Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Manzaranın yerini beton binalar almış!

Bulancak 15-20 yıl önce az buçuk yaşanılası bir yer olarak hafızalarda yer ediniyordu. Bizler öyle hatırlıyoruz. Şehirleşme denilen yapılaşma o kadar da artmamıştı. Fındık bahçeleri nerdeyse ilçenin sokakları içine kadar geliyordu. Sonra birden bir betonlaşma furyası başladı.Kimdir nedir demeden her yere beton binalar yapıldı. Pıtrak gibi binalar yan yana üst üste yapılarak şehir planıymış, projeymiş kimse dinlemeden binalar hayatımızın içine daldılar.İlçenin yeşilini, denizin mavisini arar olduk. Peki bulabildik mi yakın zamanda yeşili ve maviyi?Ara da bul senin olsun!Nereden peydah oldu bu dediklerim birden bire?Gazeteye haber yaparken kar yağışının etkili olduğunu gösteren bir kaç fotoğraf gerekti. Bende İsmail Yıldız abim ile Samugüney tarafından bir kaç poz alalım diye arabayla yola çıktık. Dediğimiz yere geldik. Çok yüksek olmayan bir yerden bir kaç kare alacaktık ama; ne yazık ki manzarayı rahatça göreceğimiz bir yer bulamadık. Niye derseniz?Sağ'a baktım sol'a baktım Bulancak'ın önüne binalar Çin setti olmuş!İsmail abiye, "Buradan bir kare resim bile alamayız, manzara diye bir şey kalmamış" dedim. İnsan şaşırıyor doğrusu.Sadece bu yerde mi binalar vardı? Ne gezer!Her yer sanki beton binalar ile manzara olmuş durumda. Bunu önleyecek, buna 'dur' diyecek birisi de var mı? O'nu da kimse bilmiyor. Bulancak belediyesi bu betonlaşmaya 'dur' diyebilir mi? O'nu da size bırakıyorum!Yakında yani, bir kaç yıl sonra yine böyle bir kar yağışı manzaralı bir kaç kare resim çekmek gerekirse Dikmen tepesi bile çok yüksek olmayabilir derim!!  
Ekleme Tarihi: 02 Şubat 2017 - Perşembe
Erhan GÜNDOĞAR

Manzaranın yerini beton binalar almış!

Bulancak 15-20 yıl önce az buçuk yaşanılası bir yer olarak hafızalarda yer ediniyordu. Bizler öyle hatırlıyoruz. Şehirleşme denilen yapılaşma o kadar da artmamıştı. Fındık bahçeleri nerdeyse ilçenin sokakları içine kadar geliyordu. Sonra birden bir betonlaşma furyası başladı.
Kimdir nedir demeden her yere beton binalar yapıldı. Pıtrak gibi binalar yan yana üst üste yapılarak şehir planıymış, projeymiş kimse dinlemeden binalar hayatımızın içine daldılar.
İlçenin yeşilini, denizin mavisini arar olduk. Peki bulabildik mi yakın zamanda yeşili ve maviyi?
Ara da bul senin olsun!
Nereden peydah oldu bu dediklerim birden bire?
Gazeteye haber yaparken kar yağışının etkili olduğunu gösteren bir kaç fotoğraf gerekti. Bende İsmail Yıldız abim ile Samugüney tarafından bir kaç poz alalım diye arabayla yola çıktık. Dediğimiz yere geldik. Çok yüksek olmayan bir yerden bir kaç kare alacaktık ama; ne yazık ki manzarayı rahatça göreceğimiz bir yer bulamadık. Niye derseniz?
Sağ'a baktım sol'a baktım Bulancak'ın önüne binalar Çin setti olmuş!
İsmail abiye, "Buradan bir kare resim bile alamayız, manzara diye bir şey kalmamış" dedim. İnsan şaşırıyor doğrusu.
Sadece bu yerde mi binalar vardı? Ne gezer!
Her yer sanki beton binalar ile manzara olmuş durumda. Bunu önleyecek, buna 'dur' diyecek birisi de var mı? O'nu da kimse bilmiyor.
 Bulancak belediyesi bu betonlaşmaya 'dur' diyebilir mi? O'nu da size bırakıyorum!
Yakında yani, bir kaç yıl sonra yine böyle bir kar yağışı manzaralı bir kaç kare resim çekmek gerekirse Dikmen tepesi bile çok yüksek olmayabilir derim!!

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.