Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

MÜZİĞİ İCAT EDENDEN ALLAH RAZI OLSUN

Havalar ısındı, ramazan bitti, bayram geçti ve açık hava konserleri başladı. Belediye falan değil bu açık hava konserlerini yapanlar yanlış anlamayın. Bunlar son otuz senenin açık hava konserleri. Paraya pula bakmadan günün yirmi dört saati hiç yorulmadan millete hizmette aksama yapmadan devam eden bir konser şekli. Özellikle havalar ısındın mı(kışın çok sesi soluğu çıkmıyor bu konsercilerin, soğukta istediklerini yapamıyorlar herhalde) bunlar pıtrak gibi her yerden yayın yapmaya başlıyor ve milletimizi bir kaç ay boyunca müzikten tiksindiriyorlar. Bende azda olsa müzik dinler ve yeri geldi mi o günün nabzına göre şerbet niyetine biraz alırdım. Aradan zaman geçince, hayat başka yerlere doğru akınca çok şeyde değişti ve insanların kültüründe beklenmedik kaymalar oldu. Paranın çok kazanılması, teknolojinin aklımızı ve kişiliğimizi tarumar etmesi, internet, tv’ler, akıllı telefonlar, işte aklınıza gelen insan fıtratını topal ördek gibi sağdan sola, soldan sağa savuran bir çıkmaz sokakta yolunu şaşıranlar epeyce bir artınca kanun, nizam, kurala uymak hak getire oldu. Bunlardan bazıları ramazan ayında bile sokak sokak, mahalle mahalle sahur iftar falan dinlemeden açık hava konserlerini milletimizin gözüne sokmak için bir yarış yaptı. Mesela, bizim ikamet ettiğimiz mahallede bu açık hava konserlerini icra eden birisi(birisi diyorum birkaç kişide olabilir, hep aynı müzik, hep aynı saatlerde yüksek sesli bir şekilde)geçiyor ve bizi mest ediyor. Elbette ruhumuz küşayiş olduğundan değil tabii, anladınız siz onu; hak ettiği gibi okuyup üflüyoruz. Tam bizim muhitten geçerken, pencereye çıkıp bakayım desem de akşam karanlığı ve yukarıdan bakmayla plakası da görünmediğinden oturduğum yerden hemencecik bildiğim o güzel iltifatları ediyorum ve ona bağışlıyorum. O bunu alır almaz bilemem. Ben işin çaresini oturduğum yerden buldum ve hep aynı şekilde okuyup üflüyorum. Sizde bu açık hava konserine rast gelirseniz aynen benim gibi yapın. Çok iyi geliyor insan ruhuna. Birde konserde müzik diye bize zorla dinlettikleri şeylerde insan kulağının sağır olmasına ve müzik dedikleri bu şeyden iyice iğrendiriyorlar. Allah aşkına buna kendileri nasıl dayanır, nasıl müzik diyorlar anlamış değilim.  Bu işin bir çaresi var mı derseniz onu da bilmiyorum.       
Ekleme Tarihi: 28 Nisan 2023 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

MÜZİĞİ İCAT EDENDEN ALLAH RAZI OLSUN

Havalar ısındı, ramazan bitti, bayram geçti ve açık hava konserleri başladı. Belediye falan değil bu açık hava konserlerini yapanlar yanlış anlamayın. Bunlar son otuz senenin açık hava konserleri. Paraya pula bakmadan günün yirmi dört saati hiç yorulmadan millete hizmette aksama yapmadan devam eden bir konser şekli. Özellikle havalar ısındın mı(kışın çok sesi soluğu çıkmıyor bu konsercilerin, soğukta istediklerini yapamıyorlar herhalde) bunlar pıtrak gibi her yerden yayın yapmaya başlıyor ve milletimizi bir kaç ay boyunca müzikten tiksindiriyorlar. Bende azda olsa müzik dinler ve yeri geldi mi o günün nabzına göre şerbet niyetine biraz alırdım. Aradan zaman geçince, hayat başka yerlere doğru akınca çok şeyde değişti ve insanların kültüründe beklenmedik kaymalar oldu. Paranın çok kazanılması, teknolojinin aklımızı ve kişiliğimizi tarumar etmesi, internet, tv’ler, akıllı telefonlar, işte aklınıza gelen insan fıtratını topal ördek gibi sağdan sola, soldan sağa savuran bir çıkmaz sokakta yolunu şaşıranlar epeyce bir artınca kanun, nizam, kurala uymak hak getire oldu.

Bunlardan bazıları ramazan ayında bile sokak sokak, mahalle mahalle sahur iftar falan dinlemeden açık hava konserlerini milletimizin gözüne sokmak için bir yarış yaptı. Mesela, bizim ikamet ettiğimiz mahallede bu açık hava konserlerini icra eden birisi(birisi diyorum birkaç kişide olabilir, hep aynı müzik, hep aynı saatlerde yüksek sesli bir şekilde)geçiyor ve bizi mest ediyor. Elbette ruhumuz küşayiş olduğundan değil tabii, anladınız siz onu; hak ettiği gibi okuyup üflüyoruz. Tam bizim muhitten geçerken, pencereye çıkıp bakayım desem de akşam karanlığı ve yukarıdan bakmayla plakası da görünmediğinden oturduğum yerden hemencecik bildiğim o güzel iltifatları ediyorum ve ona bağışlıyorum. O bunu alır almaz bilemem. Ben işin çaresini oturduğum yerden buldum ve hep aynı şekilde okuyup üflüyorum. Sizde bu açık hava konserine rast gelirseniz aynen benim gibi yapın. Çok iyi geliyor insan ruhuna. Birde konserde müzik diye bize zorla dinlettikleri şeylerde insan kulağının sağır olmasına ve müzik dedikleri bu şeyden iyice iğrendiriyorlar. Allah aşkına buna kendileri nasıl dayanır, nasıl müzik diyorlar anlamış değilim.  Bu işin bir çaresi var mı derseniz onu da bilmiyorum.       

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.