Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Metruk binaların hali ne olacak?

Perşembe günü Bulancak emniyet müdürlüğünün ilçedeki bazı metruk evlerde yapılan arama çalışmasına katılarak yakından izledim. Edindiğimiz bilgilere göre 15 metruk evde geceleri alkol ve uyuşturucu madde alıp buralarda sabahlayan kişiler olduğu ve şikayetler üzerine emniyet güçlerinin buralarda sık sık denetim yaparak işlem yaptığı belirtiliyor. Bu metruk evlerde insan bile yaşamaz. Çoğu 70-80 senelik ayakta durmayan ve iyice göçmüş bir haldeki evler veya yerler diyebilirim. Birkaçının içine girdik, zemin diye bir şey kalmamış ha yıkıldım, ha yıkılacam diyen evler. Pislik, çöp, toz, kir, pas, çoğu yeri çökmüş bastın mı altında kalacak olduğun bu yerlerde bu insanlar geceleri gelip kalıyorlar. Olacak iş değil yahu! Anasının babasının eziyetinden kaçmış, kendini toplumdan ötelenmiş hisseden, hiçbir işi yapmak istemeyen, cebinde 5 kuruş olmayan, iş olduğunda kaçan, 3-5 kuruşu beğenmeyen, kimse ile arkadaşlık dostluk kuramayan, hep kaybettiğini düşünen çok sayıda insanın olduğunu ve bu metruk yerlerde kalıp kendi dünyalarında yaşadıklarını duyuyor, görüyor ve anlatılanlardan biliyoruz. İşin çözüm boyutu herkesi ilgilendiriyor. Bunun içinde adımlar atılıyor ancak, istenilen neticeler alınamıyor. Sadece emniyet tedbirleri ile netice bir yere kadar oluyor. Bu metruk evler bir an önce yıkılıp bu insanların sorunlarına çare bulup iş, güç sağlanarak bu sağlıksız hayata bir son verilmelidir.          
Ekleme Tarihi: 27 Aralık 2019 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

Metruk binaların hali ne olacak?

Perşembe günü Bulancak emniyet müdürlüğünün ilçedeki bazı metruk evlerde yapılan arama çalışmasına katılarak yakından izledim. Edindiğimiz bilgilere göre 15 metruk evde geceleri alkol ve uyuşturucu madde alıp buralarda sabahlayan kişiler olduğu ve şikayetler üzerine emniyet güçlerinin buralarda sık sık denetim yaparak işlem yaptığı belirtiliyor. Bu metruk evlerde insan bile yaşamaz. Çoğu 70-80 senelik ayakta durmayan ve iyice göçmüş bir haldeki evler veya yerler diyebilirim. Birkaçının içine girdik, zemin diye bir şey kalmamış ha yıkıldım, ha yıkılacam diyen evler. Pislik, çöp, toz, kir, pas, çoğu yeri çökmüş bastın mı altında kalacak olduğun bu yerlerde bu insanlar geceleri gelip kalıyorlar. Olacak iş değil yahu!

Anasının babasının eziyetinden kaçmış, kendini toplumdan ötelenmiş hisseden, hiçbir işi yapmak istemeyen, cebinde 5 kuruş olmayan, iş olduğunda kaçan, 3-5 kuruşu beğenmeyen, kimse ile arkadaşlık dostluk kuramayan, hep kaybettiğini düşünen çok sayıda insanın olduğunu ve bu metruk yerlerde kalıp kendi dünyalarında yaşadıklarını duyuyor, görüyor ve anlatılanlardan biliyoruz. İşin çözüm boyutu herkesi ilgilendiriyor. Bunun içinde adımlar atılıyor ancak, istenilen neticeler alınamıyor. Sadece emniyet tedbirleri ile netice bir yere kadar oluyor. Bu metruk evler bir an önce yıkılıp bu insanların sorunlarına çare bulup iş, güç sağlanarak bu sağlıksız hayata bir son verilmelidir.          

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.