Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Pat patlar patır patır geziyor

Dünya meşakkati ile kıymetli büyüklerimiz uğraştığından benim gibi sıradan insanlara da eften püften işleri yazmak kalıyor. Bundan da kaçış yok. Nereye gitsem, nereden gelsem hep karşıma bu işler çıkıyor. Daha önce de birkaç kez yazdım. Trafikte kullanılacak araçların ismi cismi kanun, talimat ve genelgeler ile belirlenmiş ve buna göre trafikte hareket etme hakkı verilmiş. Verilmiş de ne olmuş demi! Onlar kanunda, talimatta ve genelgede yazan şeyler. Bizim için yazılmammış ki! Ben kanun nizam ve bunlarla ilgili bir şeyi dert etmiyorsam, kanun yapsan ne olur, yapmasan ne olur!   Gazeteci olarak sadece ben değil, bütün yerel gazeteler, tv’ler, radyolar, internet yayınları yıllarca yazdı da ne oldu? Bir çözüm falan mı bulundu acep? Yok. Kimse kendini kandırmasın, bu trafik işini kimse çözemez. Kural dışı davranana ceza kesilirmiş, ehliyetine el konulurmuş, arabası trafikten men edilirmiş, diye çok söylenir ve duyarız bunları! Ha olmaz değil, ceza kesilir, ehliyet alınır, araç men edilir… Sonra bir yerlere telefonlar edilir, siyasiler aranır, yetkili bazı kişiler ve hatırı sayılır güçlü insanlar araya girer ve devran kaldığı yerden devam eder. Ceza ödenmez, ehliyet evine getirilir, araç serbest kalır. Siz de kurallara uyduğunuz ile kalırsınız. Bizde efendim engelli, bisiklet yolunda şu olmuş, bu olmuş, araçlar park edilmez olan yere park etmiş, yaya yoluna araç çekilmiş, kırmızı ışıkta geçen araç size çarpmış, siz ölmüşsünüz, kalmışsınız, ne önemi var ki! Beyimiz öyle böyle yırtar bu işten. Çünkü, onlar için kanun falan ne ki? Bakın ne yazacaktım, yazı nereye geldi durdu. Dün sabah evden çıktım ve hükümet konağına doğru gidecektim baktım bir pat pat yoldan geçiyordu. Plakası var mı, diye baktım, yoktu. Sonra Balllıca mahallesine geçtim ve geri dönüyorum yine aynı pat pat burada da karşıma çıktı. Hop oradan geldim, Şemsettin caddesinin yol ağzına. Haydi bakalım yukarıdan başka bir pat pat aşağı doğru iniyor. Plaka mı o da ne ki? Lazım mı trafikte bir araca plaka! Daha yolcu taşıyanı, yük taşıyanı, eşya taşıyanını yazmama gerek var mı? Kaza olsa ne olacak ki, olan kurala uyan vatandaşa olur. Sağ kalır ise birde pat pat kullanan tarafından ağız burun bir tarafa gönderilir. Yanisi manisi pat patlar patır patır geziyor, ancak kimse ne ediyon, diye sormuyor.   
Ekleme Tarihi: 31 Ağustos 2020 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Pat patlar patır patır geziyor

Dünya meşakkati ile kıymetli büyüklerimiz uğraştığından benim gibi sıradan insanlara da eften püften işleri yazmak kalıyor. Bundan da kaçış yok. Nereye gitsem, nereden gelsem hep karşıma bu işler çıkıyor. Daha önce de birkaç kez yazdım. Trafikte kullanılacak araçların ismi cismi kanun, talimat ve genelgeler ile belirlenmiş ve buna göre trafikte hareket etme hakkı verilmiş.

Verilmiş de ne olmuş demi!

Onlar kanunda, talimatta ve genelgede yazan şeyler. Bizim için yazılmammış ki! Ben kanun nizam ve bunlarla ilgili bir şeyi dert etmiyorsam, kanun yapsan ne olur, yapmasan ne olur!  

Gazeteci olarak sadece ben değil, bütün yerel gazeteler, tv’ler, radyolar, internet yayınları yıllarca yazdı da ne oldu? Bir çözüm falan mı bulundu acep?

Yok. Kimse kendini kandırmasın, bu trafik işini kimse çözemez. Kural dışı davranana ceza kesilirmiş, ehliyetine el konulurmuş, arabası trafikten men edilirmiş, diye çok söylenir ve duyarız bunları!

Ha olmaz değil, ceza kesilir, ehliyet alınır, araç men edilir… Sonra bir yerlere telefonlar edilir, siyasiler aranır, yetkili bazı kişiler ve hatırı sayılır güçlü insanlar araya girer ve devran kaldığı yerden devam eder. Ceza ödenmez, ehliyet evine getirilir, araç serbest kalır. Siz de kurallara uyduğunuz ile kalırsınız. Bizde efendim engelli, bisiklet yolunda şu olmuş, bu olmuş, araçlar park edilmez olan yere park etmiş, yaya yoluna araç çekilmiş, kırmızı ışıkta geçen araç size çarpmış, siz ölmüşsünüz, kalmışsınız, ne önemi var ki! Beyimiz öyle böyle yırtar bu işten. Çünkü, onlar için kanun falan ne ki?

Bakın ne yazacaktım, yazı nereye geldi durdu. Dün sabah evden çıktım ve hükümet konağına doğru gidecektim baktım bir pat pat yoldan geçiyordu. Plakası var mı, diye baktım, yoktu. Sonra Balllıca mahallesine geçtim ve geri dönüyorum yine aynı pat pat burada da karşıma çıktı. Hop oradan geldim, Şemsettin caddesinin yol ağzına. Haydi bakalım yukarıdan başka bir pat pat aşağı doğru iniyor. Plaka mı o da ne ki? Lazım mı trafikte bir araca plaka!

Daha yolcu taşıyanı, yük taşıyanı, eşya taşıyanını yazmama gerek var mı? Kaza olsa ne olacak ki, olan kurala uyan vatandaşa olur. Sağ kalır ise birde pat pat kullanan tarafından ağız burun bir tarafa gönderilir.

Yanisi manisi pat patlar patır patır geziyor, ancak kimse ne ediyon, diye sormuyor. 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.