Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Kulüplere gelince serçe, vatandaşa gelince canavar

Bir gazetenin düzenlendiği bir ekonomi forumunda Türkiye Bankalar Birliği Başkanının yaptığı açıklamayı okuyunca, aynen köşenin başlığında yazdığım gibi aklıma geldi. Neydi başkanın yaptığı açıklama derseniz; futbol kulüplerinin olan borçlarını yapılandıran bankaların bu borçlarının ödenmesinde kulüplere olanca kolaylığı sağladıklarına dair sözleri beni epeyce bir düşündürdü. Ne ballıymış bu kulüpler ki, yapılandırma yapan bankalar kulüplere 2 yıl ana para ödemesiz, 5 yıl vadeyle borçlarının ödenmesi sağlayacaklarmış. Gördünüz mü kıyağı nasıl olurmuş. Nerden tutsan bal damlıyor. Yemezsen de bankalar bunları bir güzel dövüyor. Öyle şahane iş yani anlayacağız. Borcu kulüp yönetimleri yapacak ve bankalar onları el bebek gül bebek pamuklara sarıp, borç ödetecekler. Var mı bunun izahı, bence yok! Ama ihtiyacı olduğu için banka kapılarında koşturup 3-5 lira kredi alan vatandaşa gelince canavar kesilecen! Hem de nefes almana müsaade etmeden. Hele bir de taksit aksat da gör gününü. Anında icraydı, avukattı, sabah akşam seni telefonla, mesajla taciz ederek borcunu ödetmeye çalışırlar ve seni bunalıma sokarlar. Bir de aksama yaptığın için aylık faizin yanına gecikme faizi de işin cabası. Her türlü acımasızlık bunlarda anlayacağınız. Gördünüz işte Vehbi’nin karekesini… Aman cicim kulüplerimiz üzülmesin ve paşa paşa borçlarını ödesin. Vatandaşta sesini çıkartmadan otursun. Kulüp olmak varmış dünya’da ne yaparsın!       
Ekleme Tarihi: 27 Kasım 2019 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Kulüplere gelince serçe, vatandaşa gelince canavar

Bir gazetenin düzenlendiği bir ekonomi forumunda Türkiye Bankalar Birliği Başkanının yaptığı açıklamayı okuyunca, aynen köşenin başlığında yazdığım gibi aklıma geldi. Neydi başkanın yaptığı açıklama derseniz; futbol kulüplerinin olan borçlarını yapılandıran bankaların bu borçlarının ödenmesinde kulüplere olanca kolaylığı sağladıklarına dair sözleri beni epeyce bir düşündürdü. Ne ballıymış bu kulüpler ki, yapılandırma yapan bankalar kulüplere 2 yıl ana para ödemesiz, 5 yıl vadeyle borçlarının ödenmesi sağlayacaklarmış. Gördünüz mü kıyağı nasıl olurmuş. Nerden tutsan bal damlıyor. Yemezsen de bankalar bunları bir güzel dövüyor. Öyle şahane iş yani anlayacağız. Borcu kulüp yönetimleri yapacak ve bankalar onları el bebek gül bebek pamuklara sarıp, borç ödetecekler. Var mı bunun izahı, bence yok!

Ama ihtiyacı olduğu için banka kapılarında koşturup 3-5 lira kredi alan vatandaşa gelince canavar kesilecen! Hem de nefes almana müsaade etmeden. Hele bir de taksit aksat da gör gününü. Anında icraydı, avukattı, sabah akşam seni telefonla, mesajla taciz ederek borcunu ödetmeye çalışırlar ve seni bunalıma sokarlar. Bir de aksama yaptığın için aylık faizin yanına gecikme faizi de işin cabası.

Her türlü acımasızlık bunlarda anlayacağınız. Gördünüz işte Vehbi’nin karekesini…

Aman cicim kulüplerimiz üzülmesin ve paşa paşa borçlarını ödesin. Vatandaşta sesini çıkartmadan otursun. Kulüp olmak varmış dünya’da ne yaparsın!       

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.