Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Ne numara dönüyor bu aralar?

Isıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar yensin diye.  Yiyen de çok bu arada bu numaraları. Dün sabah tam evden çıkacakken, gözüm tv’ye takıldı. Haber saatiydi. Şöyle bakayım haber neymiş diye baktım. Haber şuydu, NASA bir açıklama yapmış ve demiş ki; “Mars’ın şifresi Salda gölünde” demiş. Haberin görüntüsünde Salda gölü vardı. “Lan, dedim kendime, bu NASA boşuna bir şey söylemez,” hemen resme baktım ve hakikatten de Salda gölündeki şifreyi gördüm. “Amanın booov,” dedim yine kendime.  Gözüm ışıl ışıl oldu birden! Bulmuştum senelerdir bulunmayan ve bütün insanlığın dört gözle beklediği şifreyi. Ne mi yazıyordu şifre olarak? Aynen şifre şuydu. Ben bu konularda uzman olduğum için şıp diye çözdüm şifreyi ayrı mevzu tabii ki! Her neyse kendimi çok met etmeyeyim şimdi, şifreye gelelim.  “21 Şubat’tan sonra Mars’a inilecek, inen aracın adı da Perseverance(Azim) olacak, Dünya’da ise Salda gölüne benzeyecek ve gölde şifremiz yazacak, bunu da ancak seçilmişler okuyacak. Yazan Marslı.”  Aynen bu yazıyordu şifrede. Şaştım kaldım, birkaç dakika kendime gelemedim. Ablam beni dürtemese, epeyce bir öyle kalacaktım belki de. Aldım ya şifreyi doğru aradım NASA’yı ve Marsla İletişim kurma görevini kaptım. İşin şakası esprisi bir yana, her zaman dediğim gibi bu işi bu adamlar biliyor. Öyle bir gargara yapıyorlar ki; uzayın her yanında birileri varda, bizimle oyun oynuyorlar gibi bizi ha bire kandırıyorlar. Ne bitmez bir konu bu konu yahu! Belki de vardır birileri, buna inanan çok insan var yeryüzünde, din kurmuşlar, cemaatleri var, televizyonları, gazeteleri dergileri, kitapları, filmleri var oğlu var yiyen için. Zamanında bende alakadar oldum bu tür işler ile; bol bol okudum yani baktım bundan bir şey çıkmaz, sadece izledim durdum. Olur mu olur, bilemem yani! Hem sonra bu yerlere gitmek, gelmek, Ordu, Giresun’a gitmek veya Bulancak’tan köye gitmek gibi değil hani diyeyim. En yakın hayat olduğu söylenen gezegen 1 ışık yolu uzakta. 9 trilyon kilometre falan eder ışık hızı ile. Yola çıksak kıyamet kopar biz varana kadar.  Kaç sene eder artık sormayın derim. Gidecek varsa, Bulancak oto garajdan araç var, yolcumuz kalmasın şifreciler!        
Ekleme Tarihi: 11 Mart 2021 - Perşembe
Erhan GÜNDOĞAR

Ne numara dönüyor bu aralar?

Isıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar yensin diye.  Yiyen de çok bu arada bu numaraları. Dün sabah tam evden çıkacakken, gözüm tv’ye takıldı. Haber saatiydi. Şöyle bakayım haber neymiş diye baktım. Haber şuydu, NASA bir açıklama yapmış ve demiş ki; “Mars’ın şifresi Salda gölünde” demiş. Haberin görüntüsünde Salda gölü vardı. “Lan, dedim kendime, bu NASA boşuna bir şey söylemez,” hemen resme baktım ve hakikatten de Salda gölündeki şifreyi gördüm. “Amanın booov,” dedim yine kendime.  Gözüm ışıl ışıl oldu birden! Bulmuştum senelerdir bulunmayan ve bütün insanlığın dört gözle beklediği şifreyi. Ne mi yazıyordu şifre olarak?

Aynen şifre şuydu. Ben bu konularda uzman olduğum için şıp diye çözdüm şifreyi ayrı mevzu tabii ki! Her neyse kendimi çok met etmeyeyim şimdi, şifreye gelelim.  “21 Şubat’tan sonra Mars’a inilecek, inen aracın adı da Perseverance(Azim) olacak, Dünya’da ise Salda gölüne benzeyecek ve gölde şifremiz yazacak, bunu da ancak seçilmişler okuyacak. Yazan Marslı.”  Aynen bu yazıyordu şifrede. Şaştım kaldım, birkaç dakika kendime gelemedim. Ablam beni dürtemese, epeyce bir öyle kalacaktım belki de. Aldım ya şifreyi doğru aradım NASA’yı ve Marsla İletişim kurma görevini kaptım. İşin şakası esprisi bir yana, her zaman dediğim gibi bu işi bu adamlar biliyor. Öyle bir gargara yapıyorlar ki; uzayın her yanında birileri varda, bizimle oyun oynuyorlar gibi bizi ha bire kandırıyorlar.

Ne bitmez bir konu bu konu yahu! Belki de vardır birileri, buna inanan çok insan var yeryüzünde, din kurmuşlar, cemaatleri var, televizyonları, gazeteleri dergileri, kitapları, filmleri var oğlu var yiyen için. Zamanında bende alakadar oldum bu tür işler ile; bol bol okudum yani baktım bundan bir şey çıkmaz, sadece izledim durdum. Olur mu olur, bilemem yani!

Hem sonra bu yerlere gitmek, gelmek, Ordu, Giresun’a gitmek veya Bulancak’tan köye gitmek gibi değil hani diyeyim. En yakın hayat olduğu söylenen gezegen 1 ışık yolu uzakta. 9 trilyon kilometre falan eder ışık hızı ile. Yola çıksak kıyamet kopar biz varana kadar.  Kaç sene eder artık sormayın derim. Gidecek varsa, Bulancak oto garajdan araç var, yolcumuz kalmasın şifreciler!        

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.