Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Merkel nazisine methiye güzellemesi yapanlar

Birkaç gün önce face’de birisi Alman başbakanlığı yapan Merkel ile ilgili bir resim ve yazı atarak, Merkel’in dürüst, halkın içinde birisi, koruma falan ile gezmediği, marketlerden alışverişi yaptığına dair birkaç kelam etmiş. Bana hep garip geliyor bu Alman güzellemeleri ve bir türlü de anlamış değilim. Neymiş u Merkel, hiçbir yolsuzluk yapmamış, rüşvet almamış, hep kanun nizama uygun hareket etmiş gibi çok sayıda hikaye ile göklere çıkartılarak, bizim gibi safların bol olduğu ülkemizde ve birkaç Alman aşığı ülke de bu methiyeler çokça anlatılıyor. Sanırsın ki, Almanya’da her şey dört dörtlük gidiyor ve Merkel’de bunların en büyük misali. Tabii Almanya’da her zaman bir nazi iktidarının olduğunu bilmeyenler için bu söz konusu değildir. Zamanında bende bu hikayenin böyle olduğunu falan sanıyordum.  Hep gözümüze, “işte bunlar şöyledir, böyledir” gibi masal olarak sokulduğundan neyin ne olduğunu çok idrak edemiyorduk. Yahu adamlar ikinci dünya savaşının çıkartanıydı be! Sonra tek taraflı okuduklarımdan sıyrılıp, farklı kaynaklara göz atınca, işin arkası daha da netleşti ve gözümüze tutulan ışıktan kurtulduk. Bunların aryan ırkı sevdasının yeni olmadığı ve çok gerilere gittiğini öğrendik. Hatta şu meşhur nazi gamalı haç var ya, çok çok eskilere dayanıyormuş. Hitler’den öncesi, sonrası hepsi aynı yapının elemanı, aralarında tek bir fark bile yok. Önce Nazizm sonra Nazizm, siz nazilik anlayın. Bundan vazgeçmeleri söz konusu değil. Nazi olmayan partiler ve liderler iktidar olamaz ve siyaset yapamaz. Sadece sol olduğunu ifade eden birkaç parti bunun dışında tutulur. Merkel anadan doğma nazidir. Onun döneminde işlenen NSU’nun(nazi örgütü ve alman devletinin korumasındadır )yabancı cinayetlerinin, (bir kişi hariç)bir teki bile araştırılıp, failler bulunmamıştır.  Daha yüzlerce yabancı düşmanlığı ifade eden eylemler, yakma, yıkma, PKK’nın Almanya’da ki eylemlerine ses çıkartmama gibi adli veya idari olaylar hep sumen altı edilerek göz ardı edilmiştir. Merkel, işte bu işler olurken tek kelime etmemiş ve bunları korumak içinde elinden geleni yapmıştır. Merkel’le ilgili bilmediğimiz aslında çok şey var. Bizim alman severlerin bunları araması, okuması çok zor olduğundan ancak Merkel’in bize gösterilen yanı ile avunurlar. Bir ara bir programda konuşan kişi Merkel’in bir fotosunu paylaşmış ve onun en yakın iki arkadaşının kim olduğunu söylemişti. Bu fotoda Merkel’in arkadaşlarında biri CIA başkanlığı da yapan bir hatun, diğeri de İngiltere’de demir leydi olarak bilinen Margaret Thatcher’di. Garip ve bir o kadarda tuhaf olan bir hal. Hepsi aynı tavanın balığı diyorum ve şimdilik kapatıyorum.   
Ekleme Tarihi: 19 Temmuz 2022 - Salı
Erhan GÜNDOĞAR

Merkel nazisine methiye güzellemesi yapanlar

Birkaç gün önce face’de birisi Alman başbakanlığı yapan Merkel ile ilgili bir resim ve yazı atarak, Merkel’in dürüst, halkın içinde birisi, koruma falan ile gezmediği, marketlerden alışverişi yaptığına dair birkaç kelam etmiş. Bana hep garip geliyor bu Alman güzellemeleri ve bir türlü de anlamış değilim. Neymiş u Merkel, hiçbir yolsuzluk yapmamış, rüşvet almamış, hep kanun nizama uygun hareket etmiş gibi çok sayıda hikaye ile göklere çıkartılarak, bizim gibi safların bol olduğu ülkemizde ve birkaç Alman aşığı ülke de bu methiyeler çokça anlatılıyor. Sanırsın ki, Almanya’da her şey dört dörtlük gidiyor ve Merkel’de bunların en büyük misali. Tabii Almanya’da her zaman bir nazi iktidarının olduğunu bilmeyenler için bu söz konusu değildir. Zamanında bende bu hikayenin böyle olduğunu falan sanıyordum.  Hep gözümüze, “işte bunlar şöyledir, böyledir” gibi masal olarak sokulduğundan neyin ne olduğunu çok idrak edemiyorduk. Yahu adamlar ikinci dünya savaşının çıkartanıydı be! Sonra tek taraflı okuduklarımdan sıyrılıp, farklı kaynaklara göz atınca, işin arkası daha da netleşti ve gözümüze tutulan ışıktan kurtulduk. Bunların aryan ırkı sevdasının yeni olmadığı ve çok gerilere gittiğini öğrendik. Hatta şu meşhur nazi gamalı haç var ya, çok çok eskilere dayanıyormuş. Hitler’den öncesi, sonrası hepsi aynı yapının elemanı, aralarında tek bir fark bile yok. Önce Nazizm sonra Nazizm, siz nazilik anlayın. Bundan vazgeçmeleri söz konusu değil. Nazi olmayan partiler ve liderler iktidar olamaz ve siyaset yapamaz. Sadece sol olduğunu ifade eden birkaç parti bunun dışında tutulur.

Merkel anadan doğma nazidir. Onun döneminde işlenen NSU’nun(nazi örgütü ve alman devletinin korumasındadır )yabancı cinayetlerinin, (bir kişi hariç)bir teki bile araştırılıp, failler bulunmamıştır.  Daha yüzlerce yabancı düşmanlığı ifade eden eylemler, yakma, yıkma, PKK’nın Almanya’da ki eylemlerine ses çıkartmama gibi adli veya idari olaylar hep sumen altı edilerek göz ardı edilmiştir. Merkel, işte bu işler olurken tek kelime etmemiş ve bunları korumak içinde elinden geleni yapmıştır.

Merkel’le ilgili bilmediğimiz aslında çok şey var. Bizim alman severlerin bunları araması, okuması çok zor olduğundan ancak Merkel’in bize gösterilen yanı ile avunurlar. Bir ara bir programda konuşan kişi Merkel’in bir fotosunu paylaşmış ve onun en yakın iki arkadaşının kim olduğunu söylemişti. Bu fotoda Merkel’in arkadaşlarında biri CIA başkanlığı da yapan bir hatun, diğeri de İngiltere’de demir leydi olarak bilinen Margaret Thatcher’di. Garip ve bir o kadarda tuhaf olan bir hal. Hepsi aynı tavanın balığı diyorum ve şimdilik kapatıyorum.   

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.