Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Ne hallere düştük Allah aşkına!

Çarşamba günü akşamı gazete bitmiş ve hazırlıkları yapıyorduk. O arada tv’de her gün aynı saatte yayınlanan bir yemek yapma programı yayınlanıyordu. Biraz bakayım dedim. Bilmem kim ile sofrada idi programın adı. Birkaç hanım oturmuşlar yaptıkları yemeği diğer katılanlara tattırıyor ve bundan puan alıyorlar. İşin bu tarafı beni pek alakadar etmiyor. Beş altı hanım sıra ile yemekleri tadıyor ve programı yapan hatunda ona göre puanlama yapıyordu. Dikkatimi çeken bir şey vardı bu görüntülerde. Hanımların tamamı ve sunucu birer maske takmışlardı. Maskeler şu son zamanlarda mika denilen malzemeden yapılmış cam gibi net görünen maskelerden. İzlendiğim anda, evin hanımı olan kişi herhalde, yemeğini diğerlerine ikram ederken, kaşığını ağzına götürmeye çalışıyor ve iki de bir maskeyi aşağı yukarı indiriyor, bir türlü istediği gibi hareket edemiyordu. Bir şey söyleyeceği zaman maske kalkıyor, sonra yerine geliyor, kaşık ağza giderken aynı şekilde yukarı, burnu kaşınıyor, gözü kaşınıyor hop tekrar yukarı sonra aşağı devam eden insanın siniri bozan bir silsile. Diğer hanımlarda aynı durumda. Sıkıntılı bir hal hepsinde yüzlerinden okunuyor. Garip bir şey. Sanki birileri kurmaca bir oyun sahnelemiş ve oyuncularda insanlar olmuş. Allah Allah, dedim! Bir insan bunu kendine niye reva görür ki? Belki sadece program boyunca bu maskeli durum ile geçip gidiyorlar. Program olsa da çekilecek bir şey değil. Mesela ben senelerdir gözlük takarım, alışmış olsam da, çok zaman beni rahatsız eder durur. Bazı durumlarda gözlük çıkart tak iyice yorucu oluyor. İnsanı delirtecek hale sokuyor. Salgınla beraber kendince tedbir almak için program yapımcısı böyle uygun görmüş olabilir. Nereden bakarsan bak, tam bir ucubelik durumu. Başlarda birer tas gibi maske ve bütün hareketlerini buna göre yapmaya çalışmak. Zor bir iş haliyle. Ha bu hanımlar bu ezaya kendi rızaları ile katılmıştır, kimse zorla bu programa gelmemiştir bunlarda olabilir. Yine de garip bir durum sayılır. Sonra aklıma bir film geldi. Daha önce izlemiştim, bilim kurgu mu, robot temalı mı neydi, herkes aynen bu maskeli yüzler gibiydi. Belki de hepimizi aynı kalıba sokmak için, alıştırmak için hazırlanmış işledir bunlar. Bilemiyorum doğrusu! Gidişat nereye, kim bizi nereye sürüklüyor ve hedef ile gaye nedir, karanlıklar ardında bekliyor gibi.     
Ekleme Tarihi: 12 Mart 2021 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

Ne hallere düştük Allah aşkına!

Çarşamba günü akşamı gazete bitmiş ve hazırlıkları yapıyorduk. O arada tv’de her gün aynı saatte yayınlanan bir yemek yapma programı yayınlanıyordu. Biraz bakayım dedim. Bilmem kim ile sofrada idi programın adı. Birkaç hanım oturmuşlar yaptıkları yemeği diğer katılanlara tattırıyor ve bundan puan alıyorlar. İşin bu tarafı beni pek alakadar etmiyor. Beş altı hanım sıra ile yemekleri tadıyor ve programı yapan hatunda ona göre puanlama yapıyordu. Dikkatimi çeken bir şey vardı bu görüntülerde. Hanımların tamamı ve sunucu birer maske takmışlardı. Maskeler şu son zamanlarda mika denilen malzemeden yapılmış cam gibi net görünen maskelerden. İzlendiğim anda, evin hanımı olan kişi herhalde, yemeğini diğerlerine ikram ederken, kaşığını ağzına götürmeye çalışıyor ve iki de bir maskeyi aşağı yukarı indiriyor, bir türlü istediği gibi hareket edemiyordu. Bir şey söyleyeceği zaman maske kalkıyor, sonra yerine geliyor, kaşık ağza giderken aynı şekilde yukarı, burnu kaşınıyor, gözü kaşınıyor hop tekrar yukarı sonra aşağı devam eden insanın siniri bozan bir silsile. Diğer hanımlarda aynı durumda. Sıkıntılı bir hal hepsinde yüzlerinden okunuyor. Garip bir şey. Sanki birileri kurmaca bir oyun sahnelemiş ve oyuncularda insanlar olmuş. Allah Allah, dedim! Bir insan bunu kendine niye reva görür ki? Belki sadece program boyunca bu maskeli durum ile geçip gidiyorlar. Program olsa da çekilecek bir şey değil. Mesela ben senelerdir gözlük takarım, alışmış olsam da, çok zaman beni rahatsız eder durur. Bazı durumlarda gözlük çıkart tak iyice yorucu oluyor. İnsanı delirtecek hale sokuyor. Salgınla beraber kendince tedbir almak için program yapımcısı böyle uygun görmüş olabilir. Nereden bakarsan bak, tam bir ucubelik durumu. Başlarda birer tas gibi maske ve bütün hareketlerini buna göre yapmaya çalışmak. Zor bir iş haliyle.

Ha bu hanımlar bu ezaya kendi rızaları ile katılmıştır, kimse zorla bu programa gelmemiştir bunlarda olabilir. Yine de garip bir durum sayılır.

Sonra aklıma bir film geldi. Daha önce izlemiştim, bilim kurgu mu, robot temalı mı neydi, herkes aynen bu maskeli yüzler gibiydi. Belki de hepimizi aynı kalıba sokmak için, alıştırmak için hazırlanmış işledir bunlar. Bilemiyorum doğrusu!

Gidişat nereye, kim bizi nereye sürüklüyor ve hedef ile gaye nedir, karanlıklar ardında bekliyor gibi.     

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.