Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

SALGIN VARMIŞ DİYORLAR ?

Eskiden çok saf olduğumuzdan her atılan yemi yuttuğumuz için, her şeyi hakikat sanır ve ona inanır gibi bir hayatımız olurdu. Gibi dedim, o vakitler öyle internet akıllı telefon olduğu ileri sürülen alet olmadığından çok az araştırma durumu oluyordu. Eldeki mevcut haberleşme ile öğrendiğimiz şeylerin doğru veya yanlış olduğunu ilk anda anlamamız çok zor oluyordu. Kendimce kitap dergi veya bulduğum yazılı şeylerden hayatı ve olanları az buçuk öğreniyor ve buna göre bir tartışma ortamının içinde oluyorduk. O kadar hata ve yanlış şeyleri öğrenip seneleri devirmiş ve lak lak etmişsiz ki; geriye dönüp bakınca, “hey be, boşuna nefes alıp vermişim, hepten boş gidecek hale gelmişim” diye düşündüğüm çok oluyor. Aradan geçen zaman içinde kendim farklı kaynakları bularak işin doğrularını öğrenmeye gayret ettim ve geride bıraktığım onca gereksiz bilgi, ders ve lafın bir yere varmadığını görünce, iyi ki farklı kaynakları buldum ve doğru nedir, yanlış nedir(bana göre bunlar, başkasının ne düşündüğünü bilemem)öğrendim diyebilirim. Bu kadar hikaye şunun içindi; hani covid salgını yalanı ile insanları korku çemberine alıp yönetmek için yola çıkan çetenin yeni haberleri ortalıkta gezip duruyor. Kasım ayı girdiğinde ülkemizde sağlık bakanlığı başta olmak üzere bazı mahfillerde (tv, gazete, internette, vatandaşın konuştuğu, daha doğrusu konuşturmak için zorlandığı garip bir haber)hastanelerde acil ve servislerde grip vakalarından yer kalmadı gibi sözler uçuşup duruyor. Hele çocukların nerede ise hepsi grip, soğuk algınlığı, üşütme gibi hastalıklar ile yatar dururmuş. Benim çevremde de bu tür laflar ortalıkta dolaşıyor. Hemen soruyorum ve bazı bilgi sahibi arkadaşlardan bilgi alarak işin aslını öğreniveriyorum. Öyle yaygara yapıldığı gibi bir salgın durumu falan yok yani! Her sene olan kadar vaka ve hasta var; çoğu zaten evde ve ayakta iyi oluyor. Bunu bilen bilir. Bakanlık verilerine göre(gerçi son üç senedir bütün veriler saklı olmasına rağmen)her yıl grip ve buna benzer vaka sayıları hemen hemen birbirine yakın oluyor. Misal, 2018’de, (salgın yalanı daha piyasaya çıkmamış) grip vakası ülkemizde yaklaşık 2 milyon, bunun 45-50 bini vefat etmiş. Rakamlar grip ve gribe bağlı olarak yer aldığı için tam olarak yer almıyor. 2019’da aynı şekilde vakalar devam etmiş. 2020’de bütün veriler yasaklanmış ve kimse ne olduğunu öğrenememiş. 2021-2022’de aynen rakamlar birbirine yakın seyretmiş. Biri salgın derse önce bir sorgulamalı, doğrudan kimse ölmez yani!          
Ekleme Tarihi: 30 Aralık 2022 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

SALGIN VARMIŞ DİYORLAR ?

Eskiden çok saf olduğumuzdan her atılan yemi yuttuğumuz için, her şeyi hakikat sanır ve ona inanır gibi bir hayatımız olurdu. Gibi dedim, o vakitler öyle internet akıllı telefon olduğu ileri sürülen alet olmadığından çok az araştırma durumu oluyordu. Eldeki mevcut haberleşme ile öğrendiğimiz şeylerin doğru veya yanlış olduğunu ilk anda anlamamız çok zor oluyordu. Kendimce kitap dergi veya bulduğum yazılı şeylerden hayatı ve olanları az buçuk öğreniyor ve buna göre bir tartışma ortamının içinde oluyorduk. O kadar hata ve yanlış şeyleri öğrenip seneleri devirmiş ve lak lak etmişsiz ki; geriye dönüp bakınca, “hey be, boşuna nefes alıp vermişim, hepten boş gidecek hale gelmişim” diye düşündüğüm çok oluyor. Aradan geçen zaman içinde kendim farklı kaynakları bularak işin doğrularını öğrenmeye gayret ettim ve geride bıraktığım onca gereksiz bilgi, ders ve lafın bir yere varmadığını görünce, iyi ki farklı kaynakları buldum ve doğru nedir, yanlış nedir(bana göre bunlar, başkasının ne düşündüğünü bilemem)öğrendim diyebilirim.

Bu kadar hikaye şunun içindi; hani covid salgını yalanı ile insanları korku çemberine alıp yönetmek için yola çıkan çetenin yeni haberleri ortalıkta gezip duruyor. Kasım ayı girdiğinde ülkemizde sağlık bakanlığı başta olmak üzere bazı mahfillerde (tv, gazete, internette, vatandaşın konuştuğu, daha doğrusu konuşturmak için zorlandığı garip bir haber)hastanelerde acil ve servislerde grip vakalarından yer kalmadı gibi sözler uçuşup duruyor. Hele çocukların nerede ise hepsi grip, soğuk algınlığı, üşütme gibi hastalıklar ile yatar dururmuş. Benim çevremde de bu tür laflar ortalıkta dolaşıyor. Hemen soruyorum ve bazı bilgi sahibi arkadaşlardan bilgi alarak işin aslını öğreniveriyorum. Öyle yaygara yapıldığı gibi bir salgın durumu falan yok yani! Her sene olan kadar vaka ve hasta var; çoğu zaten evde ve ayakta iyi oluyor. Bunu bilen bilir. Bakanlık verilerine göre(gerçi son üç senedir bütün veriler saklı olmasına rağmen)her yıl grip ve buna benzer vaka sayıları hemen hemen birbirine yakın oluyor. Misal, 2018’de, (salgın yalanı daha piyasaya çıkmamış) grip vakası ülkemizde yaklaşık 2 milyon, bunun 45-50 bini vefat etmiş. Rakamlar grip ve gribe bağlı olarak yer aldığı için tam olarak yer almıyor. 2019’da aynı şekilde vakalar devam etmiş. 2020’de bütün veriler yasaklanmış ve kimse ne olduğunu öğrenememiş. 2021-2022’de aynen rakamlar birbirine yakın seyretmiş. Biri salgın derse önce bir sorgulamalı, doğrudan kimse ölmez yani!          

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.