Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

KOCA KOCA YALANLAR

Keferenin işi gücü yalan olmuş halde. Covid yalanında ve zamanında her tür yasağı sevinçle karşılayan ve daha sert tedbirler alınsın diyerek teşvik edenler bile şimdi bu koskoca adama karşı çıkıyor. Ben zaten bitim kadar sevmem böyle palavracı ve yalan kuyusu işletenleri. İlk göreve geldiğinde tipinden şüphelenmiş ve için ısınmamıştı. Bazen böyle olur, insan karşısındaki kişiden bir ışık göremediğinde çok yaklaşmaz. Bu da onlardan biriydi. Pandemi yalanında onun her dediğine bir tanrının emirlerine uyar gibi uyan bu cenah; birkaç gündür yine aynı oyunu oynamadı, diye bu koskoca adama demediğini bırakmıyor. Ne bitmez salgın sevgileri varmış bunların Allah ıslah etsin desek te, bir netice alamıyoruz. Daha havalar soğumadan tv, gazete ve her yeri sarmış sosyal ağların gaza vermesi ile bu yetkili bir açıklama yapmış. Sabah bir tv’de açıklamasını görünce, bilim bilim diye kendisini paçavraya çeviren karşı düşüncedekilerin dediğini yapmış ve hastanelerde ve yoğun bakımda büyük bir artış varmış. Yahu kış demek, soğuk demek, kar kıyamet demek, hastalık demek. Bu zamanda hasta olunmayacak ta ne zaman olunacak Allah aşkına! Tarih boyunca hep aynı zamanda hastalıklar artmış, insanlar hayatını kaybetmiş durmuş. Bu güne kadar böyle olmuş ve bundan sonra da böyle olacak, bunda ne var ki anlaşılmayacak! Yoksa ölümsüzlük mü bekleniyordu? Şimdilik ufukta böyle bir şey de görünmediğine göre gerilmeye gerek yok. Koskoca adam bu bilim tapıcılara şirin görünmek için bu açıklamayı yapmış kendince. Tam bir hikaye; dinlemek bile zaman kaybı. Bir de bunların meşhur bir aşı bulucusu vardı hani? Hatırladınız mı? Karısı ile aşıyı falan bulduğu ifade edilen ancak haklarında davalar açılınca kayıplara karışan arkadaşlar. Sonra kanser aşısını bulduk, 5-10 seneye kalmaz piyasaya çıkacak diye az biraz konuştular lakin bir yere varamadan sesi soluğu kestiler. İyi ki arşiv diye bir şey var da; hepsinin ipliğini pazara çıkartmak zor olmayacak. Kaç aydır(Eylül’den bu yana diyeyim) nezleden tutunda, çocukların bilmem ne virüsü olduğuna dair çokça açıklama, haber arşivime girdi. Koskoca adam da önce bu haberlere pek sıcak bakmadı ancak daha fazla bu güruhun baskılarına dayanmadı ve teslim bayrağını çekerek aynı hizaya geldi. Peki salgın var mı, herkes hastaymış lafına inanan var mı? Herkes hasta da bu sağda solda gezenler zombi mi?          
Ekleme Tarihi: 19 Ocak 2024 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

KOCA KOCA YALANLAR

Keferenin işi gücü yalan olmuş halde. Covid yalanında ve zamanında her tür yasağı sevinçle karşılayan ve daha sert tedbirler alınsın diyerek teşvik edenler bile şimdi bu koskoca adama karşı çıkıyor. Ben zaten bitim kadar sevmem böyle palavracı ve yalan kuyusu işletenleri. İlk göreve geldiğinde tipinden şüphelenmiş ve için ısınmamıştı. Bazen böyle olur, insan karşısındaki kişiden bir ışık göremediğinde çok yaklaşmaz. Bu da onlardan biriydi. Pandemi yalanında onun her dediğine bir tanrının emirlerine uyar gibi uyan bu cenah; birkaç gündür yine aynı oyunu oynamadı, diye bu koskoca adama demediğini bırakmıyor. Ne bitmez salgın sevgileri varmış bunların Allah ıslah etsin desek te, bir netice alamıyoruz. Daha havalar soğumadan tv, gazete ve her yeri sarmış sosyal ağların gaza vermesi ile bu yetkili bir açıklama yapmış. Sabah bir tv’de açıklamasını görünce, bilim bilim diye kendisini paçavraya çeviren karşı düşüncedekilerin dediğini yapmış ve hastanelerde ve yoğun bakımda büyük bir artış varmış. Yahu kış demek, soğuk demek, kar kıyamet demek, hastalık demek. Bu zamanda hasta olunmayacak ta ne zaman olunacak Allah aşkına! Tarih boyunca hep aynı zamanda hastalıklar artmış, insanlar hayatını kaybetmiş durmuş. Bu güne kadar böyle olmuş ve bundan sonra da böyle olacak, bunda ne var ki anlaşılmayacak! Yoksa ölümsüzlük mü bekleniyordu? Şimdilik ufukta böyle bir şey de görünmediğine göre gerilmeye gerek yok.

Koskoca adam bu bilim tapıcılara şirin görünmek için bu açıklamayı yapmış kendince. Tam bir hikaye; dinlemek bile zaman kaybı. Bir de bunların meşhur bir aşı bulucusu vardı hani? Hatırladınız mı? Karısı ile aşıyı falan bulduğu ifade edilen ancak haklarında davalar açılınca kayıplara karışan arkadaşlar. Sonra kanser aşısını bulduk, 5-10 seneye kalmaz piyasaya çıkacak diye az biraz konuştular lakin bir yere varamadan sesi soluğu kestiler. İyi ki arşiv diye bir şey var da; hepsinin ipliğini pazara çıkartmak zor olmayacak. Kaç aydır(Eylül’den bu yana diyeyim) nezleden tutunda, çocukların bilmem ne virüsü olduğuna dair çokça açıklama, haber arşivime girdi. Koskoca adam da önce bu haberlere pek sıcak bakmadı ancak daha fazla bu güruhun baskılarına dayanmadı ve teslim bayrağını çekerek aynı hizaya geldi. Peki salgın var mı, herkes hastaymış lafına inanan var mı? Herkes hasta da bu sağda solda gezenler zombi mi?          

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Hasan Alan
(23.01.2024 21:03 - #72427)
Kalemine sağlık Erhan nede güzel yazmışsın
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.