Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Robotlar artık aramızda

Hem de hemen her gün bizimle son bir yıldır. Nereye baksam bir robot görüyorum. Sağım solum her yanda robotlar hareket halinde, hayatımızın tam içinde farkında mıyız? Öyle korkulacak şey değil bu söylediğim! Bir salgın numarası ile artık robot gibi olduk. Adamlar tek kuruş harcamadan(1 dolarmış bu virüsün üretim maliyeti, lakin insanlığa maliyeti ise şimdilik belli değil)hepimizi, birer robota çevirdiler. Evden çıkma, parka gitme, su içme, meydana gitme, kalabalık olmasın, selamlaşma, tokalaşma, öpüşme, sarılma, iki kişi bir araya gelme, maskeni sakın çıkartma, sosyal mesafeni bozma, sabah akşam elini yıka, yanından kolonya eksik olmasın, bunları yapmayanı uyar, uymayanı ihbar et, bu da yetmez ise ağız burun giriş, çoluk çocuğuna uzak ol, ananı babanı yalnız bırak, misafir kabul etme, arkadaşların ile bir arada bulunma, olmaz ise telefonla konuş, hatta konuşma, uyuma, spor yapma, gülme, eğlenme, camiye gitme namazını evde kıl, birisi vefat ettiğinde cenazeye taziyeye gitme, varsın ölen ölsün, sana bir şey olmadı ya, keyfine bak, internetten her şeyi sipariş etki, bunların sahipleri dünyayı kazansın, sen dükkanı açma, paket servis yap, vakalar tavan yaptı diye ayakta kalanı korkut, bunlara uymayanı para cezası ile yola getirmeye çalış, her yere hes kodu ile gir, evine bile hes kodsuz girme, sahile çıkma, temiz hava alma, hal hatır sorma, sana ne birilerin hal’ından hatırından, kimseyi arama, okula gitme, hiçbir şeyini paylaşma, yardım etme, dayanışma içine girme, “bak bunları yaptın yaptın aynen bir robotsun, zaten bizde bunu istiyoruz, yapmadın paşa gönlün bilir. Virüs ne işi yarıyor ki, seni anında mum ederiz” diye birde tehdit ediyorlar. Gördünüz değil mi, robot üretmek için bile para harcamıyor aşağılık adamlar. Bu işin sonu hiç hayırlı olmayacak gibi geliyor bana! İnsanoğlunun nefesini kesecekler bunlar. Onun için her birimiz onların robotu olacağız da, ben bu zırvalara inanmıyorum ve tek kelimede kabul etmiyorum. Birileri bu çetelerin her dediğini ülkede yapmak için bir yerlerini yırtıyor. Neymiş yeni dünya düzeni daha iyi olacakmış, herkes eşit olacakmış, paraya ihtiyacımız olmayacakmış(bu bana uyar gibi çok para pul işim olmadığından sıkıntım olmaz), ev mal mülk, araba, bağ bahçe, aklınıza ne gelirse bunların hiç birine gerek yokmuş, söylendiğinde çok güzel görünüyor, biz sadece bunları kiralayıp yan gelip yatacakmışız. Gel de gülme bunlara yahuu!                
Ekleme Tarihi: 10 Mart 2021 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Robotlar artık aramızda

Hem de hemen her gün bizimle son bir yıldır. Nereye baksam bir robot görüyorum. Sağım solum her yanda robotlar hareket halinde, hayatımızın tam içinde farkında mıyız?

Öyle korkulacak şey değil bu söylediğim! Bir salgın numarası ile artık robot gibi olduk. Adamlar tek kuruş harcamadan(1 dolarmış bu virüsün üretim maliyeti, lakin insanlığa maliyeti ise şimdilik belli değil)hepimizi, birer robota çevirdiler. Evden çıkma, parka gitme, su içme, meydana gitme, kalabalık olmasın, selamlaşma, tokalaşma, öpüşme, sarılma, iki kişi bir araya gelme, maskeni sakın çıkartma, sosyal mesafeni bozma, sabah akşam elini yıka, yanından kolonya eksik olmasın, bunları yapmayanı uyar, uymayanı ihbar et, bu da yetmez ise ağız burun giriş, çoluk çocuğuna uzak ol, ananı babanı yalnız bırak, misafir kabul etme, arkadaşların ile bir arada bulunma, olmaz ise telefonla konuş, hatta konuşma, uyuma, spor yapma, gülme, eğlenme, camiye gitme namazını evde kıl, birisi vefat ettiğinde cenazeye taziyeye gitme, varsın ölen ölsün, sana bir şey olmadı ya, keyfine bak, internetten her şeyi sipariş etki, bunların sahipleri dünyayı kazansın, sen dükkanı açma, paket servis yap, vakalar tavan yaptı diye ayakta kalanı korkut, bunlara uymayanı para cezası ile yola getirmeye çalış, her yere hes kodu ile gir, evine bile hes kodsuz girme, sahile çıkma, temiz hava alma, hal hatır sorma, sana ne birilerin hal’ından hatırından, kimseyi arama, okula gitme, hiçbir şeyini paylaşma, yardım etme, dayanışma içine girme, “bak bunları yaptın yaptın aynen bir robotsun, zaten bizde bunu istiyoruz, yapmadın paşa gönlün bilir. Virüs ne işi yarıyor ki, seni anında mum ederiz” diye birde tehdit ediyorlar.

Gördünüz değil mi, robot üretmek için bile para harcamıyor aşağılık adamlar. Bu işin sonu hiç hayırlı olmayacak gibi geliyor bana! İnsanoğlunun nefesini kesecekler bunlar. Onun için her birimiz onların robotu olacağız da, ben bu zırvalara inanmıyorum ve tek kelimede kabul etmiyorum.

Birileri bu çetelerin her dediğini ülkede yapmak için bir yerlerini yırtıyor. Neymiş yeni dünya düzeni daha iyi olacakmış, herkes eşit olacakmış, paraya ihtiyacımız olmayacakmış(bu bana uyar gibi çok para pul işim olmadığından sıkıntım olmaz), ev mal mülk, araba, bağ bahçe, aklınıza ne gelirse bunların hiç birine gerek yokmuş, söylendiğinde çok güzel görünüyor, biz sadece bunları kiralayıp yan gelip yatacakmışız. Gel de gülme bunlara yahuu!                

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.