Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

NASIL OYUN OYNUYORLAR GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE

Bizi saf saftorik bulmuşlar, oynadıkları oyundan bir haber sandıkları içinde, tek kale atak üstüne atak yaparak istediklerini yapıyorlar. Bu oynanan oyunun ne olduğunu kimsenin anlamadığını sanıyorlar. Planın nasıl olduğunu, nasıl bir taktik ile yola çıkıldığını bilen ve buna göre karşı atak yapan çok sayıda insan da var. Yeni bir dünya düzeni kuruyoruz, bütün ülkelerde buna uyacak, uymayanın defteri dürülecek, bizim dediğimizden başkası olmaz, hayatını değiştirip, bize köle olacaksınız, diye yola çıkan küresel çetenin her yolu tecrübe ettiğini bilmek lazım. Kendilerini dünyanın sahibi sanan bu aşağılık yapılar, sistem tıkandı, artık paraları ve sömürüyü daha rahat ve yorulmadan yapalım, bunun içinde bize para ve rant getirmeyen insanları aradan çıkartalım, az olsun bizim olsun, başkasına gerek yok diyerek ortalığı kan gölüne çevirmek için yangına köz atmaktan çekinmiyor.  Bunların başı olduğu ifade edilen İngiltere kraliçesinin sahibi olduğu 130 ülke mi ne var. Artık nasıl bir işse bu iş, hatunun ev, araba, arsa, yat kat gibi alınıp satılacak ülkeleri ve bu ülkelerde yaşayan insanları var. Bu güne kadar da kimse de çıkıp, “hop hemşehrim bu nasıl bir iş, bize de anlat bizde aynısı yapalım” diye sormamış. Bütün kötülüklerin, melanetlerin, puştlukların, savaşların, salgınların, terörün, kıtlıkların, aklınıza ne gelirse artık hepsinin akıl hocası ve emir vereni bu hatun kişi bana kalsa. Öyle rastgele de, konuşmuyorum yani! Bunlar paranın, gücün, silahın, rantın, sömürünün, emperyal yapının, kapitalin, kısaca yönetim biçimlerinin olduğu sistem denen çarkın yürütücüsüdürler. 5 büyük aile, onara bağlı 7-8 daha aile ile senelerdir kendilerince dünyayı idare ediyorlar. Her işleri planlı, her kuklası ayrı bir oyun parçası, nerede ne yapılacak, nasıl bir oyun ile insanların aklı köreltilecek, hep bu hatun ve uşaklarının emri ile yola çıkıyor. Salgın ve yanı başımızda çıkan savaş, Çin’deki son salgın numarası ve insanların isyanı, gıda tedarikindeki aksamalar, zamlar, petrol, gaz, elektrik sıkıntısı, hepsi planın bir yanı.  Daha liseye giderken ne olduğunu tam olarak anlamadığımız bu oyunun, aslında ne kadar büyük olduğunu, nasıl olduğunu epeyce bir zaman sonra idrak edince ona göre bir hareket tarzı geliştirdim ve hayatımı idame ettirmeye gayret ettim. Emperyalizm denen ve bize yutturulmaya çalışılan yeni dünya düzeninin bir kez daha “canı cehenneme” diyoruz ve yola çıktığımızı ilan ediyoruz.          
Ekleme Tarihi: 19 Nisan 2022 - Salı
Erhan GÜNDOĞAR

NASIL OYUN OYNUYORLAR GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE

Bizi saf saftorik bulmuşlar, oynadıkları oyundan bir haber sandıkları içinde, tek kale atak üstüne atak yaparak istediklerini yapıyorlar. Bu oynanan oyunun ne olduğunu kimsenin anlamadığını sanıyorlar. Planın nasıl olduğunu, nasıl bir taktik ile yola çıkıldığını bilen ve buna göre karşı atak yapan çok sayıda insan da var.

Yeni bir dünya düzeni kuruyoruz, bütün ülkelerde buna uyacak, uymayanın defteri dürülecek, bizim dediğimizden başkası olmaz, hayatını değiştirip, bize köle olacaksınız, diye yola çıkan küresel çetenin her yolu tecrübe ettiğini bilmek lazım. Kendilerini dünyanın sahibi sanan bu aşağılık yapılar, sistem tıkandı, artık paraları ve sömürüyü daha rahat ve yorulmadan yapalım, bunun içinde bize para ve rant getirmeyen insanları aradan çıkartalım, az olsun bizim olsun, başkasına gerek yok diyerek ortalığı kan gölüne çevirmek için yangına köz atmaktan çekinmiyor.  Bunların başı olduğu ifade edilen İngiltere kraliçesinin sahibi olduğu 130 ülke mi ne var. Artık nasıl bir işse bu iş, hatunun ev, araba, arsa, yat kat gibi alınıp satılacak ülkeleri ve bu ülkelerde yaşayan insanları var. Bu güne kadar da kimse de çıkıp, “hop hemşehrim bu nasıl bir iş, bize de anlat bizde aynısı yapalım” diye sormamış. Bütün kötülüklerin, melanetlerin, puştlukların, savaşların, salgınların, terörün, kıtlıkların, aklınıza ne gelirse artık hepsinin akıl hocası ve emir vereni bu hatun kişi bana kalsa. Öyle rastgele de, konuşmuyorum yani!

Bunlar paranın, gücün, silahın, rantın, sömürünün, emperyal yapının, kapitalin, kısaca yönetim biçimlerinin olduğu sistem denen çarkın yürütücüsüdürler. 5 büyük aile, onara bağlı 7-8 daha aile ile senelerdir kendilerince dünyayı idare ediyorlar. Her işleri planlı, her kuklası ayrı bir oyun parçası, nerede ne yapılacak, nasıl bir oyun ile insanların aklı köreltilecek, hep bu hatun ve uşaklarının emri ile yola çıkıyor. Salgın ve yanı başımızda çıkan savaş, Çin’deki son salgın numarası ve insanların isyanı, gıda tedarikindeki aksamalar, zamlar, petrol, gaz, elektrik sıkıntısı, hepsi planın bir yanı.  Daha liseye giderken ne olduğunu tam olarak anlamadığımız bu oyunun, aslında ne kadar büyük olduğunu, nasıl olduğunu epeyce bir zaman sonra idrak edince ona göre bir hareket tarzı geliştirdim ve hayatımı idame ettirmeye gayret ettim. Emperyalizm denen ve bize yutturulmaya çalışılan yeni dünya düzeninin bir kez daha “canı cehenneme” diyoruz ve yola çıktığımızı ilan ediyoruz.    

     

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.