Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

MASKECİLER LAF ETMEK İÇİN FIRSAT ARIYOR

Salgın yalanında milleti epeyce bir korkutup eve hapseden maskeli beşler yeniden hortlayıp ortalıkta salınıp duruyorlar. 3 sene boyunca insanların nefes almasını nasıl engelleriz, diyerek efendilerinin talimatlarını eksiksiz yerine getirmek için yarış yapmışlardı. Bu fırtına sonra durdu ve savaşlar peş peşe sökün edince salgın nanesi unutulmaya yüz tutmuştu. İklim değişikliği palavracılarının yer kapması ile ortalık başka bir yere doğru gitti ve bu sonbahar ile sıcak hava ile karşılaşan insanlar grip ve türevleri ile hastanelere akın edince, bir süredir başını kuma gömen maskeli beşler(film adı gibi olsa da bilime tapanlar ve naziler gibi planlı yok etme heveslisi olanlardan bahsediyorum) tv’ler, basın yayın, sosyal ağlar da, açıklama üstüne açıklama yaparak tekrar maske takılmalı, temizlik, kapalı yerlerde bulunmayalım, aşılarımızı olalım, (bakın bu sefer Covid aşısı falan da demiyorlar, grip aşısı ile idare ediyorlar şimdilik) sözleri ile milleti korkudan uyanmasın diye kafalamaya çalışıyorlar. Bu defa salgında sahne alanlar değil de, görevi devralmış olanlar akıl fikir vermeye ve gribin salgın gibi olduğunu ifade ederek, milleti hastanelere yönlendirmeye çabalıyorlar. İnsanoğlu elbette hayatı boyunca hasta olup durur. Bunun bugüne kadar dışında olan insan sayısı da çok azdır. Soğuk, sıcak, hava şartları, terleme, farklı durumlar hastalık için olan şeylerdir. Tarih boyunca da salgında olmuştur, olacaktır, hayatını kaybedenlerde vardır, afetler, felaketler, kazalar, savaşlar aklınıza gelen daha birçok sebep ile insanlar hayatlarını kaybeder. Öyle her kış veya yaz öncesi hava değişimleri (iklim değil, hava değişimi bunlar bunu bilelim ve ona göre konuşalım) insanları hasta eder gider. 3 sene içinde o kadar aşı olan insan var ki, bu aşının ne olduğunu sormadan aşı olmuştu. Şimdi bu bilim sever hocalarımız ne diyor soracak olsak, o günlerde alınan tedbirlerin insanlarda bağışıklık sistemini azalttığını ve bununda şu andaki virüslere karşı işe zayıf kaldığını ve bu sebeple de, grip ve türevlerinin çok arttığını ifade ediyorlar. Bak sen? Hani aşı her şeyi çözmüştü, bağışıklık artmıştı, maske, mesafe ve diğer eften püften tedbirler hikaye mi oldu? Oyun çok, plan gani, yersen mercimekte var, değil mi?                 
Ekleme Tarihi: 05 Ocak 2024 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

MASKECİLER LAF ETMEK İÇİN FIRSAT ARIYOR

Salgın yalanında milleti epeyce bir korkutup eve hapseden maskeli beşler yeniden hortlayıp ortalıkta salınıp duruyorlar. 3 sene boyunca insanların nefes almasını nasıl engelleriz, diyerek efendilerinin talimatlarını eksiksiz yerine getirmek için yarış yapmışlardı. Bu fırtına sonra durdu ve savaşlar peş peşe sökün edince salgın nanesi unutulmaya yüz tutmuştu. İklim değişikliği palavracılarının yer kapması ile ortalık başka bir yere doğru gitti ve bu sonbahar ile sıcak hava ile karşılaşan insanlar grip ve türevleri ile hastanelere akın edince, bir süredir başını kuma gömen maskeli beşler(film adı gibi olsa da bilime tapanlar ve naziler gibi planlı yok etme heveslisi olanlardan bahsediyorum) tv’ler, basın yayın, sosyal ağlar da, açıklama üstüne açıklama yaparak tekrar maske takılmalı, temizlik, kapalı yerlerde bulunmayalım, aşılarımızı olalım, (bakın bu sefer Covid aşısı falan da demiyorlar, grip aşısı ile idare ediyorlar şimdilik) sözleri ile milleti korkudan uyanmasın diye kafalamaya çalışıyorlar. Bu defa salgında sahne alanlar değil de, görevi devralmış olanlar akıl fikir vermeye ve gribin salgın gibi olduğunu ifade ederek, milleti hastanelere yönlendirmeye çabalıyorlar.

İnsanoğlu elbette hayatı boyunca hasta olup durur. Bunun bugüne kadar dışında olan insan sayısı da çok azdır. Soğuk, sıcak, hava şartları, terleme, farklı durumlar hastalık için olan şeylerdir. Tarih boyunca da salgında olmuştur, olacaktır, hayatını kaybedenlerde vardır, afetler, felaketler, kazalar, savaşlar aklınıza gelen daha birçok sebep ile insanlar hayatlarını kaybeder. Öyle her kış veya yaz öncesi hava değişimleri (iklim değil, hava değişimi bunlar bunu bilelim ve ona göre konuşalım) insanları hasta eder gider. 3 sene içinde o kadar aşı olan insan var ki, bu aşının ne olduğunu sormadan aşı olmuştu. Şimdi bu bilim sever hocalarımız ne diyor soracak olsak, o günlerde alınan tedbirlerin insanlarda bağışıklık sistemini azalttığını ve bununda şu andaki virüslere karşı işe zayıf kaldığını ve bu sebeple de, grip ve türevlerinin çok arttığını ifade ediyorlar. Bak sen? Hani aşı her şeyi çözmüştü, bağışıklık artmıştı, maske, mesafe ve diğer eften püften tedbirler hikaye mi oldu? Oyun çok, plan gani, yersen mercimekte var, değil mi?          

      

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.