Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Otoriteye amma meraklıyız!

Bir salgın çıktı, devletin yetkili organları maske takacaksınız, mesafe kuralına uyacaksınız, diye karar alınca, toplumun büyük bir kesimi, kendini devletin kollarına bırakıp, iyice kendinden geçer oldu. Hemen hemen her yerde, otoritenin her dediğini yapan makbul miktarda insan var. Daha lep demeden, maskeyi, ağzına, gözüne, kulağına kadar takan ve nefes almayı unutan bir hal aldı olay. Hafta içinde Piraziz ve Giresun’a gidip gelirken, dolmuşlarda maske takmak için insanlar bir biri ile yarışıyor. Yahu daha düne kadar;(salgın falan yokken)dolmuşlarda şoförün dediği hiçbir şeyi dilemeyen bu insanlar, araca bindiklerinde, şoför, “girmeden maskenizi takın” der demez ağız burun bir kapama var şaşarsınız. Salı günü Piraziz’de işim bitti ve Bulancak’a giden ilk dolmuşa bindim. Şoför, hemen “maskenizi araca binmeden takın” diye emir komuta zinciri içinde laf edince, şuna bir tane şaplak atayım da kendine gelsin, diye düşündüm. Öyle maskeyi çokta emir demiri keser, misali takma derdim olmadı. Geçtim ve arka koltuğa oturdum. Bir arka koltukta ise bir çocuk ve annesi, vardı. 3-4 yaşında olan çocuk, ha bire, annesi ile konuşuyor ve maskesinin faziletlerini anlatmaya çabalıyordu. Yok maskesini takmışta, yok hiç çıkarmamışta, diye diye çocuk iyice kendinden geçmiş ve annesi de buna onay veriyordu. Allah aşkına, bir salgın var, diye hayatımızın her anını bu gereksiz bulduğum otorite aşığı olmanın, insanı hasta edeceğini bilmek için uzman olmak gerekmez. Ya düne kadar, sabah akşam her fırsatta, devleti, hükümeti, yetkili makamları eleştiri üstüne eleştire yaparak yerden yere vuranlar bile, devlet, maske takacaksınız, diye bir anda emredince, otorite motorite tanımayan bu kesimdekiler dut yemiş bülbül gibi koşar adım maske taktı ve maske stoku içinde bir biri ile yarıştı. Bu nedir, ne oluyor, halimiz ne olacak, diye sormadan, denileni yapma ve otorite öyle istedi, diye maske ile yatıp kalkan var yahu! Salgın var, diye hayatımın güzel anlarını otoriteye kurban etmenin benim için bir anlamı yok. Dikkat edelim ama, otorite sağa bak, sola bak, diyerek bizi asker gibi yönetmesin derim. Mevzu bu kadar basit. Otorite meraklısı olmanın kimseye bir faydası olmaz. Bu günler geçer ve bir bakarsınız koca bir hiçin içinde zaman harcamışız.         
Ekleme Tarihi: 03 Aralık 2020 - Perşembe
Erhan GÜNDOĞAR

Otoriteye amma meraklıyız!

Bir salgın çıktı, devletin yetkili organları maske takacaksınız, mesafe kuralına uyacaksınız, diye karar alınca, toplumun büyük bir kesimi, kendini devletin kollarına bırakıp, iyice kendinden geçer oldu. Hemen hemen her yerde, otoritenin her dediğini yapan makbul miktarda insan var. Daha lep demeden, maskeyi, ağzına, gözüne, kulağına kadar takan ve nefes almayı unutan bir hal aldı olay.

Hafta içinde Piraziz ve Giresun’a gidip gelirken, dolmuşlarda maske takmak için insanlar bir biri ile yarışıyor. Yahu daha düne kadar;(salgın falan yokken)dolmuşlarda şoförün dediği hiçbir şeyi dilemeyen bu insanlar, araca bindiklerinde, şoför, “girmeden maskenizi takın” der demez ağız burun bir kapama var şaşarsınız.

Salı günü Piraziz’de işim bitti ve Bulancak’a giden ilk dolmuşa bindim. Şoför, hemen “maskenizi araca binmeden takın” diye emir komuta zinciri içinde laf edince, şuna bir tane şaplak atayım da kendine gelsin, diye düşündüm. Öyle maskeyi çokta emir demiri keser, misali takma derdim olmadı. Geçtim ve arka koltuğa oturdum. Bir arka koltukta ise bir çocuk ve annesi, vardı. 3-4 yaşında olan çocuk, ha bire, annesi ile konuşuyor ve maskesinin faziletlerini anlatmaya çabalıyordu. Yok maskesini takmışta, yok hiç çıkarmamışta, diye diye çocuk iyice kendinden geçmiş ve annesi de buna onay veriyordu.

Allah aşkına, bir salgın var, diye hayatımızın her anını bu gereksiz bulduğum otorite aşığı olmanın, insanı hasta edeceğini bilmek için uzman olmak gerekmez. Ya düne kadar, sabah akşam her fırsatta, devleti, hükümeti, yetkili makamları eleştiri üstüne eleştire yaparak yerden yere vuranlar bile, devlet, maske takacaksınız, diye bir anda emredince, otorite motorite tanımayan bu kesimdekiler dut yemiş bülbül gibi koşar adım maske taktı ve maske stoku içinde bir biri ile yarıştı.

Bu nedir, ne oluyor, halimiz ne olacak, diye sormadan, denileni yapma ve otorite öyle istedi, diye maske ile yatıp kalkan var yahu!

Salgın var, diye hayatımın güzel anlarını otoriteye kurban etmenin benim için bir anlamı yok. Dikkat edelim ama, otorite sağa bak, sola bak, diyerek bizi asker gibi yönetmesin derim. Mevzu bu kadar basit. Otorite meraklısı olmanın kimseye bir faydası olmaz. Bu günler geçer ve bir bakarsınız koca bir hiçin içinde zaman harcamışız.         

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.