Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Poşette taşıyın daha iyi!

Geçen gün, yanlış hatırlamıyorsam, Pazartesi günü Faik’in çay ocağında oturmuş çay içerken, yoldan geçen bir kişi dikkatimi çekti. Vatandaşın elinde bir çanta var zannettim önce. Sonra dikkatlice bakınca bebek olan bir puset; öyle diyorlar bildiğim kadarıyla. Son yıllarda aileler asortik(sosyete mi deseydim yoksa) olunca bebekleri artık bir el çantası gibi taşıma çok yaygınlaştı zaar. Vatandaş bebeğini aynen dediğim gibi bir çanta, bir torba veya poşet içinde taşır gibi taşıyor. Allah aşkına ne oldu da bu ülkenin insanları böyle hallere düştü. Bir modern olma hali, çağdaş olma gösterisi, bizim her şeyimiz var, bebeğimiz bile işte pusette, daha ne olsun, onu böyle yetiştiriyoruz, havası da bir yandan. Şimdi bu bebek büyüyecek ve insan içine çıkacak. Ana baba kucağında büyümeyen, bunun sıcaklığını hmeyen bir bebek pusette büyüse ne olacak ki! Soğuk bir nevale neyse o olur! İnsani ilişkileri zayıf, sevgiden yoksun, samimiyet kumkuması bir bebek olur bu pusette büyüyenler. Ben ananım kucağında, sırtında bir peştamala bağlı, yeri geldiğinde yer yatağında büyüyen biriyim. Hiçte bundan rahatsızlık duymadan bugüne geldim. Şimdinin bebeleri ise az nane molla değil. Ana babalardan aynen, bebeğini kucağına almadan büyütmek için ellerinden geleni yapıyorlar.  Çoğu “havadan nem kapmak” deyimi gibi her şeyden hemen nem kapar gibi bir alıngan ki sormayın gitsin. Hiçbir şeyi beğenmeyen, sürekli mız mız, hep bir karın ağrısı ile yaşayan ve naif ve çokbilmiş havasında bir nesil oldular. Bebek beşiğinde bile sallanmayan, hiçbir dert görmeyen, hep pış pış bekleyen, evde birde bebek banyosu olsun diye yırtınan yepyeni bir nesil etrafımızı sarmış durumda. Çok modern olduk, çok! Nereye gidiyoruz böyle puset içinde belli değil. Yakında bebeğini bir poşet içinde taşıyan görürsek şaşırmayalım. Sanki alışveriş merkezinden bir şeyler alınmış gibi eve götürür getirirler. Aslında geleceğin insanı bu olacak gibi. İnsan olduğunun farkında olmayan, bir puset içinde, robot gibi hayatını idame ettirecek bir insan isteniyor. Bakalım hayırlısı neyse o olsun diyelim.       
Ekleme Tarihi: 14 Temmuz 2020 - Salı
Erhan GÜNDOĞAR

Poşette taşıyın daha iyi!

Geçen gün, yanlış hatırlamıyorsam, Pazartesi günü Faik’in çay ocağında oturmuş çay içerken, yoldan geçen bir kişi dikkatimi çekti. Vatandaşın elinde bir çanta var zannettim önce. Sonra dikkatlice bakınca bebek olan bir puset; öyle diyorlar bildiğim kadarıyla. Son yıllarda aileler asortik(sosyete mi deseydim yoksa) olunca bebekleri artık bir el çantası gibi taşıma çok yaygınlaştı zaar. Vatandaş bebeğini aynen dediğim gibi bir çanta, bir torba veya poşet içinde taşır gibi taşıyor. Allah aşkına ne oldu da bu ülkenin insanları böyle hallere düştü. Bir modern olma hali, çağdaş olma gösterisi, bizim her şeyimiz var, bebeğimiz bile işte pusette, daha ne olsun, onu böyle yetiştiriyoruz, havası da bir yandan.

Şimdi bu bebek büyüyecek ve insan içine çıkacak. Ana baba kucağında büyümeyen, bunun sıcaklığını hmeyen bir bebek pusette büyüse ne olacak ki! Soğuk bir nevale neyse o olur!

İnsani ilişkileri zayıf, sevgiden yoksun, samimiyet kumkuması bir bebek olur bu pusette büyüyenler.

Ben ananım kucağında, sırtında bir peştamala bağlı, yeri geldiğinde yer yatağında büyüyen biriyim. Hiçte bundan rahatsızlık duymadan bugüne geldim. Şimdinin bebeleri ise az nane molla değil. Ana babalardan aynen, bebeğini kucağına almadan büyütmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

 Çoğu “havadan nem kapmak” deyimi gibi her şeyden hemen nem kapar gibi bir alıngan ki sormayın gitsin. Hiçbir şeyi beğenmeyen, sürekli mız mız, hep bir karın ağrısı ile yaşayan ve naif ve çokbilmiş havasında bir nesil oldular. Bebek beşiğinde bile sallanmayan, hiçbir dert görmeyen, hep pış pış bekleyen, evde birde bebek banyosu olsun diye yırtınan yepyeni bir nesil etrafımızı sarmış durumda.

Çok modern olduk, çok! Nereye gidiyoruz böyle puset içinde belli değil.

Yakında bebeğini bir poşet içinde taşıyan görürsek şaşırmayalım. Sanki alışveriş merkezinden bir şeyler alınmış gibi eve götürür getirirler.

Aslında geleceğin insanı bu olacak gibi. İnsan olduğunun farkında olmayan, bir puset içinde, robot gibi hayatını idame ettirecek bir insan isteniyor. Bakalım hayırlısı neyse o olsun diyelim.     

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.