Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

ÖZGÜRLÜĞÜ ÖKÜZLÜKLE KARIŞTIRANLAR

Bu ülkede en meşhur mevzuların başında; “özgürlük nerede başlar, nerede biter” tartışması gelir desek başımız ağrımaz.  Mevzunun fikir temeli ve tartışması epeyce bir sıkıntılıdır. Biz kendi çeperimizden bu mevzuya bakarız ve ona göre bir tanım yaparak işimizi kolaylarız. Son seneler içinde ilçe genelinde altında bir arabası olan(baştan söyleyeyim bazıları, babasının aldığı arabayla hava atanlar, çok parası olan sonradan görmeler, eline üç beş para geçince kendini ilçenin sahibi sananlar, başkalarının hak ve hukukunu takmayanlar, ben kimin diyerek posta koyanlar, yanisi manisi hepimizin bildiği zevatı muhterem denilen şahıslar anlayacağınız) ve ilçenin sokak cadde ve her yerinde kendi müzik zevkine göre millete şarkı, türkü, pop, rap ve hip hop o anda hangisini dinliyorsa dinletmeye çalışanlar birkaç gündür yine gecesi gündüzü yok, ilçenin içinde özgürlüklerini sonuna kadar tepe tepe kullanmaya başladı. Geçen akşamlardan birinde eve gittiğimde, ikamet ettiğim evin arka odalarından birinden ses geldiğini duyunca oraya geçtim. Pencerenin kapalı olmasına rağmen, ses sadece benim olduğum yerde değil, o muhitte epeyce geniş bir alanda yayılıyordu. Pencereyi açtım, “ohuuu arkadaş öyle ses açmış ki, insan kulağını tıkasa hikaye. Bu yer bir kamu kuruluşunun alanı idi. Yetkili kişinin telefonu olduğu için kendisini aradım. Saat 19.00-20.00 arasıydı. Yetkili arkadaş telefonu açtı ve bende durumu izah ettim. O da, o yerde görevli güvenliği aradı ve beş altı dakika içinde bu müzik sesi kesildi. Tabii kesildi ama arabasıyla çevreye müzik dinletmeyi bir görev sayan bu kişi herhalde, şikayet edenin halini hatırını sormuştur gibime geliyor. O saatte evde kafasını dinleyen, hastası olan, cenazesi olan, işten gelip dinlenen, çocuğuna bakan, yaşlı büyüğü olup sesten rahatsız olan, ders çalışan, sohbet eden, sevgilisi ile telefonda muhabbet eden, evde olduğunda ses falan duymak istemeyen, kitap okuyan, say sayabildiğin kadarıyla, hakkına hukukuna saygı duymasını bekleyen, yüzlerce, binlerce insanın özgürlüğünü hiçe saymak bu şahıslar için sıradan bile değil. Zaten özgürlük nedir bilmeyen bu şahısların, başkasının hak hukukunu tanıması mümkün değil. Gün içinde bangır bangır arabayla gezenleri yaza yaza bizde bıktık. Ne demişler, kişi ölür, öküzlük baki kalır.      
Ekleme Tarihi: 10 Mart 2023 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

ÖZGÜRLÜĞÜ ÖKÜZLÜKLE KARIŞTIRANLAR

Bu ülkede en meşhur mevzuların başında; “özgürlük nerede başlar, nerede biter” tartışması gelir desek başımız ağrımaz.  Mevzunun fikir temeli ve tartışması epeyce bir sıkıntılıdır. Biz kendi çeperimizden bu mevzuya bakarız ve ona göre bir tanım yaparak işimizi kolaylarız.

Son seneler içinde ilçe genelinde altında bir arabası olan(baştan söyleyeyim bazıları, babasının aldığı arabayla hava atanlar, çok parası olan sonradan görmeler, eline üç beş para geçince kendini ilçenin sahibi sananlar, başkalarının hak ve hukukunu takmayanlar, ben kimin diyerek posta koyanlar, yanisi manisi hepimizin bildiği zevatı muhterem denilen şahıslar anlayacağınız) ve ilçenin sokak cadde ve her yerinde kendi müzik zevkine göre millete şarkı, türkü, pop, rap ve hip hop o anda hangisini dinliyorsa dinletmeye çalışanlar birkaç gündür yine gecesi gündüzü yok, ilçenin içinde özgürlüklerini sonuna kadar tepe tepe kullanmaya başladı.

Geçen akşamlardan birinde eve gittiğimde, ikamet ettiğim evin arka odalarından birinden ses geldiğini duyunca oraya geçtim. Pencerenin kapalı olmasına rağmen, ses sadece benim olduğum yerde değil, o muhitte epeyce geniş bir alanda yayılıyordu. Pencereyi açtım, “ohuuu arkadaş öyle ses açmış ki, insan kulağını tıkasa hikaye. Bu yer bir kamu kuruluşunun alanı idi. Yetkili kişinin telefonu olduğu için kendisini aradım. Saat 19.00-20.00 arasıydı. Yetkili arkadaş telefonu açtı ve bende durumu izah ettim. O da, o yerde görevli güvenliği aradı ve beş altı dakika içinde bu müzik sesi kesildi. Tabii kesildi ama arabasıyla çevreye müzik dinletmeyi bir görev sayan bu kişi herhalde, şikayet edenin halini hatırını sormuştur gibime geliyor. O saatte evde kafasını dinleyen, hastası olan, cenazesi olan, işten gelip dinlenen, çocuğuna bakan, yaşlı büyüğü olup sesten rahatsız olan, ders çalışan, sohbet eden, sevgilisi ile telefonda muhabbet eden, evde olduğunda ses falan duymak istemeyen, kitap okuyan, say sayabildiğin kadarıyla, hakkına hukukuna saygı duymasını bekleyen, yüzlerce, binlerce insanın özgürlüğünü hiçe saymak bu şahıslar için sıradan bile değil. Zaten özgürlük nedir bilmeyen bu şahısların, başkasının hak hukukunu tanıması mümkün değil. Gün içinde bangır bangır arabayla gezenleri yaza yaza bizde bıktık. Ne demişler, kişi ölür, öküzlük baki kalır.      

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.