Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

KENDİNİZİ ÇOK YORMAYIN, FEDERASYONLAR GÜÇLÜNÜN YANINDADIR

Eskiden sporun ne kadar hak hukuk içinde yapıldığını sanırdım. Hemen hemen hiçbir haber, yorum ve açıklamayı kaçırmaz sular seller gibi okur ve bunu bir gerçek olarak kabul ederdim. Ya da ederdik. Zaman akıp gitti ben ve benim gibi olanlar büyüdü ve bugünlere sağ salim geldik. Spor üzerine ahkam keserken, çok şeyin bazı kesimlerce bize yalan olsa da yutturulduğunu anlayınca yavaş yavaş yolumu bunlardan çevirdim ve bir daha takım falan tutmadan amatör olarak epeyce bir yol katettim. Çok araştırma yaptım, konuştum, fikri alışverişinde bulundum ve gördüm ki sporda sadece güçlü olanlar, parası olanlar, siyasi ve baskı gücü olanların borusu ötüyor. İstanbul dukalığı denilen ve futbol ile bağlantılı 3 kulüp ve onlara ancak yakınlaşan bazı Anadolu kulüplerinin diğer kulüplere karşı yaptığı adaletsizlikler, hak hukuk yemekler zaman zaman dile getiriliyor. Getiriliyor da ne oluyor peki? Hiçbir şey olmuyor. Bütün spor dallarında aynen devam eden bu yapının tepesinde kulüplerin menfaatini koruduğu ileri sürülen federasyon denen yapı sadece bu güçlü, paralı, siyasi ve baskı grupları ile her dediklerini yaptırmakta sıkıntı çekmiyor. Bunun dışında kalan Anadolu kulüpleri denilenler ise bağırıp çağırıp yaptıkları açıklamaların dikkate bile alınmadığını anlamış değiller. Son olarak Giresun sporun oynadığı maçta başına gelenler için yaptığı açıklamalar yerel gazeteler ve tv’lerin dışında hiçbir spor basın yayında yer almadı. Sadece Giresun spor mu? Her türlü haksızlığa maruz kalan Anadolu kulüpleri ne tv’lerde, ne spor programlarında, ne gazetelerde haklarına dair doğru dürüst destek görmeden seslerini duyuramadan bir iki gün içinde gündemden düşürülüyor ve eski tas eski hamam onlarda kaldıkları yerden devam ediyorlar. Federasyonlar elindeki hukuki gücü bu güçlülerden yana rahatça kullanır ve diğerleri buna razı olur. Giresun spor bu açıklamaları yaparken, ülke genelinde çıkan spor gazetelerinden birinde, bu üç büyük denen kulüplerden birinin mağlup olduğu bazı maçlarda yanlış kararlar sebebiyle şu kadar puan kaybetti diye haberi vardı. İşte resimleri basmışlar, şu pozisyonda şu oldu gibi açıklamalar vardı. Güya bu resimlerdeki durumlara göre bu kulüp nerede ise şampiyonluk yolundan uzaklaşmış. Yanisi şu; hep bu kulüpler şampiyon olacak, diğerleri yardımcı rolde oynayan figüranlar gibi sete gidip gelecek üç otuz paraya çalışacak. Önce bu yapı değişmeli ve Anadolu kulüpleri ne kadar güçlü olduklarını ortaya çıkartmalı. Yoksa kulağımıza şaplak vuran çok olacak.                   
Ekleme Tarihi: 14 Nisan 2023 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

KENDİNİZİ ÇOK YORMAYIN, FEDERASYONLAR GÜÇLÜNÜN YANINDADIR

Eskiden sporun ne kadar hak hukuk içinde yapıldığını sanırdım. Hemen hemen hiçbir haber, yorum ve açıklamayı kaçırmaz sular seller gibi okur ve bunu bir gerçek olarak kabul ederdim. Ya da ederdik. Zaman akıp gitti ben ve benim gibi olanlar büyüdü ve bugünlere sağ salim geldik. Spor üzerine ahkam keserken, çok şeyin bazı kesimlerce bize yalan olsa da yutturulduğunu anlayınca yavaş yavaş yolumu bunlardan çevirdim ve bir daha takım falan tutmadan amatör olarak epeyce bir yol katettim. Çok araştırma yaptım, konuştum, fikri alışverişinde bulundum ve gördüm ki sporda sadece güçlü olanlar, parası olanlar, siyasi ve baskı gücü olanların borusu ötüyor. İstanbul dukalığı denilen ve futbol ile bağlantılı 3 kulüp ve onlara ancak yakınlaşan bazı Anadolu kulüplerinin diğer kulüplere karşı yaptığı adaletsizlikler, hak hukuk yemekler zaman zaman dile getiriliyor. Getiriliyor da ne oluyor peki? Hiçbir şey olmuyor. Bütün spor dallarında aynen devam eden bu yapının tepesinde kulüplerin menfaatini koruduğu ileri sürülen federasyon denen yapı sadece bu güçlü, paralı, siyasi ve baskı grupları ile her dediklerini yaptırmakta sıkıntı çekmiyor. Bunun dışında kalan Anadolu kulüpleri denilenler ise bağırıp çağırıp yaptıkları açıklamaların dikkate bile alınmadığını anlamış değiller.

Son olarak Giresun sporun oynadığı maçta başına gelenler için yaptığı açıklamalar yerel gazeteler ve tv’lerin dışında hiçbir spor basın yayında yer almadı. Sadece Giresun spor mu? Her türlü haksızlığa maruz kalan Anadolu kulüpleri ne tv’lerde, ne spor programlarında, ne gazetelerde haklarına dair doğru dürüst destek görmeden seslerini duyuramadan bir iki gün içinde gündemden düşürülüyor ve eski tas eski hamam onlarda kaldıkları yerden devam ediyorlar. Federasyonlar elindeki hukuki gücü bu güçlülerden yana rahatça kullanır ve diğerleri buna razı olur. Giresun spor bu açıklamaları yaparken, ülke genelinde çıkan spor gazetelerinden birinde, bu üç büyük denen kulüplerden birinin mağlup olduğu bazı maçlarda yanlış kararlar sebebiyle şu kadar puan kaybetti diye haberi vardı. İşte resimleri basmışlar, şu pozisyonda şu oldu gibi açıklamalar vardı. Güya bu resimlerdeki durumlara göre bu kulüp nerede ise şampiyonluk yolundan uzaklaşmış. Yanisi şu; hep bu kulüpler şampiyon olacak, diğerleri yardımcı rolde oynayan figüranlar gibi sete gidip gelecek üç otuz paraya çalışacak. Önce bu yapı değişmeli ve Anadolu kulüpleri ne kadar güçlü olduklarını ortaya çıkartmalı. Yoksa kulağımıza şaplak vuran çok olacak.                   

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.