Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Öyle operasyonumu olur yahu?

Aman öyle birden heyecanlanmayın birden. Başıma bir şey gelmedi Allah’a şükür. Bu ameliyat türü bir şey değil. Sıkıntı yok yani. Cuma akşamı biraz rahatsız olduğum için eve erken gitmiştim. Evde her zamanki gibi gazetelerimi okuyup uyumaya gidecektim. Ben gazeteleri okurken, evdekilerde tv seyrediyordu. Tv’de adını falan pek merak etmediğim ve bir ara bütün ülkede gündem olan bir saçma dizi oynuyordu. Seslerden dolayı zaten çok sevmediğim bu dizilerin niçin yapıldığını doğrusu anlamışta değilim. O kadar para boşa gidiyor, emek harcanıyor ve bir fındık kabuğunu doldurmayan konular ısıtılıp ısıtılıp milletin önüne konuluyor. Her neyse bunu daha sonra ele alır ve yazarım. Bir ara dizide polis olan bir hatunun çocuğu kaçırılan baba ile çocuğu kurtarmak için yaptıkları operasyon dikkatimi çekince; “dur şunu bir takip edeyim bakalım ne yumurtlayacaklar” diye birkaç dakika baktım ekrana. Polis hatun ve adam çocuğu kaçıranların olduğu köy evine baskın yaptı ve iş istedikleri gibi olmadı. Şimdi gelelim meselenin bamteline! Hepimizin bildiği gibi, polis(askeride buna ekleyelim)tek başına her ne olursa olsun bir kanun dışı olaya müdahale edemez. Tek kişi ise yardım ister, hele baskın ve bir operasyon yapması söz konusu olamaz. Bu işin amiri, müdürü, şefi, savcısı var. Öyle bir adam istedi, diye yalın kılıç bir yere dalamazsın. Ekip işidir bu işler. Polis hatun, adama “bu iş böyle olmaz, kendi kendimize gelin güvey olmayalım” bile deme gereği duymadan, amirlerinden yardım istemeden işi çözmeye çalışıyor. Aklıma sonradan geldi. Daha önce birkaç dizide böyle uluorta kendi başına iş yapmaya çalışan polis ve kişilerin olduğu başka dizilerin var olduğunu hatırladım. Yolda yürüyen vatandaşta böyle dizileri her akşam tv’de seyredince, kendi başına bu tür işleri çözmeye çalışıyor ve iş mahkemelerde bitiyor. Bu dizileri yapanlar buna çok dikkat etmeli ve hayatın içinde ne oluyorsa ona göre senaryo yazmalı. Yoksa sonra “pirincin taşını ayıklamak” çok zor oluyor. Önemli not diyelim; bir önceki yazımda trafikteki kural tanımayanların kesilen cezaları çok takmadıkları ve kafalarına göre aynen devam ettiklerini belirtmiştim. Aslında can yakan cezalar olduğunda bu işlerin hale yola gireceğini kabul ederim öyle eğitim falanla olacak şey değil. Ben eğitimlisini de gördüm bu trafikte. Aynen kasap hepsi bir hesap bunların. Cezalar can yaktığında tornistan ederler hiç merak etmeyin.                     
Ekleme Tarihi: 09 Ekim 2020 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

Öyle operasyonumu olur yahu?

Aman öyle birden heyecanlanmayın birden. Başıma bir şey gelmedi Allah’a şükür. Bu ameliyat türü bir şey değil. Sıkıntı yok yani. Cuma akşamı biraz rahatsız olduğum için eve erken gitmiştim. Evde her zamanki gibi gazetelerimi okuyup uyumaya gidecektim. Ben gazeteleri okurken, evdekilerde tv seyrediyordu. Tv’de adını falan pek merak etmediğim ve bir ara bütün ülkede gündem olan bir saçma dizi oynuyordu.

Seslerden dolayı zaten çok sevmediğim bu dizilerin niçin yapıldığını doğrusu anlamışta değilim. O kadar para boşa gidiyor, emek harcanıyor ve bir fındık kabuğunu doldurmayan konular ısıtılıp ısıtılıp milletin önüne konuluyor. Her neyse bunu daha sonra ele alır ve yazarım. Bir ara dizide polis olan bir hatunun çocuğu kaçırılan baba ile çocuğu kurtarmak için yaptıkları operasyon dikkatimi çekince; “dur şunu bir takip edeyim bakalım ne yumurtlayacaklar” diye birkaç dakika baktım ekrana. Polis hatun ve adam çocuğu kaçıranların olduğu köy evine baskın yaptı ve iş istedikleri gibi olmadı.

Şimdi gelelim meselenin bamteline!

Hepimizin bildiği gibi, polis(askeride buna ekleyelim)tek başına her ne olursa olsun bir kanun dışı olaya müdahale edemez. Tek kişi ise yardım ister, hele baskın ve bir operasyon yapması söz konusu olamaz. Bu işin amiri, müdürü, şefi, savcısı var. Öyle bir adam istedi, diye yalın kılıç bir yere dalamazsın. Ekip işidir bu işler. Polis hatun, adama “bu iş böyle olmaz, kendi kendimize gelin güvey olmayalım” bile deme gereği duymadan, amirlerinden yardım istemeden işi çözmeye çalışıyor.

Aklıma sonradan geldi. Daha önce birkaç dizide böyle uluorta kendi başına iş yapmaya çalışan polis ve kişilerin olduğu başka dizilerin var olduğunu hatırladım.

Yolda yürüyen vatandaşta böyle dizileri her akşam tv’de seyredince, kendi başına bu tür işleri çözmeye çalışıyor ve iş mahkemelerde bitiyor. Bu dizileri yapanlar buna çok dikkat etmeli ve hayatın içinde ne oluyorsa ona göre senaryo yazmalı. Yoksa sonra “pirincin taşını ayıklamak” çok zor oluyor.

Önemli not diyelim; bir önceki yazımda trafikteki kural tanımayanların kesilen cezaları çok takmadıkları ve kafalarına göre aynen devam ettiklerini belirtmiştim. Aslında can yakan cezalar olduğunda bu işlerin hale yola gireceğini kabul ederim öyle eğitim falanla olacak şey değil. Ben eğitimlisini de gördüm bu trafikte. Aynen kasap hepsi bir hesap bunların. Cezalar can yaktığında tornistan ederler hiç merak etmeyin.      

  

           

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.