Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Öyle bir far yapmış ki!

Dün yazdığım en büyük mesele olan çöplerden sonra ülkemizdeki ikinci mesele bence trafiktir. Bunu tartışmanın bir faydası yoktur. Bulancak’ta aynı dertten mustariptir. Hemen her gün hepimizin karşılaştığı bu meselenin halli de çok kolay görünse de, bizler buna pekte taraf değiliz gibime geliyor. Zor bir mesele ve çözümü içinde birlikte hareket etmek gerekir. Aslında trafikteki kural tanımazlık, tam bir terör eylemi gibi değerlendirilmediği sürece işin sonu gelecek gibi değil. Trafik yasalarının dışında araç ve gerecine istediğini ekleyen ve bundan çekinmeyenlerin rahatça trafikte at koşturduğu ilçemizde ancak, trafik bir terör eylemi olarak ele alınırsa çok yol kat edilir. Aklına ne eserse onu yapan bazı araç sahipleri veya sürücüleri için cezalar sanki sinek vızıltısı gibi kalıyor. Öyle 100-200-300 lira ceza, bunları durdurmak şöyle dursun, daha çok azdırıyor. Aklıma gelen iki mevzuyu yazayım da yok daha neler demeyin!.. Günü çok hatırlamıyorum, bir ay önce de olabilir. Akşam olmuş ve eve doğru gidiyordum. Hava biraz kararmış ve ben eski değirmenin olduğu mevkii geçmiştim. Karşımdan bir araç geliyordu. Aracın farı birden dikkatimi celp etti. Önce hayal falan gördüğümü zannettim. Sonra “bu da neymiş lan” dedim içimden. Arabanın bana göre sol farı mavi ışık ile parlıyordu, sonra bu mavi ışık olan far birden söndü ve sağ taraftaki far yanmaya başladı. Bu far yandı ama o da kırmızı ışık saçmaya başladı. Sonra benim yanımdan geçen kadar da, bir sağ bir sol mavi-kırmızı yandı ve geçti gitti. Ona dikkat edince plakayı alamadım. Ha “Allah bu nasıl bir akıl ki” diye diye eve vardım. Sonra iş güç bir daha bu arabayı görmedim. Aradan kaç gün geçti bilmiyorum. Aynı yol üzerinde yine akşam eve giderken başka bir aracın farı da dikkati mi çekince, “yav bunlar neyin nesi böyle; yeni mi çıkmış bu moda” dedim. Bu araçtaki iki farda mavi renkli ışık saçarak yanımdan geçti ve yoluna gitti. Sonra sordum böyle bir şey yasal olarak söz konusu değilmiş. Yani öyle aracınızın farına istediğiniz gibi renkli bir lamba takamasınız. Peki; nereden alıyor bu gücü bu araç sahipleri veya sürücüleri, diyelim biz buna. Hangi yetkiye dayanıyor bu yasal olmayan hal. Bunun tek cevabı var. Kural tanımayanların kafasına göre hareket etmesi. Trafikteki bu magandalık terör sayılmaz ise, beyzadeler daha çok gözümüze renkli ışık tutar.                  
Ekleme Tarihi: 24 Eylül 2020 - Perşembe
Erhan GÜNDOĞAR

Öyle bir far yapmış ki!

Dün yazdığım en büyük mesele olan çöplerden sonra ülkemizdeki ikinci mesele bence trafiktir. Bunu tartışmanın bir faydası yoktur. Bulancak’ta aynı dertten mustariptir. Hemen her gün hepimizin karşılaştığı bu meselenin halli de çok kolay görünse de, bizler buna pekte taraf değiliz gibime geliyor.

Zor bir mesele ve çözümü içinde birlikte hareket etmek gerekir. Aslında trafikteki kural tanımazlık, tam bir terör eylemi gibi değerlendirilmediği sürece işin sonu gelecek gibi değil. Trafik yasalarının dışında araç ve gerecine istediğini ekleyen ve bundan çekinmeyenlerin rahatça trafikte at koşturduğu ilçemizde ancak, trafik bir terör eylemi olarak ele alınırsa çok yol kat edilir.

Aklına ne eserse onu yapan bazı araç sahipleri veya sürücüleri için cezalar sanki sinek vızıltısı gibi kalıyor. Öyle 100-200-300 lira ceza, bunları durdurmak şöyle dursun, daha çok azdırıyor. Aklıma gelen iki mevzuyu yazayım da yok daha neler demeyin!..

Günü çok hatırlamıyorum, bir ay önce de olabilir. Akşam olmuş ve eve doğru gidiyordum. Hava biraz kararmış ve ben eski değirmenin olduğu mevkii geçmiştim. Karşımdan bir araç geliyordu. Aracın farı birden dikkatimi celp etti. Önce hayal falan gördüğümü zannettim. Sonra “bu da neymiş lan” dedim içimden. Arabanın bana göre sol farı mavi ışık ile parlıyordu, sonra bu mavi ışık olan far birden söndü ve sağ taraftaki far yanmaya başladı. Bu far yandı ama o da kırmızı ışık saçmaya başladı. Sonra benim yanımdan geçen kadar da, bir sağ bir sol mavi-kırmızı yandı ve geçti gitti. Ona dikkat edince plakayı alamadım. Ha “Allah bu nasıl bir akıl ki” diye diye eve vardım. Sonra iş güç bir daha bu arabayı görmedim. Aradan kaç gün geçti bilmiyorum. Aynı yol üzerinde yine akşam eve giderken başka bir aracın farı da dikkati mi çekince, “yav bunlar neyin nesi böyle; yeni mi çıkmış bu moda” dedim. Bu araçtaki iki farda mavi renkli ışık saçarak yanımdan geçti ve yoluna gitti. Sonra sordum böyle bir şey yasal olarak söz konusu değilmiş. Yani öyle aracınızın farına istediğiniz gibi renkli bir lamba takamasınız. Peki; nereden alıyor bu gücü bu araç sahipleri veya sürücüleri, diyelim biz buna. Hangi yetkiye dayanıyor bu yasal olmayan hal.

Bunun tek cevabı var. Kural tanımayanların kafasına göre hareket etmesi. Trafikteki bu magandalık terör sayılmaz ise, beyzadeler daha çok gözümüze renkli ışık tutar.                  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.