Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Ne olacak şimdi?

Fırtınalı bir dönemin içinden geçiyoruz. Bunun herkes farkında. Sabah kalkıyorsun, hava güneşli ve güzel. Öğleye doğru çarşı pazar geziyorsun fiyatlar limoni, akşam oluyor, karanlık çöküyor, fiyatlar kasvetli bir hal alıyor. İnsanların gözü tv’de, kulakları dışarıda doların halinin ne olacağını merak eder bir durumda. Gerçi benim köşede kıyıda ne dolarım var, ne de altın falan! Dünya işlerini çok benimsemediğimden bugün varım, yarın yokum hesabını yaptığım içinde dolar, altın veya ev, araba, hisse senedi gibi şeylerin peşine takılmam.  Kafam neye evet diyorsa ona göre bir hayatım oldu. Haa para pul işlerinden çok anlamasam da, toplum, insanlar, cemiyet, düğün, dernek, spor, yardımlaşma gibi hasletlere de hep yakın olurum. Belki bunun için para pul beni çok etkilemedi. Ya  da fakirlik felsefesi bana daha uygundur, bilemiyorum! Onun için bu çıkan fırtınanın bize az hasar vererek durmasını beklemekteyim. Dediğim gibi, salgınla başlayan ekonomik savaş, ülkeleri perişan edecek. Salgın işin dümeni. Bunu görmek gerekir. Yeni dünya düzeni denen numara da ülkemizde hızarın ağzına gideceklerden bir ülke. Savaşlar ülkeleri yerle bir eder ve yeni bir ekonomi yapı kuruluncaya kadar büyük tahribatlar yapar. Savaşlarda her zaman zengin olan ayakta kalır ve parayı götürür. Son birkaç gündür nereye gitsem ve uğrasam, tek bir mevzu konuşuluyordu. Asgari ücret ve doların ha bire artış göstermesiydi. Sanki bir yangın çıkmış ve dolar da ateş almış gibi sürekli yükseliyordu. Ne oldu da bu ateş hiç bir şekilde söndürülemiyordu? Bunun bir açıklaması olmalı ancak kimse bir cevap vermeyi bırakın şudur diyerek konuşamıyordu! Mantıklı bir açılamada görünmüyor. Doların artışını dört gözle bekleyenlere sorulduğunda, “niye böyle oluyor” diyen sual etsek, tek bir kelime cevap alamıyoruz. “Artıyor işte” gibi muallak bir cevap ile bu işler olmaz. Bunu yapanlar bu işi biliyor da yapıyor. Bu fırtına dindiğinde o zaman göreceğiz ne olduğunu! Vatandaş(parası pulu doları ve altını olanlar, yüzde onluk bir kesimin dışındakiler)büyük bir hasar görecek ve kendilerini epey bir zor toparlayacak. Uzun sürecek bir döneme giriyoruz, hazır olmakta fayda var. 
Ekleme Tarihi: 20 Aralık 2021 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Ne olacak şimdi?

Fırtınalı bir dönemin içinden geçiyoruz. Bunun herkes farkında. Sabah kalkıyorsun, hava güneşli ve güzel. Öğleye doğru çarşı pazar geziyorsun fiyatlar limoni, akşam oluyor, karanlık çöküyor, fiyatlar kasvetli bir hal alıyor. İnsanların gözü tv’de, kulakları dışarıda doların halinin ne olacağını merak eder bir durumda. Gerçi benim köşede kıyıda ne dolarım var, ne de altın falan! Dünya işlerini çok benimsemediğimden bugün varım, yarın yokum hesabını yaptığım içinde dolar, altın veya ev, araba, hisse senedi gibi şeylerin peşine takılmam.  Kafam neye evet diyorsa ona göre bir hayatım oldu. Haa para pul işlerinden çok anlamasam da, toplum, insanlar, cemiyet, düğün, dernek, spor, yardımlaşma gibi hasletlere de hep yakın olurum. Belki bunun için para pul beni çok etkilemedi. Ya  da fakirlik felsefesi bana daha uygundur, bilemiyorum!

Onun için bu çıkan fırtınanın bize az hasar vererek durmasını beklemekteyim. Dediğim gibi, salgınla başlayan ekonomik savaş, ülkeleri perişan edecek. Salgın işin dümeni. Bunu görmek gerekir. Yeni dünya düzeni denen numara da ülkemizde hızarın ağzına gideceklerden bir ülke. Savaşlar ülkeleri yerle bir eder ve yeni bir ekonomi yapı kuruluncaya kadar büyük tahribatlar yapar. Savaşlarda her zaman zengin olan ayakta kalır ve parayı götürür.

Son birkaç gündür nereye gitsem ve uğrasam, tek bir mevzu konuşuluyordu. Asgari ücret ve doların ha bire artış göstermesiydi. Sanki bir yangın çıkmış ve dolar da ateş almış gibi sürekli yükseliyordu. Ne oldu da bu ateş hiç bir şekilde söndürülemiyordu? Bunun bir açıklaması olmalı ancak kimse bir cevap vermeyi bırakın şudur diyerek konuşamıyordu! Mantıklı bir açılamada görünmüyor. Doların artışını dört gözle bekleyenlere sorulduğunda, “niye böyle oluyor” diyen sual etsek, tek bir kelime cevap alamıyoruz. “Artıyor işte” gibi muallak bir cevap ile bu işler olmaz. Bunu yapanlar bu işi biliyor da yapıyor. Bu fırtına dindiğinde o zaman göreceğiz ne olduğunu!

Vatandaş(parası pulu doları ve altını olanlar, yüzde onluk bir kesimin dışındakiler)büyük bir hasar görecek ve kendilerini epey bir zor toparlayacak. Uzun sürecek bir döneme giriyoruz, hazır olmakta fayda var. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.