Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Ortalık CEO’dan geçilmiyor!

Malumunuz ülkemizdeki en büyük sorunlardan biri işsizlik. Hemen hemen her yaş grubundan milyonlarca insan bir iş bulmak gayesi ile kapı kapı dolaşmak zorunda kalıyor. Kimi işini beğenmeyip çıkıyor, kimi maaşı az buluyor başka bir işe girmek için iş arıyor, kimi hangi işi teklif edersen et burun kıvırıyor!.. Bulancak’ta bu işsizlik sorunu her dem yerini koruyor ve işsizlik her geçen gün artıyor. Bulancak’ta gerçi OSB yapıldı ve işsizlik oranı düşürülmeye çalışılıyor. İşsizlik hepten sona erer mi, söz konusu değil. Her zaman bu sorun devam edecek bu böyle biline… Kim hükümet olursa olsun, kim belediye başkanı olursa olsun, işsizlik sorunu çözemez. Söyleyende hikayeden söyler. Dünya’da bile hiçbir devlet bunu başaramamış. Kimse kimseyi kandırmasın. Konunun bu tarafı böyle diyelim ve gelelim meselenin bizi ilgilendiren yanına. Zaman zaman beni gördüğünde iş arayan ve “ne iş olsa yaparım” diyenler daha sonra çalışacağı iş konusunda vazgeçiyor. Yada şöyle bir şey oluyor aramızda; İş arayan kişi: “Bana iş lazım hocam!” Ben: “Tamam iş bulurum sana.” İş arayan kişi: “Maaş ne kadar olur? Ben: “Onu bilemem işe gir önce orada çalışmana bağlı.” İş arayan kişi: “Kaç lira olur tahminen.” Ben:”Valla bilemem, bin lira veya üstü olur, yada asgari ücret.” İş arayan kişi: “Tatili var mı peki?” Ben: “Sen çalışmak istiyor musun yahu onu söyle bana!” İş arayan kişi: “Ben bir düşüneyim sana haber veririm.” Buna yakın çok sayıda kişi ile iş konusunda görüşmemize rağmen hala bana haber verecekler. Bende bekliyorum sabırla onları. Aslında bu iş arayanların belli bir kesimi hemen işe girdiklerinde müdür, şef, genel müdür(CEO)(ne de fiyakalı bir unvan değil mi) olacak, altında süper bir araba, maaşlar kaymaklı kadayıf, her ay 15 gün izin, yılda bir kez dünya turu, kışın Uludağ’da, yazın Hawai’de, villası bir yanda, rezidansı bir yanda çalışıp gidecek. Birde hiçbir işi beğenmeyenler var, onlarda bir alem. Emek harcayıp, alın teri dökmek, zül geliyor bu kişilere. Ha ekmeğini taştan çıkaranlar, şudur budur demeden çalışanlar, var olanla yetinenler bunun dışında. Bizim sözümüz CEO olmak isteyenlere!    
Ekleme Tarihi: 03 Nisan 2019 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Ortalık CEO’dan geçilmiyor!

Malumunuz ülkemizdeki en büyük sorunlardan biri işsizlik. Hemen hemen her yaş grubundan milyonlarca insan bir iş bulmak gayesi ile kapı kapı dolaşmak zorunda kalıyor.

Kimi işini beğenmeyip çıkıyor, kimi maaşı az buluyor başka bir işe girmek için iş arıyor, kimi hangi işi teklif edersen et burun kıvırıyor!..

Bulancak’ta bu işsizlik sorunu her dem yerini koruyor ve işsizlik her geçen gün artıyor. Bulancak’ta gerçi OSB yapıldı ve işsizlik oranı düşürülmeye çalışılıyor. İşsizlik hepten sona erer mi, söz konusu değil. Her zaman bu sorun devam edecek bu böyle biline…

Kim hükümet olursa olsun, kim belediye başkanı olursa olsun, işsizlik sorunu çözemez. Söyleyende hikayeden söyler. Dünya’da bile hiçbir devlet bunu başaramamış. Kimse kimseyi kandırmasın.

Konunun bu tarafı böyle diyelim ve gelelim meselenin bizi ilgilendiren yanına.

Zaman zaman beni gördüğünde iş arayan ve “ne iş olsa yaparım” diyenler daha sonra çalışacağı iş konusunda vazgeçiyor.

Yada şöyle bir şey oluyor aramızda;

İş arayan kişi: “Bana iş lazım hocam!”

Ben: “Tamam iş bulurum sana.”

İş arayan kişi: “Maaş ne kadar olur?

Ben: “Onu bilemem işe gir önce orada çalışmana bağlı.”

İş arayan kişi: “Kaç lira olur tahminen.”

Ben:”Valla bilemem, bin lira veya üstü olur, yada asgari ücret.”

İş arayan kişi: “Tatili var mı peki?”

Ben: “Sen çalışmak istiyor musun yahu onu söyle bana!”

İş arayan kişi: “Ben bir düşüneyim sana haber veririm.” Buna yakın çok sayıda kişi ile iş konusunda görüşmemize rağmen hala bana haber verecekler. Bende bekliyorum sabırla onları.

Aslında bu iş arayanların belli bir kesimi hemen işe girdiklerinde müdür, şef, genel müdür(CEO)(ne de fiyakalı bir unvan değil mi) olacak, altında süper bir araba, maaşlar kaymaklı kadayıf, her ay 15 gün izin, yılda bir kez dünya turu, kışın Uludağ’da, yazın Hawai’de, villası bir yanda, rezidansı bir yanda çalışıp gidecek.

Birde hiçbir işi beğenmeyenler var, onlarda bir alem.

Emek harcayıp, alın teri dökmek, zül geliyor bu kişilere.

Ha ekmeğini taştan çıkaranlar, şudur budur demeden çalışanlar, var olanla yetinenler bunun dışında. Bizim sözümüz CEO olmak isteyenlere!    

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.