Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

OTUZ SENE ÖNCE ÇEKİLEN FİLM NEYİ ANLATIYOR?

Bu aralar izlediğim bazı filmlerde bugün yavaş yavaş ortaya çıkan şeyleri görünce, daha önceden izlediğim çok sayıda film veya tv’deki belgesellere daha dikkatli bakma gereği duyuyorum. Geçende böyle bir filmdeki hikayeyi yazmıştım. Bir akşam önce bir kanalda yayınlanan ve bir kez daha izlediğim Yedi( Seven) adlı filmin sonuna doğru geçen karelerde birden şaşırdım. Bu film 1995 yılında çekilmiş ve 1996 yılında gösterime girmiş. Gerilim, polisiye, dini motifler içiren ve Hristiyanlıkta ki yedi günahı anlatan bir film. Yönetmende bağımsız sinemadan yana olan ve epeyce bir ses getiren kişi. Gelelim filme ve sonunda ki karelere. Filmin bu son karelerinde bir ova gibi yerde başrol oyuncusunun etrafa bakarken gökyüzü ekrana geliyor. Dediğim gibi daha önce izlediğimde bu karelere dikkatli bakmayınca gözden kaçmış. “Lan” dedim tabii içimden. “Ben ne gördüm böyle, olacak şey değil, Allah Allah” diyerek sabah ola hayrola dedim ve bekledim. Gazeteye geldim ve internetten tekrar filmin bu son karelerini izledim. Sonra Yiğit Efe’yi çağırdım ve ne gördüğünü sordum. Önce anlamadı ve ona mevzuyu anlatınca “yapma be!” diyerek epeyce bir şaşırdı. Yaklaşık 2-3 dakika devam eden bu karelerde gökyüzünde son bir iki sene içinde gittikçe artan veya bize öyle gelen vakanın belki de başlangıcı vardı. Hani şu bazı uçakların sabah akşam (chemtrails) kimyevi iz olarak telaffuz edilen gaz püskürterek insanlara hizmet ettiğini söylenen zehirli gazların ilk kareleri yer alıyordu. Filmin bu karelerinde uçaklar geçiyor ve açık havada gazlar havada yayılıyordu. Belki filmi çekenlerin bu uçaklardan haberi yoktu o anda. Ya da bilseler de bugünlerde bu kadar söz edileceğini nereden bileceklerdi. Sen otuz sene önce bir film çek hem de Amerika’da, sonra filmin son karelerinde böyle bir görüntü olsun ve bu kareler bugünlere bir belge olarak kalsın. Çok garip. Akıl dışı bir durum aslında. Hükümetler ve yetkililer bu havadan püskürtülen gazların ne olduğunu bir türlü açıklamasın. Ben 2 sene içinde yüzlerce resim ve video kaydı yaptım. Arşivde yerini aldı. Basın yayında haberleri, sosyal ağlardaki bilgileri gördüğümde kayıt ettim. Onca soruya bu güne kadar cevap veren olmadı. Bekliyoruz birisi ses versin diyorum?..
Ekleme Tarihi: 10 Mayıs 2024 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

OTUZ SENE ÖNCE ÇEKİLEN FİLM NEYİ ANLATIYOR?

Bu aralar izlediğim bazı filmlerde bugün yavaş yavaş ortaya çıkan şeyleri görünce, daha önceden izlediğim çok sayıda film veya tv’deki belgesellere daha dikkatli bakma gereği duyuyorum. Geçende böyle bir filmdeki hikayeyi yazmıştım. Bir akşam önce bir kanalda yayınlanan ve bir kez daha izlediğim Yedi( Seven) adlı filmin sonuna doğru geçen karelerde birden şaşırdım. Bu film 1995 yılında çekilmiş ve 1996 yılında gösterime girmiş. Gerilim, polisiye, dini motifler içiren ve Hristiyanlıkta ki yedi günahı anlatan bir film. Yönetmende bağımsız sinemadan yana olan ve epeyce bir ses getiren kişi. Gelelim filme ve sonunda ki karelere. Filmin bu son karelerinde bir ova gibi yerde başrol oyuncusunun etrafa bakarken gökyüzü ekrana geliyor. Dediğim gibi daha önce izlediğimde bu karelere dikkatli bakmayınca gözden kaçmış. “Lan” dedim tabii içimden. “Ben ne gördüm böyle, olacak şey değil, Allah Allah” diyerek sabah ola hayrola dedim ve bekledim. Gazeteye geldim ve internetten tekrar filmin bu son karelerini izledim. Sonra Yiğit Efe’yi çağırdım ve ne gördüğünü sordum. Önce anlamadı ve ona mevzuyu anlatınca “yapma be!” diyerek epeyce bir şaşırdı. Yaklaşık 2-3 dakika devam eden bu karelerde gökyüzünde son bir iki sene içinde gittikçe artan veya bize öyle gelen vakanın belki de başlangıcı vardı. Hani şu bazı uçakların sabah akşam (chemtrails) kimyevi iz olarak telaffuz edilen gaz püskürterek insanlara hizmet ettiğini söylenen zehirli gazların ilk kareleri yer alıyordu. Filmin bu karelerinde uçaklar geçiyor ve açık havada gazlar havada yayılıyordu. Belki filmi çekenlerin bu uçaklardan haberi yoktu o anda. Ya da bilseler de bugünlerde bu kadar söz edileceğini nereden bileceklerdi. Sen otuz sene önce bir film çek hem de Amerika’da, sonra filmin son karelerinde böyle bir görüntü olsun ve bu kareler bugünlere bir belge olarak kalsın.

Çok garip. Akıl dışı bir durum aslında. Hükümetler ve yetkililer bu havadan püskürtülen gazların ne olduğunu bir türlü açıklamasın. Ben 2 sene içinde yüzlerce resim ve video kaydı yaptım. Arşivde yerini aldı. Basın yayında haberleri, sosyal ağlardaki bilgileri gördüğümde kayıt ettim. Onca soruya bu güne kadar cevap veren olmadı. Bekliyoruz birisi ses versin diyorum?..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.