Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

NEREDEN BAKSAN GARABET?

İnsan haberi okuyunca dudağı uçukluyor durup dururken. Peh! diyorsun ne para kazanmışlar, diyorsun kendine. Akılla açılanacak gibi değil. Dünya ve ülkemizi sarsan salgın yalanı ile insanların büyük bir kısmının geliri gittikçe azalırken, bunlar kar üstüne kar elde ederek, iyice semirmişler yani! Kim mi bunlar, “banka” diyoruz insanoğlu olarak bunlara. Kapitalist sermayenin en büyük para kontrol etme aracı. Hemen herkesin işi olur bankalara kaçış biraz zordur. Bunlar son üç sene içinde millet sıkıntıya girdiğinde bile uçak dolusu parayı götürmüş. Çuvalla demedim, küçük kalır ettikleri kar’ın yanında. İki gün önce bunların üst kurulu bankaların son on aydaki kar oranın açıklamış. Üffff, ne kar ama! Üff kelimesi aslında tarifte az kalır, öyle böyle değil. Fiyatlar yüzde yüz elli, petrol aynı miktarda, asgari ücret buna yakın artarken bankalar hiçbir sıkıntı çekmeden tam olarak tam ki; yüzde rakamla yazayım da iyi okunsun, 440 artmış. Yani bir liradan 440lira kazanmış. Yanlış değil, herhalde hesabımız. BDK denen bunların üst kurulu açıklamış, ben değil, sokaktaki vatandaş değil. Ne yapmış bu bankalar bu salgın yalanı ve peşinden derseniz; uçakları boşuna para ile doldurmamış diyorum. Peki, bu kar ne kadar derseniz o da altı ayda yaklaşık 170milyar lira. Bizim gibi garibanların hesap edeceği ve yapacağı bir meblağ değil anlayacağınız. Ülke nüfusunun yüzde 60-70’i büyük sıkıntılar içinde nefes almaya çabalarken, 50-55 banka hiç sektirmeden bu parayı kar olarak cirosuna yazdırmış. 2021’de ise 33 milyar götürmüşler kar olarak. Bize de dağıtacak değiller hani! Kendi paydaşlarına dağıtacaklar ve gelecek dönemde aynen devam edecekler. Bunları bir hale yola getirmenin bir çaresi var mı derseniz, şimdilik ufukta bu da gözükmüyor. Bu bir garabet. Diğeri ise, şu İzmir’deki maçta olan işler. İlk kez olmuyor ve de olmayacak. TFF’de olanlardan sonra kınama yayınlamış. Bu işin kınama cınama falanla düzeleceğini sanan kurumların iş başında olması ile hiçbir şey çözülemez. Dün olaya karışan 19 kişi tutuklamış diye haber vardı. Bakın bu kişiler ilk mahkemede serbest kalacak ve yeni bir olaya kadar bunlar unutulacak gidecek. Çözüm var ancak; bu kafalar bunu yapamaz. Ağam babam, gelen paşamım olduğu yerde TFF olsa ne olur olmasa ne olur! Alın size iki garabet, istediğin gibi oku dur!        
Ekleme Tarihi: 03 Aralık 2022 - Cumartesi
Erhan GÜNDOĞAR

NEREDEN BAKSAN GARABET?

İnsan haberi okuyunca dudağı uçukluyor durup dururken. Peh! diyorsun ne para kazanmışlar, diyorsun kendine. Akılla açılanacak gibi değil. Dünya ve ülkemizi sarsan salgın yalanı ile insanların büyük bir kısmının geliri gittikçe azalırken, bunlar kar üstüne kar elde ederek, iyice semirmişler yani!

Kim mi bunlar, “banka” diyoruz insanoğlu olarak bunlara. Kapitalist sermayenin en büyük para kontrol etme aracı. Hemen herkesin işi olur bankalara kaçış biraz zordur. Bunlar son üç sene içinde millet sıkıntıya girdiğinde bile uçak dolusu parayı götürmüş. Çuvalla demedim, küçük kalır ettikleri kar’ın yanında. İki gün önce bunların üst kurulu bankaların son on aydaki kar oranın açıklamış. Üffff, ne kar ama! Üff kelimesi aslında tarifte az kalır, öyle böyle değil. Fiyatlar yüzde yüz elli, petrol aynı miktarda, asgari ücret buna yakın artarken bankalar hiçbir sıkıntı çekmeden tam olarak tam ki; yüzde rakamla yazayım da iyi okunsun, 440 artmış. Yani bir liradan 440lira kazanmış. Yanlış değil, herhalde hesabımız. BDK denen bunların üst kurulu açıklamış, ben değil, sokaktaki vatandaş değil. Ne yapmış bu bankalar bu salgın yalanı ve peşinden derseniz; uçakları boşuna para ile doldurmamış diyorum. Peki, bu kar ne kadar derseniz o da altı ayda yaklaşık 170milyar lira. Bizim gibi garibanların hesap edeceği ve yapacağı bir meblağ değil anlayacağınız. Ülke nüfusunun yüzde 60-70’i büyük sıkıntılar içinde nefes almaya çabalarken, 50-55 banka hiç sektirmeden bu parayı kar olarak cirosuna yazdırmış. 2021’de ise 33 milyar götürmüşler kar olarak. Bize de dağıtacak değiller hani! Kendi paydaşlarına dağıtacaklar ve gelecek dönemde aynen devam edecekler. Bunları bir hale yola getirmenin bir çaresi var mı derseniz, şimdilik ufukta bu da gözükmüyor.

Bu bir garabet. Diğeri ise, şu İzmir’deki maçta olan işler. İlk kez olmuyor ve de olmayacak. TFF’de olanlardan sonra kınama yayınlamış. Bu işin kınama cınama falanla düzeleceğini sanan kurumların iş başında olması ile hiçbir şey çözülemez. Dün olaya karışan 19 kişi tutuklamış diye haber vardı. Bakın bu kişiler ilk mahkemede serbest kalacak ve yeni bir olaya kadar bunlar unutulacak gidecek. Çözüm var ancak; bu kafalar bunu yapamaz. Ağam babam, gelen paşamım olduğu yerde TFF olsa ne olur olmasa ne olur! Alın size iki garabet, istediğin gibi oku dur!     

  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.