Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Salgın en çok kim kazandı?

Bir ülkede afet ve felaket ortaya çıktığında bu zor durumda birileri ne yapar eder mutlaka kendisine büyük kazançlar sağlar. “Yok yahu öyle şey olmaz” diyorsanız, çok yanılırsınız, derim. Eskiden beri böyle zamanlarda, yakın ya da uzak diyarlarda bu zor durumda olan çok sayıda olayda acı ve sıkıntı içinde ayakta kalmaya çalışan insanların yanında; bundan nasıl para kazanırız, diyen fırsatçılar, ahlaksızlar her daim bu ülkede olmuştur. Kimdir, kimlerdir pek önemi yok. Onlar her daim pusuya yatmış, çakallar gibi dört gözle bu durumları beklerler. Tarihte daha önce olmuş bütün bu zor durumların peşinden, her türlü fırsattan faydalanan bu paragözlerin servetleri akıl alır gibi değildir. Dünyayı sarsan ve ortalığı toz duman eden, salgın sonrası da aynı şekilde fırsatçılar hemen türeyerek, maddi kazançlarını arttırmak için ellerinden geleni yapıyor. Ülkemizde ise aynı kafa yapısına sahip olan epeyce bir mahlükat var. Buna aynı zamanda bazı firmaları da ekleyebiliriz. Onlarda aynen pusuya yatmış, devletin ve hükümetin bu salgındaki durumunu fırsat bilerek, vatandaşa her türlü kazığı atmakta sakınca görmüyor. Hem de, bin bir dereden su getirerek, kendilerinin haklı olduğunu, ekonomik olarak zor durumda olduklarını, işçilerinin paralarını veremediklerini falan öne sürerek, sivri uçlu ne kadar kazıkları varsa, vatandaşa geçiriyorlar. Birkaç gündür bir enerji firmasının vatandaşlara gönderdiği, ev, işyeri ücret faturalarını gördüm. Anam babam, yandı gülüm keten helva! Kazık ki ne kazık; fırsat bu fırsat, bundan daha iyisi ele geçmez, diyerek salgında perişan olmuş vatandaşa öyle faturalar çıkartmışlar ki; sanki 3 aydır bu ülkede insanlar büyük bir sıkıntının içinde kalmamış gibi fatura bedelleri yazılmış. Yahu iş yeri kapanmış, yarı zamanlı çalışmaya dönmüş, işçi çıkartmış ve işi kapanma noktasına gelmiş, evde gider olmasın diye, bütün enerji tüketen aletleri en az kullanıma almış, vatandaşa bayram hediyesi olarak bu faturalar gönderilmiş. Bunlar karşı ne yapılsın derseniz; her zaman dediğim gibi yapılmalı. Görüşü ne olursa olsun bu fırsatçılara karşı çok iyi bir şekilde örgütlenerek, kanun, yasa, talimat ile karşı koyarak hakların alınması gerekir. Yoksa bu fırsatçılar havadan nem kaptıklarında bile bize giydirmekten çekinmezler!
Ekleme Tarihi: 29 Mayıs 2020 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

Salgın en çok kim kazandı?

Bir ülkede afet ve felaket ortaya çıktığında bu zor durumda birileri ne yapar eder mutlaka kendisine büyük kazançlar sağlar. “Yok yahu öyle şey olmaz” diyorsanız, çok yanılırsınız, derim. Eskiden beri böyle zamanlarda, yakın ya da uzak diyarlarda bu zor durumda olan çok sayıda olayda acı ve sıkıntı içinde ayakta kalmaya çalışan insanların yanında; bundan nasıl para kazanırız, diyen fırsatçılar, ahlaksızlar her daim bu ülkede olmuştur. Kimdir, kimlerdir pek önemi yok.

Onlar her daim pusuya yatmış, çakallar gibi dört gözle bu durumları beklerler. Tarihte daha önce olmuş bütün bu zor durumların peşinden, her türlü fırsattan faydalanan bu paragözlerin servetleri akıl alır gibi değildir. Dünyayı sarsan ve ortalığı toz duman eden, salgın sonrası da aynı şekilde fırsatçılar hemen türeyerek, maddi kazançlarını arttırmak için ellerinden geleni yapıyor.

Ülkemizde ise aynı kafa yapısına sahip olan epeyce bir mahlükat var. Buna aynı zamanda bazı firmaları da ekleyebiliriz. Onlarda aynen pusuya yatmış, devletin ve hükümetin bu salgındaki durumunu fırsat bilerek, vatandaşa her türlü kazığı atmakta sakınca görmüyor. Hem de, bin bir dereden su getirerek, kendilerinin haklı olduğunu, ekonomik olarak zor durumda olduklarını, işçilerinin paralarını veremediklerini falan öne sürerek, sivri uçlu ne kadar kazıkları varsa, vatandaşa geçiriyorlar.

Birkaç gündür bir enerji firmasının vatandaşlara gönderdiği, ev, işyeri ücret faturalarını gördüm. Anam babam, yandı gülüm keten helva!

Kazık ki ne kazık; fırsat bu fırsat, bundan daha iyisi ele geçmez, diyerek salgında perişan olmuş vatandaşa öyle faturalar çıkartmışlar ki; sanki 3 aydır bu ülkede insanlar büyük bir sıkıntının içinde kalmamış gibi fatura bedelleri yazılmış. Yahu iş yeri kapanmış, yarı zamanlı çalışmaya dönmüş, işçi çıkartmış ve işi kapanma noktasına gelmiş, evde gider olmasın diye, bütün enerji tüketen aletleri en az kullanıma almış, vatandaşa bayram hediyesi olarak bu faturalar gönderilmiş.

Bunlar karşı ne yapılsın derseniz; her zaman dediğim gibi yapılmalı. Görüşü ne olursa olsun bu fırsatçılara karşı çok iyi bir şekilde örgütlenerek, kanun, yasa, talimat ile karşı koyarak hakların alınması gerekir. Yoksa bu fırsatçılar havadan nem kaptıklarında bile bize giydirmekten çekinmezler!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.