Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Salgın var mı, yok mu?

Önce salgın olduğu söylenen salgının rakamlarını bir paylaşalım. Dünya nüfusu: 7 milyar 900 milyon – Türkiye Nüfusu 83 milyon 614 bin Dünya’da vakalar 205 milyon 819 bin – Türkiye’de  5 milyon 996 bin Dünya’da ölüm sayısı 4 milyon 342 bin 366 – Türkiye’de 52 bin 565 Dünya’da iyileşen sayısı 184 milyon 789 bin – Türkiye’de iyileşen kişi sayısı 5 milyon 543 bin Dünya’da tedavi olan 16 milyon 688 bin – Türkiye’de tedavi olan 400 bin 622 Dünya’da kritik olan 102 bin 407 – Türkiye’de kritik olan 543 Rakamları yayınladık. Bütün rakamlar salgının Dünya nüfusunun sadece %2,5 kadarı, Türkiye’de de %2,5. Peki, hayatını kaybedenlerin oranı Dünya’da %0.5 yani %1 bile değil. Türkiye’de de aynı rakamlar aşağı yukarı birbirine denk gidiyor. Rakamlar bunlar. Fazla söylemeye gerek var mı? Eğer DSÖ’nün açıkladığı bir salgın varsa ve Dünya’yı etkilediyse vaka sayısı ne olmalıydı? Bir salgın varsa Dünya genelinde denildiği gibi şuana kadar(20 ay oldu salgın lafı) virüsten kırılan insan sayısı en az 100 milyon – 200 milyon insanın hayatını kaybetmesi bu açıklamaya uygun olurdu. Görünen o ki, 20 ayda Dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 4,5 milyon bile değil. Bu zaten Dünya genelinde yıllık ölüm rakamlarına tekabül ediyor. Savaşlar, felaketler ve afetler katıldığında Dünya’da yıl içerisinde 10 milyona yakın insan hayatını kaybediyor. Ortalığı ayağa kaldıran bu salgın, o kadar güçlü imiş ki onca bilim adamı, bizim sağlık bakanı, gazeteler, televizyonlar bir türlü salgın rakamlarını yukarı çekemiyorlar. Ülkemizde yıllık ölüm sayısı 500 bine yakın. Salgın var dediler. Hayatını kaybedenler 60 bin bile değil. Diğer ölümler bildiğimiz gibi çok çeşitli sebeplerden oluyor. Sabahtan akşama kadar aşı aşı diye inleyen sağlık bakanlığı verileri ve nüfus istatistikleri bir salgının olmadığını gözümüze sokuyor. Hakikat bu. Şimdi isteyen salgın var mı yok mu kendisi rahatlıkla görebilir ve karar verebilir.  Kimseyi kandırmaya ve korkutmaya gerek yok.
Ekleme Tarihi: 14 Ağustos 2021 - Cumartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Salgın var mı, yok mu?

Önce salgın olduğu söylenen salgının rakamlarını bir paylaşalım.

Dünya nüfusu: 7 milyar 900 milyon – Türkiye Nüfusu 83 milyon 614 bin

Dünya’da vakalar 205 milyon 819 bin – Türkiye’de  5 milyon 996 bin

Dünya’da ölüm sayısı 4 milyon 342 bin 366 – Türkiye’de 52 bin 565

Dünya’da iyileşen sayısı 184 milyon 789 bin – Türkiye’de iyileşen kişi sayısı 5 milyon 543 bin

Dünya’da tedavi olan 16 milyon 688 bin – Türkiye’de tedavi olan 400 bin 622

Dünya’da kritik olan 102 bin 407 – Türkiye’de kritik olan 543

Rakamları yayınladık. Bütün rakamlar salgının Dünya nüfusunun sadece %2,5 kadarı, Türkiye’de de %2,5. Peki, hayatını kaybedenlerin oranı Dünya’da %0.5 yani %1 bile değil. Türkiye’de de aynı rakamlar aşağı yukarı birbirine denk gidiyor. Rakamlar bunlar. Fazla söylemeye gerek var mı? Eğer DSÖ’nün açıkladığı bir salgın varsa ve Dünya’yı etkilediyse vaka sayısı ne olmalıydı? Bir salgın varsa Dünya genelinde denildiği gibi şuana kadar(20 ay oldu salgın lafı) virüsten kırılan insan sayısı en az 100 milyon – 200 milyon insanın hayatını kaybetmesi bu açıklamaya uygun olurdu. Görünen o ki, 20 ayda Dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 4,5 milyon bile değil. Bu zaten Dünya genelinde yıllık ölüm rakamlarına tekabül ediyor. Savaşlar, felaketler ve afetler katıldığında Dünya’da yıl içerisinde 10 milyona yakın insan hayatını kaybediyor. Ortalığı ayağa kaldıran bu salgın, o kadar güçlü imiş ki onca bilim adamı, bizim sağlık bakanı, gazeteler, televizyonlar bir türlü salgın rakamlarını yukarı çekemiyorlar. Ülkemizde yıllık ölüm sayısı 500 bine yakın. Salgın var dediler. Hayatını kaybedenler 60 bin bile değil. Diğer ölümler bildiğimiz gibi çok çeşitli sebeplerden oluyor. Sabahtan akşama kadar aşı aşı diye inleyen sağlık bakanlığı verileri ve nüfus istatistikleri bir salgının olmadığını gözümüze sokuyor. Hakikat bu. Şimdi isteyen salgın var mı yok mu kendisi rahatlıkla görebilir ve karar verebilir.  Kimseyi kandırmaya ve korkutmaya gerek yok.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.