda haber olarak çıkan haberleri yapanda benim. Salı pazarındaki sıkıntıları, sorunları yakından takip ediyorum ve buradaki esnaf arkadaşlarım ile sürekli bir istişare içinde olduğumda da neler olup bittiğini biliyorum.

Kar kış, yaz sıcak, demeden sabahın erken saatlerinde pazarda tezgah açan ve akşam karanlığına kadar tezgahların başında ekmek parası için bekleyen bu insanların çok sayıda sıkıntı olmasına rağmen,  devletluler ve siyasi yetkililer, seçimden seçime uğrak yeri olarak geliyorlar ve boy bos gösterip gidiyorlar.

Bulancak ekonomisi içinde önemli bir kaynak olan Salı pazarı, haberde yazdığımız gibi, bir kan kaybı yaşıyor. 1sene öncesi doların birden artışı ile Salı pazarında ilk birkaç ay işler sanki yere çakılmış ve bunu manşet haberleri ile sayfalara aktarmıştık. Aradan geçen 12-13 aya rağmen işler de öyle çok da bir artış olmadığını bende görüyorum. Hükümet ne kadar da fiyatlar da çok büyük bir düşme var dese de, büyüme rakamları 1 sene önceye göre artı dese de, Salı pazarındaki durum bunu hiçte kabul etmiyor gibi. Doğru pazarda 1 sene önceye göre fiyatlar düşmüş, fakat alışveriş yoksa bunun ne anlamı olur ki! Bir şeyler ters gidiyor lakin nedir bilmiyorum!    

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.