Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Kurallar uzaylılar için geçerli

Valla biz yazmaktan ve haber yapmaktan bıktık, ama onlar bıkmadı. Onlar dediğim sen, ben, şu, bu kısacası Bulancak’ta ve bu ülkenin her yanında hayatını ikame eden herkes. Tek bir kuralın geçerli olmadığı, insan denen varlık. Sadece varlık gerisi hikaye. Dün akşam eve gidiyordum. Her zamanki yoldan yoluma aheste aheste devam ederken,  araçtan karşı yola geçmek mümkün olmadı. Dere sel olmuş gibi araçlarda sanki sele kapılmış akıp geliyordu. 3-4 dakika kadar bekledim ve ancak karşı yola geçebildim. Ben yoluma devam ettiğimde araçların arasında bir motobisiklet slalom yaparak meydan tarafına gazladı gitti. Bende 200-250 metre daha gitmeden bu motobisiklet tekrar karşıdan geldi ve aynı hızla gitti. Tabii beyimizde öyle, kask, plaka yokken, büyük bir ihtimalle de ehliyet ile ruhsatta yoktu. Zaten bunların ne olduğunu kimse bilmediği içinde almaya gerek olmadığını bu beyler biliyor. Yahu bu yollarda motor ile giderken son sürat kaldırıma çıkıp, tekrar yola inen ve aynı şekilde kaldırım ve yol ile ralli yapan için bu gerekli olanların bir manası yok ki! Adam ihtiyaç duymuyor. İstediği yerde istediği gibi rahatlıkla kural takmadan hareket ediyor. Öyle polis, jandarma falanda dinlemiyorlar. Arkalarında bir güç var, hop bir telefon veya ağa babasını arıyor ve yazılan cezalar buhar olup uçuyor. Motor olsa neyse, araçlarda aynı terane ile kural falan iplemiyor. Sabah işe geliyorum. Eski cezaevinin oradan ana caddeye çıktım. Biraz ilerledikten sonra bir kamyon yolun içinde durmuş, yolda duran bir vatandaş ile sohbet ediyor. Ben yan taraftan geçtim. Bir kaç metre sonra geriye döndüm ve baktım, kamyon şoförü ile yoldaki kişinin sohbeti devam ediyor.  Ben Kubbeli caminin oraya kadar yavaş bir şekilde geldim. Bakalım bu kamyon gelecek mi diye! 1 dakika falan sonra geldi ve geçti gitti. Arkada araç varmış, yokmuş hiçte önemli değil. Şoför sohbetini yaptıya sıkıntı yok. Sonra da bu işler niye böyle, diye kendimize sorup duruyoruz. Kaç kez bu vurdumduymazlar taifesini yazdık durduk lakin bir netice alınmış değil. Alınacak gibi de değil.  Gerçi biz insanlar için kural, yasa, anayasa falan lazım olmadığından, bunların tamamı uzaylılara uygulansa bu işler düzelir. Ha derseniz uzaylı mı var burada, onu da bir zahmet siz bulun ve Dünya’ya getirin. Bakın o zaman kural neymiş görsün uzaylı kefereler!           
Ekleme Tarihi: 11 Şubat 2021 - Perşembe
Erhan GÜNDOĞAR

Kurallar uzaylılar için geçerli

Valla biz yazmaktan ve haber yapmaktan bıktık, ama onlar bıkmadı. Onlar dediğim sen, ben, şu, bu kısacası Bulancak’ta ve bu ülkenin her yanında hayatını ikame eden herkes. Tek bir kuralın geçerli olmadığı, insan denen varlık. Sadece varlık gerisi hikaye.

Dün akşam eve gidiyordum. Her zamanki yoldan yoluma aheste aheste devam ederken,  araçtan karşı yola geçmek mümkün olmadı. Dere sel olmuş gibi araçlarda sanki sele kapılmış akıp geliyordu. 3-4 dakika kadar bekledim ve ancak karşı yola geçebildim. Ben yoluma devam ettiğimde araçların arasında bir motobisiklet slalom yaparak meydan tarafına gazladı gitti. Bende 200-250 metre daha gitmeden bu motobisiklet tekrar karşıdan geldi ve aynı hızla gitti. Tabii beyimizde öyle, kask, plaka yokken, büyük bir ihtimalle de ehliyet ile ruhsatta yoktu. Zaten bunların ne olduğunu kimse bilmediği içinde almaya gerek olmadığını bu beyler biliyor. Yahu bu yollarda motor ile giderken son sürat kaldırıma çıkıp, tekrar yola inen ve aynı şekilde kaldırım ve yol ile ralli yapan için bu gerekli olanların bir manası yok ki!

Adam ihtiyaç duymuyor. İstediği yerde istediği gibi rahatlıkla kural takmadan hareket ediyor. Öyle polis, jandarma falanda dinlemiyorlar. Arkalarında bir güç var, hop bir telefon veya ağa babasını arıyor ve yazılan cezalar buhar olup uçuyor. Motor olsa neyse, araçlarda aynı terane ile kural falan iplemiyor. Sabah işe geliyorum. Eski cezaevinin oradan ana caddeye çıktım. Biraz ilerledikten sonra bir kamyon yolun içinde durmuş, yolda duran bir vatandaş ile sohbet ediyor. Ben yan taraftan geçtim. Bir kaç metre sonra geriye döndüm ve baktım, kamyon şoförü ile yoldaki kişinin sohbeti devam ediyor.  Ben Kubbeli caminin oraya kadar yavaş bir şekilde geldim. Bakalım bu kamyon gelecek mi diye! 1 dakika falan sonra geldi ve geçti gitti. Arkada araç varmış, yokmuş hiçte önemli değil. Şoför sohbetini yaptıya sıkıntı yok. Sonra da bu işler niye böyle, diye kendimize sorup duruyoruz. Kaç kez bu vurdumduymazlar taifesini yazdık durduk lakin bir netice alınmış değil. Alınacak gibi de değil. 

Gerçi biz insanlar için kural, yasa, anayasa falan lazım olmadığından, bunların tamamı uzaylılara uygulansa bu işler düzelir. Ha derseniz uzaylı mı var burada, onu da bir zahmet siz bulun ve Dünya’ya getirin. Bakın o zaman kural neymiş görsün uzaylı kefereler!           

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.