Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Sağlığımız nasıl dediniz?

İlkokulda 3 ya da 4. sınıftı yanlış hatırlamıyorsam; o zaman ki adı Atatürk İlkokuluydu; (şimdinin Gazi Ortaokulu) okuduğum okulda biz öğrencilere bir sabah derse girmeden önce, yememiz için bir şeyler verdiler. Çok iyi hatırlıyorum. Haşlanmış yumurta(biz holla derdik, şimdinin rafadan deniyor kibar olsun diye herhalde), süt tozundan yapılan 1 bardak süt ve poğaça gibi bir şey veriliyordu. Bunu yaklaşık 1 sene boyunca okula gittiğimiz her sabah derse girmeden bize zorla veriyorlar ve yememiz için başımızdan öğretmenler ayrılmıyordu. O zamanlarda aileler maddi olarak çok iyi olmadığından evdekilerin hoşuna gidiyordu bu durum. Bunu “niye bize yediriyorsunuz, bizim evde yumurta ve süt var” diye soranlara da öğretmenler “çok konuşmayın bunlar bitecek çöpe atılmayacak, Amerikan yardımı” diye öğrencileri terslerlerdi. Ulan daha doğru kendimizden haberdar değildik ki, “Amerika neresi, bu yardımlar nedir” diye bir bilgi sahibi olalım. Her neyse biz bunları çöpe atmadan dediğim gibi uzun bir süre yedik durduk. Daha sonra yani epey sonra, 15-20 yıl sonra falan, okuyup araştırınca, bu Amerikan yardımının ne ayak olduğunu az biraz öğrendik. Bundan bir 10-15 yıl daha zaman geçince, bu Amerikan yardımın esas gayesinin, bu ülkenin insanlarının sağlığının hiçe sayılarak, insanlarının sağlığı üzerinde deney yapıldığına dair ve bunların neticeleri hakkında çok sayıda bilgiye ulaştık. “Hey yavrum hey” demekten başka çare kalmadı mı dersiniz? Adamlar sadece bizim değil, dünya üzerinde ne kadar, geri kalmış ülke var, onların genetik yapısı ve hayatlarını bir güzel bozmak için her türlü numarayı çevirmiş ve görünen o ki; başarılı da olmuşlar. Vermişler bize, virüs, bakteri, kanser yapıcı her melaneti, bizde bir güzel zokayı yutmuşuz. Buradan dönüş var mı? Olabilir, birileri veya devlet bu konuda geriye dönük olarak, ülkenin insanlarının sağlığı üzerinde yapılan bu deneylerin sonuçlarının, sağlığımızı bozduğunu, başta kanser olmak üzere, ölümcül hastalıklara yol açtığını ileri sürerek, Amerika’dan tazminat istenebilir. Olur mu olur, parası olan yola çıksın gerisi gelir.       
Ekleme Tarihi: 24 Haziran 2019 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Sağlığımız nasıl dediniz?

İlkokulda 3 ya da 4. sınıftı yanlış hatırlamıyorsam; o zaman ki adı Atatürk İlkokuluydu; (şimdinin Gazi Ortaokulu) okuduğum okulda biz öğrencilere bir sabah derse girmeden önce, yememiz için bir şeyler verdiler. Çok iyi hatırlıyorum. Haşlanmış yumurta(biz holla derdik, şimdinin rafadan deniyor kibar olsun diye herhalde), süt tozundan yapılan 1 bardak süt ve poğaça gibi bir şey veriliyordu. Bunu yaklaşık 1 sene boyunca okula gittiğimiz her sabah derse girmeden bize zorla veriyorlar ve yememiz için başımızdan öğretmenler ayrılmıyordu. O zamanlarda aileler maddi olarak çok iyi olmadığından evdekilerin hoşuna gidiyordu bu durum.

Bunu “niye bize yediriyorsunuz, bizim evde yumurta ve süt var” diye soranlara da öğretmenler “çok konuşmayın bunlar bitecek çöpe atılmayacak, Amerikan yardımı” diye öğrencileri terslerlerdi.

Ulan daha doğru kendimizden haberdar değildik ki, “Amerika neresi, bu yardımlar nedir” diye bir bilgi sahibi olalım. Her neyse biz bunları çöpe atmadan dediğim gibi uzun bir süre yedik durduk.

Daha sonra yani epey sonra, 15-20 yıl sonra falan, okuyup araştırınca, bu Amerikan yardımının ne ayak olduğunu az biraz öğrendik. Bundan bir 10-15 yıl daha zaman geçince, bu Amerikan yardımın esas gayesinin, bu ülkenin insanlarının sağlığının hiçe sayılarak, insanlarının sağlığı üzerinde deney yapıldığına dair ve bunların neticeleri hakkında çok sayıda bilgiye ulaştık.

“Hey yavrum hey” demekten başka çare kalmadı mı dersiniz? Adamlar sadece bizim değil, dünya üzerinde ne kadar, geri kalmış ülke var, onların genetik yapısı ve hayatlarını bir güzel bozmak için her türlü numarayı çevirmiş ve görünen o ki; başarılı da olmuşlar.

Vermişler bize, virüs, bakteri, kanser yapıcı her melaneti, bizde bir güzel zokayı yutmuşuz. Buradan dönüş var mı? Olabilir, birileri veya devlet bu konuda geriye dönük olarak, ülkenin insanlarının sağlığı üzerinde yapılan bu deneylerin sonuçlarının, sağlığımızı bozduğunu, başta kanser olmak üzere, ölümcül hastalıklara yol açtığını ileri sürerek, Amerika’dan tazminat istenebilir.

Olur mu olur, parası olan yola çıksın gerisi gelir.       

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.