Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

"Şaftım kaydı"

Ülkemizde medenileşme ile birlikte insanlar arası ilişkilerde değişime uğradı. Bu bilinen bir vakıa. medenileşme dediğim olgu insanlar üzerinde çok önemli değişimlerin kapısını aralıyor. Bu iyi mi kötü mü kimse tam olarak anlamışta değil.Haftanın bir kaç günü işimiz gereği Bulancak-Giresun arasında dolmuşlar ile mekik dokuyoruz. Kimi gün gazete haberi için kimi gün de spor faaliyetlerimiz için bu dolmuşlar ile yolculuk yapıyorum. Bu yolculuklar sırasında akla hayale gelmedik şeyler ile karşı karşıya kalıyorum.Öyle yanlış anlamayın. İnsanı güldürecek olan şeyler bunlar. Acaba komik mi deseydim?Bazıları resmen mizah programlarına yakışır düzeyde komik olan şeyler. İnsanın her zaman başına gelecek olaylar. Ben bu yolculuklar sırasında çok konuşmayı sevmem. Yanımda yarenlik edecek birisi varsa o da çok sesli olmayan yolcuları rahatsız etmeyecek düzeyde konuşmalar yaparım.Hele telefonla konuşmaktan kaçınırım. Telefon çaldı mı açmak pek istemem. Kimsenin beni arayanla aramdaki konuşmamın ne olduğunu bilmesinde bir fayda yoktur. Onun içinde kısa konuşmayı ve dolmuştan indikten sonra görüşmeyi tercih ederim.Ben böyleyim de herkes öyle mi dersiniz?  Tabii ki çoğunluk benim gibi yapardır. Ancak; bazıları inanın arabaya bindiğim için beni pişman ediyor. Bunlardan biri bir hanım geçenlerde yine dolmuşta giderken, dolmuşa biner binmez başladı telefonla karşıdakine anlatmaya."Yok anam şu şöyleymiş de bu böyle mişte", anlattı durdu. Bir de karşıdaki kişiye yemek tarifi vermez mi, "Allah'ım" dedim "Ya başka zaman bulamadın mı" diye az kalsın bağıracaktım. Bu da hiç sevdiğim bir davranış değil. Son durağa kadar hanımefendi anlatı durdu. Dolmuştan indikten sonra hala devam ediyordu yemek tarifi.Daha bir kaç gün önce yine dolmuş ile Giresun'a gidiyordum. Bir vatandaş gelen telefona cevap vermek için baktı. Karşısında ki kişi ona nerde olduğunu sordu ki her halde o da " Hastanedeyim" diye cevap verdi. Karşıda ki yine sorarak ne olduğunu anlamak istediğini ifade edince, bu kez de aynı kişi(güya espri yaptı) "şaftım kaydı ne olacak başka" diye karşılık verdi."Ya allah'ım bu nedir yahu" diye içimden söylenip durdum. Hadi bunları bizim duymayacağız şekilde konuş bi sorun değil. Dolmuş ta ki 13-14 kişi senin bu geyik muhabbetlerini dinlemek zorunda değil ki!Varsa özle araban onunla giderken konuş. Başkasını rahatsız etme yani. Bildiğim kadarıyla eskiden dolmuşlardan insanlar yüksek sesle konuştu mu dolmuş şoförü o kişiyi ikaz ederdi.Şimdi ne oldu bu davranış diye bekler olduk.Hayırlı o olsun başka yapacak bişi yok. Medenileştik diyenlere bir örnek sadece.             
Ekleme Tarihi: 16 Aralık 2016 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

"Şaftım kaydı"

Ülkemizde medenileşme ile birlikte insanlar arası ilişkilerde değişime uğradı. Bu bilinen bir vakıa. medenileşme dediğim olgu insanlar üzerinde çok önemli değişimlerin kapısını aralıyor. Bu iyi mi kötü mü kimse tam olarak anlamışta değil.
Haftanın bir kaç günü işimiz gereği Bulancak-Giresun arasında dolmuşlar ile mekik dokuyoruz. Kimi gün gazete haberi için kimi gün de spor faaliyetlerimiz için bu dolmuşlar ile yolculuk yapıyorum. Bu yolculuklar sırasında akla hayale gelmedik şeyler ile karşı karşıya kalıyorum.
Öyle yanlış anlamayın. İnsanı güldürecek olan şeyler bunlar. Acaba komik mi deseydim?
Bazıları resmen mizah programlarına yakışır düzeyde komik olan şeyler. İnsanın her zaman başına gelecek olaylar. Ben bu yolculuklar sırasında çok konuşmayı sevmem. Yanımda yarenlik edecek birisi varsa o da çok sesli olmayan yolcuları rahatsız etmeyecek düzeyde konuşmalar yaparım.
Hele telefonla konuşmaktan kaçınırım. Telefon çaldı mı açmak pek istemem. Kimsenin beni arayanla aramdaki konuşmamın ne olduğunu bilmesinde bir fayda yoktur. Onun içinde kısa konuşmayı ve dolmuştan indikten sonra görüşmeyi tercih ederim.
Ben böyleyim de herkes öyle mi dersiniz?  Tabii ki çoğunluk benim gibi yapardır. Ancak; bazıları inanın arabaya bindiğim için beni pişman ediyor. Bunlardan biri bir hanım geçenlerde yine dolmuşta giderken, dolmuşa biner binmez başladı telefonla karşıdakine anlatmaya."Yok anam şu şöyleymiş de bu böyle mişte", anlattı durdu. Bir de karşıdaki kişiye yemek tarifi vermez mi, "Allah'ım" dedim "Ya başka zaman bulamadın mı" diye az kalsın bağıracaktım. Bu da hiç sevdiğim bir davranış değil. Son durağa kadar hanımefendi anlatı durdu. Dolmuştan indikten sonra hala devam ediyordu yemek tarifi.
Daha bir kaç gün önce yine dolmuş ile Giresun'a gidiyordum. Bir vatandaş gelen telefona cevap vermek için baktı. Karşısında ki kişi ona nerde olduğunu sordu ki her halde o da " Hastanedeyim" diye cevap verdi. Karşıda ki yine sorarak ne olduğunu anlamak istediğini ifade edince, bu kez de aynı kişi(güya espri yaptı) "şaftım kaydı ne olacak başka" diye karşılık verdi.
"Ya allah'ım bu nedir yahu" diye içimden söylenip durdum. Hadi bunları bizim duymayacağız şekilde konuş bi sorun değil. Dolmuş ta ki 13-14 kişi senin bu geyik muhabbetlerini dinlemek zorunda değil ki!
Varsa özle araban onunla giderken konuş. Başkasını rahatsız etme yani. Bildiğim kadarıyla eskiden dolmuşlardan insanlar yüksek sesle konuştu mu dolmuş şoförü o kişiyi ikaz ederdi.
Şimdi ne oldu bu davranış diye bekler olduk.
Hayırlı o olsun başka yapacak bişi yok. Medenileştik diyenlere bir örnek sadece.           

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.