Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

SAAT DEĞİL MÜBAREK, BU PARAYLA EV ALINIR

“Allah insanı para ile imtihan etmesin”, deriz böyle bir hal ile karşılaşınca. Para pul ile çok işim olmadığından bu garip davranışları anlamlandıramam. Birisi çok para kazanır hanlar hamamlar alır(gerçi han, hamam alma zamanındaki zenginler için söylenmiş, şimdikiler rezidanstan yer alıyor, yat, uçak falan yani aklınıza gelen) ve karıları ile şimdi sevgili diyorlar(eskiden metresti, hediyelere boğulur ve olmayanın gözü çıkardı desek yeridir) hatunlara saat hediye etmek bir moda olmuş gibi. Arada sırada magazin haberlerini şöyle bir terennüm ederken bunlara rast geliyorum. Ohoo akla ziyan haberler okuyorum. Para insanı bir kere delirtmeye görsün, parasını nereye koyacağını bilemeyenler çok sayıda arttı. Buradaki para bizim öyle söylediğimiz para değil. Söylerken veya yazarken bile bizi şapşal ediyor. Dediğim gibi her okudukça, iyi ki param yok, yoksa aynı şekilde parayı saçacak yer arar durur ve bu haberlerde okuduğum kişiler gibi harcardım; nasılsa soran eden olmadığından hesapta vermezdim. Benim aklıma mesela birkaç milyardan sonrasını söylemek veya hesap etmek gelmez. İnsan çok büyük bir para görmeyince, parası olanı da kendi gibi biliyor herhalde. İşte, dizilerde, filmlerde, bir sanat dalında bir yere gelenin elini tutmak çok zor. “Har vurup harman savurmak” bunlar için çocuk oyuncağı. Bunlar evlilik yıldönümü, doğum günü, yılbaşı, tanışma günü diye çok sayıda hediye almak için fırsat yaratıyor ve hediyenin gözüne vuruyorlar. En küçük hediye bunlarda saat almak ve hediye etmek. Öyle bizim aldığımız gibi üç otuz paralık şeyler değil bu saatler. Envaı özelliği olduğu ifade edilen ve fiyatı en az 50bin dolardan başlayan (aşağısı kesmiyor garipleri) ve milyon dolarları bulan saatlerden hediye paketini yapıştırıyorlar hatunların kollarına. Birkaç gün önce bir oyuncu aynen bu minvalde sevgilisine 480bin dolarlık saat hediye etmiş ve bu gazete epeyce bir yer kaplamıştı. Ne eder Türk lirası olarak, hemen bir hesap edeyim bakayım; 9 milyon 120bin lira yani 10 milyon kadar nerede ise. Yahu bir başkası hanımına 2 milyon dolarlık olan saati hediye etmişti. Artık lira olarak yazmaya gerek yok. Okurken başka bir Dünya’ya seyahat ediyorum. Biz ne ile nefes alıyoruz, bunlar ne ile hava atıyor. Gözümüz yok emmeee, aklımız kalıyor.                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
Ekleme Tarihi: 07 Nisan 2023 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

SAAT DEĞİL MÜBAREK, BU PARAYLA EV ALINIR

“Allah insanı para ile imtihan etmesin”, deriz böyle bir hal ile karşılaşınca. Para pul ile çok işim olmadığından bu garip davranışları anlamlandıramam. Birisi çok para kazanır hanlar hamamlar alır(gerçi han, hamam alma zamanındaki zenginler için söylenmiş, şimdikiler rezidanstan yer alıyor, yat, uçak falan yani aklınıza gelen) ve karıları ile şimdi sevgili diyorlar(eskiden metresti, hediyelere boğulur ve olmayanın gözü çıkardı desek yeridir) hatunlara saat hediye etmek bir moda olmuş gibi. Arada sırada magazin haberlerini şöyle bir terennüm ederken bunlara rast geliyorum. Ohoo akla ziyan haberler okuyorum. Para insanı bir kere delirtmeye görsün, parasını nereye koyacağını bilemeyenler çok sayıda arttı. Buradaki para bizim öyle söylediğimiz para değil. Söylerken veya yazarken bile bizi şapşal ediyor. Dediğim gibi her okudukça, iyi ki param yok, yoksa aynı şekilde parayı saçacak yer arar durur ve bu haberlerde okuduğum kişiler gibi harcardım; nasılsa soran eden olmadığından hesapta vermezdim.

Benim aklıma mesela birkaç milyardan sonrasını söylemek veya hesap etmek gelmez. İnsan çok büyük bir para görmeyince, parası olanı da kendi gibi biliyor herhalde. İşte, dizilerde, filmlerde, bir sanat dalında bir yere gelenin elini tutmak çok zor. “Har vurup harman savurmak” bunlar için çocuk oyuncağı. Bunlar evlilik yıldönümü, doğum günü, yılbaşı, tanışma günü diye çok sayıda hediye almak için fırsat yaratıyor ve hediyenin gözüne vuruyorlar. En küçük hediye bunlarda saat almak ve hediye etmek. Öyle bizim aldığımız gibi üç otuz paralık şeyler değil bu saatler. Envaı özelliği olduğu ifade edilen ve fiyatı en az 50bin dolardan başlayan (aşağısı kesmiyor garipleri) ve milyon dolarları bulan saatlerden hediye paketini yapıştırıyorlar hatunların kollarına. Birkaç gün önce bir oyuncu aynen bu minvalde sevgilisine 480bin dolarlık saat hediye etmiş ve bu gazete epeyce bir yer kaplamıştı. Ne eder Türk lirası olarak, hemen bir hesap edeyim bakayım; 9 milyon 120bin lira yani 10 milyon kadar nerede ise. Yahu bir başkası hanımına 2 milyon dolarlık olan saati hediye etmişti. Artık lira olarak yazmaya gerek yok. Okurken başka bir Dünya’ya seyahat ediyorum. Biz ne ile nefes alıyoruz, bunlar ne ile hava atıyor. Gözümüz yok emmeee, aklımız kalıyor.                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.