Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Otur oturduğun yerde

Tamda sıcaklar bizi iyice bayılttı derken, hafta sonu gece boyunca yağan yağmur ile Pazar günü serin bir güne uyandık. Burası Karadeniz, havanın sıcaklığının ne zaman bora fırtınaya döneceği belli olmadığından sıcak öyle çok uzun süre devam etmez. Sıcak insanı nefesiz bıraktığı zamanlarda(bunu bir yerden hatırlıyoruz da nereden; son 18 ayımızı bizden aldı dermişim hani)bile hava öyle bir döner ki, afet ve felaket sıradan olur. Kaç gündür süren sıcak ile ilgili şeyler yazarım diye düşünürken, yağmur bize iyi geldi. Aslında hep merak ettiğim bir şey vardı aklımda? Yaz geldi mi, millet tatil için Akdeniz’e akın eder. Seneler önce, yabancılar(uzaylılar mı acaba?)sonra da para sahibi olan bizim millet, hop bodrum, Antalya, Marmaris gibi yerlere tatil göçüne çıktı. Hem de Karadeniz çok sıcak diyerek ha! Neymiş artık buralar 25-30 derece olmaya başlamış. Yok ya! Bu Akdeniz’e akın etmek için bir sebep değil ki! Orası nerede ise cehennem gibi sıcak yahu! Çekilir gibi değil anlatılan kadarıyla. Sıcaklık 45 derecenin altına düşmüyor yaz boyunca. Kasım, Aralık’ta bile 25-30 derece. Nerede kalmış serinlik. Denize girmek için, serinlemek için güneye akın edeni bir türlü anlamış değilim. Denizi, yaylası ile bölgemiz tatil için her güzelliği zaten bize sunuyor. Serinlik, yağmur, soğuk buranın sıcağına yeterde artar bile. Birde onca para veriyorlar. Paket tur veya hepsi dahil denilen bir sistem ile birkaç günlük tatil size 10bin liraya kadar mal olabiliyor. Hadi denize girip, serinleseniz gam yenmez. Otele gidiyorsunuz ve tatil boyunca otelin havuzunda yüzüyor ve bir saat bile dışarıyı görmeden eve dönüyorsunuz. Ne anladınız bu tatilden derseniz, bu güne kadar soru sorduğum Akdeniz heveslileri, ikna edici bir cevap veremeden işine döndü. Burada ise deniz ayağınızın dibinde, serinlik burada, yeşillik burada, balık desen her yerde var. Sen kalk, onca para ver, onca yol tep, sonra 45 derece sıcağın altında kavrulmamak için otelin içinde tavuk gibi çöm. Nasıl bir tatil anlayışı ise koşa koşa gidiyorlar. Gözünü seveyim Karadeniz’in, hepsine on çeker.  
Ekleme Tarihi: 05 Temmuz 2021 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Otur oturduğun yerde

Tamda sıcaklar bizi iyice bayılttı derken, hafta sonu gece boyunca yağan yağmur ile Pazar günü serin bir güne uyandık. Burası Karadeniz, havanın sıcaklığının ne zaman bora fırtınaya döneceği belli olmadığından sıcak öyle çok uzun süre devam etmez. Sıcak insanı nefesiz bıraktığı zamanlarda(bunu bir yerden hatırlıyoruz da nereden; son 18 ayımızı bizden aldı dermişim hani)bile hava öyle bir döner ki, afet ve felaket sıradan olur. Kaç gündür süren sıcak ile ilgili şeyler yazarım diye düşünürken, yağmur bize iyi geldi. Aslında hep merak ettiğim bir şey vardı aklımda?

Yaz geldi mi, millet tatil için Akdeniz’e akın eder. Seneler önce, yabancılar(uzaylılar mı acaba?)sonra da para sahibi olan bizim millet, hop bodrum, Antalya, Marmaris gibi yerlere tatil göçüne çıktı. Hem de Karadeniz çok sıcak diyerek ha! Neymiş artık buralar 25-30 derece olmaya başlamış. Yok ya! Bu Akdeniz’e akın etmek için bir sebep değil ki! Orası nerede ise cehennem gibi sıcak yahu! Çekilir gibi değil anlatılan kadarıyla. Sıcaklık 45 derecenin altına düşmüyor yaz boyunca. Kasım, Aralık’ta bile 25-30 derece. Nerede kalmış serinlik. Denize girmek için, serinlemek için güneye akın edeni bir türlü anlamış değilim. Denizi, yaylası ile bölgemiz tatil için her güzelliği zaten bize sunuyor. Serinlik, yağmur, soğuk buranın sıcağına yeterde artar bile.

Birde onca para veriyorlar. Paket tur veya hepsi dahil denilen bir sistem ile birkaç günlük tatil size 10bin liraya kadar mal olabiliyor. Hadi denize girip, serinleseniz gam yenmez. Otele gidiyorsunuz ve tatil boyunca otelin havuzunda yüzüyor ve bir saat bile dışarıyı görmeden eve dönüyorsunuz. Ne anladınız bu tatilden derseniz, bu güne kadar soru sorduğum Akdeniz heveslileri, ikna edici bir cevap veremeden işine döndü.

Burada ise deniz ayağınızın dibinde, serinlik burada, yeşillik burada, balık desen her yerde var. Sen kalk, onca para ver, onca yol tep, sonra 45 derece sıcağın altında kavrulmamak için otelin içinde tavuk gibi çöm. Nasıl bir tatil anlayışı ise koşa koşa gidiyorlar. Gözünü seveyim Karadeniz’in, hepsine on çeker.  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.