Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Kitap fuarından kitap almak kolay mı?

Giresun Belediyesinin düzenlediği kitap fuarını cumartesi ve pazar günü ne var, ne yok, diye bir gezdim. Çok sayıda kitapevi ve yayınevinin standı fuar alanında yer alıyordu. Aklınıza gelecek her tür kitap fuarda boy boy satılmayı bekliyordu. Zamanın olduğu kadarıyla acele etmeden kitaplara bakmaya çalıştım. Maddi durumum el verdiği ölçü de her daim kitap, dergi alıp okurum. Fuarlarda bunun için bir kapıdır. Fakat, çok sayıda kitapevi ve yayınevinin onlarca kitap ve dergisini bir arada görünce azda olsa yutkunmak zorunda kalıyorum. Gelirimiz zaten belli. Kitap için ayrıca para ayırmak o kadarda kolay olmuyor. Gözüm onca kitap arasında gezinirken, hangisini alacağım diye çok hesap yapıyorum ve tek bir kitap almadan fuardan ayrılıyorum. Fuarda benim gibi gezip kitap almadan evine dönen insanda az değildir. Fuarlar çok iyi bunu inkar etmem. İnsan farklı farklı kitap ev dergiyi ayağının dibinde görünce önce seviniyor, sonra istediği kadar kitap alamayınca üzülüyor doğrusu. Fiyatlar makul gibi görünüyor. İndirimler de var, ancak insanın gelir durumu bunu karşılamaya yetmiyor. En ucuz kitap fuarda 20lira civarında. Her kitapevinin ve yayınevinin indirim oranı da farklı oluyor. Kimi yüzde 20, kimi yüzde 30, 35, 40 indirim ile kitaplarını kitapseverlerin beğenisine sunmuş. Yani iki kitap alsanız en uygunundan yine de 30-35 lira ödemek gerekiyor. Hele de çok kitap alıp okumak isteyen için çok para lazım anlayacağınız. Fuarı gezdim amma velakin, elim böğrümde kaldı desem yeridir. Kapanana kadar yine uğrayacağım ama, hesap kitabı iyi yapmak lazım kitap almak için. Çok eskilerden kitap, dergi bana uygun gelirdi, alabildiğim kadarıyla alırdım. Ancak zaman değişti, gelirde çok artmayınca, kitap fuarlarından ağzım açık kalarak ayrılıyorum. Bakalım fuar sona ermeden birkaç kitap alabilecek miyim?         
Ekleme Tarihi: 13 Ocak 2020 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Kitap fuarından kitap almak kolay mı?

Giresun Belediyesinin düzenlediği kitap fuarını cumartesi ve pazar günü ne var, ne yok, diye bir gezdim. Çok sayıda kitapevi ve yayınevinin standı fuar alanında yer alıyordu. Aklınıza gelecek her tür kitap fuarda boy boy satılmayı bekliyordu. Zamanın olduğu kadarıyla acele etmeden kitaplara bakmaya çalıştım. Maddi durumum el verdiği ölçü de her daim kitap, dergi alıp okurum. Fuarlarda bunun için bir kapıdır. Fakat, çok sayıda kitapevi ve yayınevinin onlarca kitap ve dergisini bir arada görünce azda olsa yutkunmak zorunda kalıyorum. Gelirimiz zaten belli. Kitap için ayrıca para ayırmak o kadarda kolay olmuyor. Gözüm onca kitap arasında gezinirken, hangisini alacağım diye çok hesap yapıyorum ve tek bir kitap almadan fuardan ayrılıyorum.

Fuarda benim gibi gezip kitap almadan evine dönen insanda az değildir. Fuarlar çok iyi bunu inkar etmem. İnsan farklı farklı kitap ev dergiyi ayağının dibinde görünce önce seviniyor, sonra istediği kadar kitap alamayınca üzülüyor doğrusu. Fiyatlar makul gibi görünüyor. İndirimler de var, ancak insanın gelir durumu bunu karşılamaya yetmiyor. En ucuz kitap fuarda 20lira civarında. Her kitapevinin ve yayınevinin indirim oranı da farklı oluyor. Kimi yüzde 20, kimi yüzde 30, 35, 40 indirim ile kitaplarını kitapseverlerin beğenisine sunmuş. Yani iki kitap alsanız en uygunundan yine de 30-35 lira ödemek gerekiyor. Hele de çok kitap alıp okumak isteyen için çok para lazım anlayacağınız. Fuarı gezdim amma velakin, elim böğrümde kaldı desem yeridir. Kapanana kadar yine uğrayacağım ama, hesap kitabı iyi yapmak lazım kitap almak için. Çok eskilerden kitap, dergi bana uygun gelirdi, alabildiğim kadarıyla alırdım. Ancak zaman değişti, gelirde çok artmayınca, kitap fuarlarından ağzım açık kalarak ayrılıyorum. Bakalım fuar sona ermeden birkaç kitap alabilecek miyim?         

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.