Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

OLUR MU, BÖYLE OLUR MU TRAFİKTE BUNLAR OLUR MU?

Ülkenin gündemi çok yüklü olunca bizde ilçe içinde gördüğümüz çok sayıda garip şeye zaman ayıramıyoruz. Salı günü sağlık ocağına ilaç yazdırmak için gitmiş ve ara sokaktan üst caddeye doğru yol alıyordum.  Biraz ilerledim ve caddeye gelmeden bir dükkan önünde duran kartal bir oto dikkatimi çekti. Aracın ön tarafındaki tampona bakınca, zemin ile tampon arasında sadece 1, 1.5 santim bir aralık ancak vardı. Eğilip yakından baktım ve tampona yasak olan bir ekleme yapmış ya da bilenlere sorduğum kadarıyla yayı kesip süs haline getirilen parça sanki zemini yalayacak duruma gelmiş. Oradan caddeye geçtim ve yola devam ettim. Bu garip araç yapılarını ilk gördüğüm zamanlarda bile bu işin niye yapıldığını akıl ile izah edene bu güne kadarda rast gelmedim. Garip, acayip, mantık dışı, açıklanamaz, amaç nedir, diye çok sormama rağmen bu işin ana fikrini öğrenemedim. Aradan bir ya da iki gün geçti. Sabah evden çıktım ve bisikletim ile gazeteye geliyorum. Karadere’nin iç taraftaki köprüsüne kadar geldim. Zaten yavaş gittiğim içinde sağı solu haber var mı diyerek takip ediyorum. Köprüye girerken karşımdan bir araba geliyordu. Siyah boyalı arabayı tanıdık bir kişi sürüyordu, önce öyle sandım. Sonra bakınca, bu kişinin oğlu olduğunu zannettiğim veya yeğeni de olabilir çocuk arabayı kullanıyordu. Her neyse, araba Acısu yoluna doğru devam ederken, bu kişinin kucağındaki küçük çocuğu gördüm. Çocuk bana çok küçük geldi. (3 -4 yaşında bile değildi gibi). Ayağı adamın kucağında dikilmiş haldeydi. Direksiyonu iki eli ile tutmuş,(araba yavaş gidiyordu bu arada)adam onu belinden tutmuş bir halde sürmeye çalışıyordu. Yanımdan geçip gittiler. Bu işin ne olduğunu sorsam cevap olarak, şu söylenir gibi olur çoğu zaman! Ya şimdiden araba sürmesini öğrensin, lazım olur, gibi bir cevap gelir çoğu zaman. Olacak iş mi bu yahu! Zamanı gelir, yaşı tutar, kursa gider ve bu işte bir tecrübe kazanır. O zaman güvenli bir şekilde arabayı teslim edersiniz. İşin bir yanı bu! Yıllarca bu mevzularda köşe olsun, haber olsun çok yazdık. İnanın bir adım bile yol almış değiliz. İşin ceza yanı ayrı bir şey. Trafikte görevli olanlar gerekli olanı yapıyor. Ancak kanun dışında olmak isteyen çok sayıda sürücüde bu garip durumlara geliyor. Her iki anlattığım durumda da sıkıntı çok fazla oluyor.            
Ekleme Tarihi: 15 Ocak 2022 - Cumartesi
Erhan GÜNDOĞAR

OLUR MU, BÖYLE OLUR MU TRAFİKTE BUNLAR OLUR MU?

Ülkenin gündemi çok yüklü olunca bizde ilçe içinde gördüğümüz çok sayıda garip şeye zaman ayıramıyoruz. Salı günü sağlık ocağına ilaç yazdırmak için gitmiş ve ara sokaktan üst caddeye doğru yol alıyordum.  Biraz ilerledim ve caddeye gelmeden bir dükkan önünde duran kartal bir oto dikkatimi çekti. Aracın ön tarafındaki tampona bakınca, zemin ile tampon arasında sadece 1, 1.5 santim bir aralık ancak vardı. Eğilip yakından baktım ve tampona yasak olan bir ekleme yapmış ya da bilenlere sorduğum kadarıyla yayı kesip süs haline getirilen parça sanki zemini yalayacak duruma gelmiş. Oradan caddeye geçtim ve yola devam ettim. Bu garip araç yapılarını ilk gördüğüm zamanlarda bile bu işin niye yapıldığını akıl ile izah edene bu güne kadarda rast gelmedim. Garip, acayip, mantık dışı, açıklanamaz, amaç nedir, diye çok sormama rağmen bu işin ana fikrini öğrenemedim.

Aradan bir ya da iki gün geçti. Sabah evden çıktım ve bisikletim ile gazeteye geliyorum. Karadere’nin iç taraftaki köprüsüne kadar geldim. Zaten yavaş gittiğim içinde sağı solu haber var mı diyerek takip ediyorum. Köprüye girerken karşımdan bir araba geliyordu. Siyah boyalı arabayı tanıdık bir kişi sürüyordu, önce öyle sandım. Sonra bakınca, bu kişinin oğlu olduğunu zannettiğim veya yeğeni de olabilir çocuk arabayı kullanıyordu. Her neyse, araba Acısu yoluna doğru devam ederken, bu kişinin kucağındaki küçük çocuğu gördüm. Çocuk bana çok küçük geldi. (3 -4 yaşında bile değildi gibi). Ayağı adamın kucağında dikilmiş haldeydi. Direksiyonu iki eli ile tutmuş,(araba yavaş gidiyordu bu arada)adam onu belinden tutmuş bir halde sürmeye çalışıyordu. Yanımdan geçip gittiler.

Bu işin ne olduğunu sorsam cevap olarak, şu söylenir gibi olur çoğu zaman! Ya şimdiden araba sürmesini öğrensin, lazım olur, gibi bir cevap gelir çoğu zaman. Olacak iş mi bu yahu! Zamanı gelir, yaşı tutar, kursa gider ve bu işte bir tecrübe kazanır. O zaman güvenli bir şekilde arabayı teslim edersiniz. İşin bir yanı bu!

Yıllarca bu mevzularda köşe olsun, haber olsun çok yazdık. İnanın bir adım bile yol almış değiliz. İşin ceza yanı ayrı bir şey. Trafikte görevli olanlar gerekli olanı yapıyor. Ancak kanun dışında olmak isteyen çok sayıda sürücüde bu garip durumlara geliyor. Her iki anlattığım durumda da sıkıntı çok fazla oluyor.            

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.