Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Normalleşecek miyiz bakalım?

Nerede ise 3 aydır çok sıkıntılı bir dönemim içinden hep birlikte geçtiğimiz günler artık kendisini unutturmak üzere diyelim. Bir fırtınanın kopması ile ne olduğunu tam anlamadan uzunca bir zamandır ülkemiz büyük bir karantinanın içine hapsolmuştu. Bu durum yavaşta olsa değişmeye başlıyor ve yeni bir düzen ile de hayatımıza girecek. Salgının başladığı günlerden itibaren ülkemizde ve ilçemizde çok sayıda iş yeri geçici olsa da kapamış ve işçi olanların bir kısmı da işinden olmuştu. Şimdi alınan yeni kararlar ile hayatın normal akışına dönmesi ve işlerin düzelmesi beklenecek. Söylenen bu. Yeni bir düzen ve işleyiş hiçte o kadar kolay olmayabilir. Salgın öncesi hayatın tam anlamı ile sona ermesi söz konusu olmayacaktır. Yeni düzene de adapte olunmaya çalışılacaktır. Ancak beklenen olmayabilir. Zor bir dönemin içine gireceğiz. Kapanan iş yerleri yavaşta olsa kendini toparlar ve eskisi gibisi olmasa bile bir gelir elde edilir. Salgın öncesinin cirolarının yakın zamanda olması biraz sıkıntılı görünüyor. Her şey bir kurallar silsilesi içinde her an karşımıza çıkacak ve bu bizi ruhen rahatsız edecektir. Bunların hesabı da mutlaka yapılmalıdır. Bu durumda en çok sıkıntılı olacak mevzu ise işini kaybeden insanların işine tekrar dönmesi ve ekmek parasını kazanması öyle pek kolay olmayacak gibi görünüyor. Biz haberci olduğumuz için bu 3 aylık süre içinde işini kaybetmiş çok sayıda insanın derdini dinledik. Yetkili ve siyasiler bir şeyler yapmaya çalışsa da; mesele çözülecek gibi değil. Kapanmayan ve bu süre içinde çalışan işyerleri de iş yavaşlattığı için yeni düzende bunu hemen düzelmesi söz konusu olmadığından çarkların dönmesi zaman alacak. İşçi alımları da bu sürede olmayacağı için de, işsiz sayısı da artmaya devam edecek gibi. Bunun için bir plan ve proje yapılarak işsiz kalanlara yeniden bir iş ve gelecek hazırlanmalıdır. Yoksa bu sıkıntı gittikçe büyür ve kangren olur.           
Ekleme Tarihi: 30 Mayıs 2020 - Cumartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Normalleşecek miyiz bakalım?

Nerede ise 3 aydır çok sıkıntılı bir dönemim içinden hep birlikte geçtiğimiz günler artık kendisini unutturmak üzere diyelim. Bir fırtınanın kopması ile ne olduğunu tam anlamadan uzunca bir zamandır ülkemiz büyük bir karantinanın içine hapsolmuştu. Bu durum yavaşta olsa değişmeye başlıyor ve yeni bir düzen ile de hayatımıza girecek.

Salgının başladığı günlerden itibaren ülkemizde ve ilçemizde çok sayıda iş yeri geçici olsa da kapamış ve işçi olanların bir kısmı da işinden olmuştu. Şimdi alınan yeni kararlar ile hayatın normal akışına dönmesi ve işlerin düzelmesi beklenecek.

Söylenen bu.

Yeni bir düzen ve işleyiş hiçte o kadar kolay olmayabilir. Salgın öncesi hayatın tam anlamı ile sona ermesi söz konusu olmayacaktır. Yeni düzene de adapte olunmaya çalışılacaktır.

Ancak beklenen olmayabilir. Zor bir dönemin içine gireceğiz.

Kapanan iş yerleri yavaşta olsa kendini toparlar ve eskisi gibisi olmasa bile bir gelir elde edilir. Salgın öncesinin cirolarının yakın zamanda olması biraz sıkıntılı görünüyor. Her şey bir kurallar silsilesi içinde her an karşımıza çıkacak ve bu bizi ruhen rahatsız edecektir. Bunların hesabı da mutlaka yapılmalıdır.

Bu durumda en çok sıkıntılı olacak mevzu ise işini kaybeden insanların işine tekrar dönmesi ve ekmek parasını kazanması öyle pek kolay olmayacak gibi görünüyor.

Biz haberci olduğumuz için bu 3 aylık süre içinde işini kaybetmiş çok sayıda insanın derdini dinledik. Yetkili ve siyasiler bir şeyler yapmaya çalışsa da; mesele çözülecek gibi değil. Kapanmayan ve bu süre içinde çalışan işyerleri de iş yavaşlattığı için yeni düzende bunu hemen düzelmesi söz konusu olmadığından çarkların dönmesi zaman alacak. İşçi alımları da bu sürede olmayacağı için de, işsiz sayısı da artmaya devam edecek gibi. Bunun için bir plan ve proje yapılarak işsiz kalanlara yeniden bir iş ve gelecek hazırlanmalıdır. Yoksa bu sıkıntı gittikçe büyür ve kangren olur.           

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.