Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

LASTİK PATLADI!

Hani arabanın lastiği patlar ya yolda giderken, patlama ile lastikten hava kaçar, “tıııııııııııııısssssssssss” diye uzun bir ses çıkar ve sizde ‘Hay Allah ne oldu şimdi buna’ diyerek dert yanarsınız. Tam da bu minval üzere oldu bu işler. Bir akşam önce eve gidiyordum, Karadere civarında bir arkadaşımız beni gördü ve ‘Erhan hocam duydun mu’ diye bana seslendi. Bende ‘ne oldu’ diyerek cevap verdim. ‘Şimdi bakan açıkladı; açık havada maske falan takılmayacakmış artık’ dedi. Ben de gülerek ‘benim zaten böyle bir derdim yok takan düşünsün’ dedim. Sonra eve geldim. TV açıktı ve haberlerde bakan açıklama yapıyordu. Biraz baktım ne diyor diye ve gülmeye başladım. Tam bir foslama oldu bu açıklama. Salgın oyununun senaryosunda yazılanların önemli bir bölümü tutmayınca, bunu yavaş yavaş nasıl millete anlatırız kısmı için yol yapılmaya başlandı. Daha önce söylemiştik, mart, nisan bu iş biter ve salgın zaten yoktu diye açıklama yapılır, diye yazmış ve sağda solda konuşmuştuk. Onca plan suya düştü yani! Küresel çetenin lastiği patladı ve ‘tıısssssladı’ anlayacağınız. Plan sadece bu tarafından patladı. Oyun bitmez bunlarda dedik ve salgın azaldı, vakalar sıkıntı vermiyor, vefatlar azaldı, aşı faydalı oldu gibi uyutma işlemi salgının seyrini değiştirdi masalı piyasaya sürüldü. Tam da Rusya Ukrayna’yı işgal etmeye başladığında salgın lafları kaybolmaya başladı. Plan başka yere doğru dönüştü yani, şimdi film savaş üzerinden devam edecek. Yok alınan tedbirler başarılı olmuş falan kimse yemez. Yahu salgın başladı, vakalar 3-4bin civarında iken her yeri kapatanların, şimdi vakalar(bana göre vaka falanda o kadar değil taş çatlasa 200-300 bile değil)70-80 bin olarak ifade ediyorlar kendileri, sen tutup birde tedbirleri kaldırıyorsun. HES kodu, aşı kartı falanda yalan oldu bu arada. Hepsi rafa kalktı. 30 santimden bulaşır, ağzınızı açmayın, yolda bile beş altı maske ile gezin diyenler şimdi ‘tııııssssssssslıyor’, ‘ne oldu acep’ diye sual etmek farzdır. Ben ve benim gibi düşünenler bunun hesabını soracak. Geçmiş unutmaz. Arşivler unutmaz. Kaçış yok. Dün itibariyle arşivimdeki kayıtlı haber dokümanı 5bini geçti. Bunların içinde 16 aylık kim ne demiş, şimdi ne demiş, o günlerde salgına bayılanların şimdi ki halleri nedir, 15bine yaklaşan haberde var. Ha bu arada salgın için genelgeler çıkartan iki bakanlık ‘hop’ salgın tedbirlerini kaldıran bir genelge veya cumhurbaşkanı kararnamesine de gerek görmemişler. Nasıl bir iş bu iş diyorum ve sabırla bekliyoruz.
Ekleme Tarihi: 04 Mart 2022 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

LASTİK PATLADI!

Hani arabanın lastiği patlar ya yolda giderken, patlama ile lastikten hava kaçar, “tıııııııııııııısssssssssss” diye uzun bir ses çıkar ve sizde ‘Hay Allah ne oldu şimdi buna’ diyerek dert yanarsınız.

Tam da bu minval üzere oldu bu işler. Bir akşam önce eve gidiyordum, Karadere civarında bir arkadaşımız beni gördü ve ‘Erhan hocam duydun mu’ diye bana seslendi. Bende ‘ne oldu’ diyerek cevap verdim. ‘Şimdi bakan açıkladı; açık havada maske falan takılmayacakmış artık’ dedi.

Ben de gülerek ‘benim zaten böyle bir derdim yok takan düşünsün’ dedim. Sonra eve geldim. TV açıktı ve haberlerde bakan açıklama yapıyordu.

Biraz baktım ne diyor diye ve gülmeye başladım. Tam bir foslama oldu bu açıklama. Salgın oyununun senaryosunda yazılanların önemli bir bölümü tutmayınca, bunu yavaş yavaş nasıl millete anlatırız kısmı için yol yapılmaya başlandı. Daha önce söylemiştik, mart, nisan bu iş biter ve salgın zaten yoktu diye açıklama yapılır, diye yazmış ve sağda solda konuşmuştuk.

Onca plan suya düştü yani!

Küresel çetenin lastiği patladı ve ‘tıısssssladı’ anlayacağınız. Plan sadece bu tarafından patladı. Oyun bitmez bunlarda dedik ve salgın azaldı, vakalar sıkıntı vermiyor, vefatlar azaldı, aşı faydalı oldu gibi uyutma işlemi salgının seyrini değiştirdi masalı piyasaya sürüldü. Tam da Rusya Ukrayna’yı işgal etmeye başladığında salgın lafları kaybolmaya başladı. Plan başka yere doğru dönüştü yani, şimdi film savaş üzerinden devam edecek. Yok alınan tedbirler başarılı olmuş falan kimse yemez. Yahu salgın başladı, vakalar 3-4bin civarında iken her yeri kapatanların, şimdi vakalar(bana göre vaka falanda o kadar değil taş çatlasa 200-300 bile değil)70-80 bin olarak ifade ediyorlar kendileri, sen tutup birde tedbirleri kaldırıyorsun. HES kodu, aşı kartı falanda yalan oldu bu arada. Hepsi rafa kalktı. 30 santimden bulaşır, ağzınızı açmayın, yolda bile beş altı maske ile gezin diyenler şimdi ‘tııııssssssssslıyor’, ‘ne oldu acep’ diye sual etmek farzdır. Ben ve benim gibi düşünenler bunun hesabını soracak. Geçmiş unutmaz. Arşivler unutmaz. Kaçış yok. Dün itibariyle arşivimdeki kayıtlı haber dokümanı 5bini geçti. Bunların içinde 16 aylık kim ne demiş, şimdi ne demiş, o günlerde salgına bayılanların şimdi ki halleri nedir, 15bine yaklaşan haberde var. Ha bu arada salgın için genelgeler çıkartan iki bakanlık ‘hop’ salgın tedbirlerini kaldıran bir genelge veya cumhurbaşkanı kararnamesine de gerek görmemişler. Nasıl bir iş bu iş diyorum ve sabırla bekliyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.