Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

KÜRESEL ISINMANIN CARTI CURTU

Aslında o kadar mevzu var ki ülkemiz de? Her gün köşe yazsak bitmez. Lakin bu küreselci deyyuslar dur durak tanımadan yaylım ateşi ile insanları dağıtmak için 24 saat misali mesai yapıyor. Duracak gibi değiller. Dün sabah evden çıkmadan tv’de haberlere göz atayım dedim. O anki haber küresel ısınmadan bahsediyor ve manşette ise aynen şu yazıyordu. “Küresel Isınmadan Yakamızı Kurtaramıyoruz.” Tepem attı ve giderayak şuna bir tekme atayım da tv tuz buz olsun, dedim içimden. Yahu bir yalan bu kadar niye baş tacı edilir? Neymiş; bilim adamları küresel şey çok ısınacak falan, diyerek ortalığı velveleye veriyor. İsimleri, nerede yapmışlar bu araştırmaları, hangi okulda görevli bunların hiçbiri belli değil. Salla gitsin, belki enayiler yutar ve onlarda mutlu mesut ölenlerin arkasından gevrek gevrek güler. Karbon ayak izi, sera gazı, araçların emisyonu, metan gazı gibi aklınıza gelecek olan kendi dünyaları için gerekli ihtiyaçların yolunu yapıyorlar. Fakat, sıradan insanların çoğunun öte dünyaya intikali gerekiyor. Yani onların mutlu olması için 5-6 milyar insan yok olmalı. Bunu da önce savaşlar, sonra covid yalanı, bununla beraber gelen gıda kıtlığı yalanı, küresel ısınma cartı curtu hepsi aynı hikayenin planı içinde yer alıyor. Bizim haricimizde bunlara inanan ülke sayısı üçü beşi geçmez yani. Palavra ve yalan at başı gidiyor anlayacağınız. Zerre inanacak durum yok. Hani yaz geldi mi, çoğu ülkede orman yangını çıkıyor ya; o nu da bunun içine koyun. Birde Temmuz ayında, “işte tarihin en sıcak ayı, ortalık kavrulacak, basra sıcakları geliyor, geldi, Adana (dün haberdeki söylendiği şekli ile)sıcaklık 50 derece imiş. Mardin 49 derece olmuş. Hadi ya? Geçen sene de aynı sıcaklılar için aynı haberleri yapmışlar. Daha önceki sene de aynı minval tarihin en sıcak ayları hikayesi var. Kendi uydurdukları hikaye bunlar. Arşive de baktım, geçen sene ile başa baş sıcaklar bu aylarda. Tabii buna inanan olacaktır. Korkuyu nasıl yayacaklarını biliyor deyyuslar. Bize sökmez. Karşı durmak farzdır. Evvel Allah, meydan boş değil. Cart curt geçmez burada diyerek taşı atıyorum.      
Ekleme Tarihi: 15 Ağustos 2023 - Salı
Erhan GÜNDOĞAR

KÜRESEL ISINMANIN CARTI CURTU

Aslında o kadar mevzu var ki ülkemiz de? Her gün köşe yazsak bitmez. Lakin bu küreselci deyyuslar dur durak tanımadan yaylım ateşi ile insanları dağıtmak için 24 saat misali mesai yapıyor. Duracak gibi değiller. Dün sabah evden çıkmadan tv’de haberlere göz atayım dedim. O anki haber küresel ısınmadan bahsediyor ve manşette ise aynen şu yazıyordu. “Küresel Isınmadan Yakamızı Kurtaramıyoruz.” Tepem attı ve giderayak şuna bir tekme atayım da tv tuz buz olsun, dedim içimden. Yahu bir yalan bu kadar niye baş tacı edilir? Neymiş; bilim adamları küresel şey çok ısınacak falan, diyerek ortalığı velveleye veriyor. İsimleri, nerede yapmışlar bu araştırmaları, hangi okulda görevli bunların hiçbiri belli değil. Salla gitsin, belki enayiler yutar ve onlarda mutlu mesut ölenlerin arkasından gevrek gevrek güler. Karbon ayak izi, sera gazı, araçların emisyonu, metan gazı gibi aklınıza gelecek olan kendi dünyaları için gerekli ihtiyaçların yolunu yapıyorlar. Fakat, sıradan insanların çoğunun öte dünyaya intikali gerekiyor. Yani onların mutlu olması için 5-6 milyar insan yok olmalı. Bunu da önce savaşlar, sonra covid yalanı, bununla beraber gelen gıda kıtlığı yalanı, küresel ısınma cartı curtu hepsi aynı hikayenin planı içinde yer alıyor. Bizim haricimizde bunlara inanan ülke sayısı üçü beşi geçmez yani.

Palavra ve yalan at başı gidiyor anlayacağınız. Zerre inanacak durum yok. Hani yaz geldi mi, çoğu ülkede orman yangını çıkıyor ya; o nu da bunun içine koyun. Birde Temmuz ayında, “işte tarihin en sıcak ayı, ortalık kavrulacak, basra sıcakları geliyor, geldi, Adana (dün haberdeki söylendiği şekli ile)sıcaklık 50 derece imiş. Mardin 49 derece olmuş. Hadi ya? Geçen sene de aynı sıcaklılar için aynı haberleri yapmışlar. Daha önceki sene de aynı minval tarihin en sıcak ayları hikayesi var. Kendi uydurdukları hikaye bunlar. Arşive de baktım, geçen sene ile başa baş sıcaklar bu aylarda. Tabii buna inanan olacaktır. Korkuyu nasıl yayacaklarını biliyor deyyuslar. Bize sökmez. Karşı durmak farzdır. Evvel Allah, meydan boş değil. Cart curt geçmez burada diyerek taşı atıyorum.      

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.