Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Kask, ehliyet, ruhsat, hız, kuralsızlık

Bu işi de sağlık bakanlığıyla, içişleri bakanlığına havale edersek işleri çözmüş oluruz. Yahu iki bakanlık bir genelgeyle koskoca ülkede grip denen hastalığı sıfırladılar. Bu iş bu kadar kolaymış meğer daha önce bu iki bakanlığa konuyu iletir ve çözümü şıp diye bulurduk. Öyle asma budamak kadar zor değil. Kanun, yasa, hukuk, guguk filan hak getire. 2020 Mart’ta salgın diye, iki bakanlığın ağzı ile yayınlanan genelgelerle tarihin en güçlü hastalığı olan ve dünya tarihi boyunca 15 milyar insanın hayatını sona erdiren grip virüsü genelgeyi emir telaki ederek 19 ay boyunca hayatımızdan çıktı gitti. Ben çok üzüldüm. Sen o kadar güçlü bir virüssün ki iki bakanın ağzı ile beraber intihar ettin ve hayatımızdan çekip gittin. Olacak şey değildi ama oldu. Benim gibi niceleri daha çok üzüldü. Öyle tahmin ediyorum. Gelelim mevzumuza; Bulancak Belediyesi, Bulancak Meydanı ve çevresindeki cadde ve sokaklara küp taş döşeyerek yeni bir şekil verdi. Beğenelim veya beğenmeyelim, bir iş yapıldı. Bu güzergahta buna göre de trafik düzenlemesi için tek yön uygulaması ve belli saatlerde belli araçların trafiğe girmesi yasaklandı. Gel gör ki yapılan bu iş, daha 1. Gününde ihlal edilmekte, geç kalınmadı. Herkesin bildiği gibi ben haber peşinde koşarken veya şöyle sağı solu gezerken bu kurallara uyulmasını takip de ederim. Gazetenin olduğu sokakta tek yön oldu. Bazen kapının önünde otururken tek yönün olduğu yerden değil yasak olan taraftan çok sayıda araç geldiğini görüyorum. Başkaları da görüyor ve bu düzenlemelerin niçin yapıldığını merak ediyor. Hadi Bulancaklı araç sürücüleri alışkanlıklarından dolayı tek yönü çok da takmıyorlar. Ayrıca Giresun dışından gelen çok sayıda araçta aynı şekilde tek yön ve giriş yasağı diye bir şey tanımıyorlar. Peki, şimdi ne oldu? Aynen devam ediliyor. Hiçbir şey değişmedi. Benim ehliyetim yok, trafik levhalarının ne anlama geldiğini yine de merak eder öğrenirim. Bana lazım değil, ehliyeti olana, aracı olana, motor kullananlara, ATV kullananlara az da olsa bisiklet kullananlara lazım olan bir şey bu. Kaç defa yazdım, başıma gelen bu garip durumları bir türlü sona erdiremiyoruz. Demek ki bu araçları kullananlar ehliyet kurslarına sadece ehliyeti almak için gidiyorlar. Onca ders, onca bilgi, onca kural ve onca kanun ehliyeti aldıktan sonra unutulup gidiyor. Bu herkes için geçerli değil. Kurala, yayaya, insana saygı duyan ve buna göre hareket eden önemli bir oranda ehliyet sahibi insan da var. Ancak kask, ehliyet , ruhsat, hız ve kuralsızlık bir arada olunca insan topu sağlık bakanlığı ve içişleri bakanlığına atası geliyor. Nasıl ki maske, mesafe, temizlik, aşı diyerek çok sevdiğim grip virüsünü anında yok eden bu iki bakanlık kask, maske, ehliyet ve ceza diyerek açacağı kampanyayla bu işi de birkaç ayda refaha erdirir diyorum.
Ekleme Tarihi: 06 Ağustos 2021 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

Kask, ehliyet, ruhsat, hız, kuralsızlık

Bu işi de sağlık bakanlığıyla, içişleri bakanlığına havale edersek işleri çözmüş oluruz. Yahu iki bakanlık bir genelgeyle koskoca ülkede grip denen hastalığı sıfırladılar. Bu iş bu kadar kolaymış meğer daha önce bu iki bakanlığa konuyu iletir ve çözümü şıp diye bulurduk. Öyle asma budamak kadar zor değil. Kanun, yasa, hukuk, guguk filan hak getire. 2020 Mart’ta salgın diye, iki bakanlığın ağzı ile yayınlanan genelgelerle tarihin en güçlü hastalığı olan ve dünya tarihi boyunca 15 milyar insanın hayatını sona erdiren grip virüsü genelgeyi emir telaki ederek 19 ay boyunca hayatımızdan çıktı gitti. Ben çok üzüldüm. Sen o kadar güçlü bir virüssün ki iki bakanın ağzı ile beraber intihar ettin ve hayatımızdan çekip gittin. Olacak şey değildi ama oldu. Benim gibi niceleri daha çok üzüldü. Öyle tahmin ediyorum. Gelelim mevzumuza; Bulancak Belediyesi, Bulancak Meydanı ve çevresindeki cadde ve sokaklara küp taş döşeyerek yeni bir şekil verdi. Beğenelim veya beğenmeyelim, bir iş yapıldı. Bu güzergahta buna göre de trafik düzenlemesi için tek yön uygulaması ve belli saatlerde belli araçların trafiğe girmesi yasaklandı. Gel gör ki yapılan bu iş, daha 1. Gününde ihlal edilmekte, geç kalınmadı. Herkesin bildiği gibi ben haber peşinde koşarken veya şöyle sağı solu gezerken bu kurallara uyulmasını takip de ederim. Gazetenin olduğu sokakta tek yön oldu. Bazen kapının önünde otururken tek yönün olduğu yerden değil yasak olan taraftan çok sayıda araç geldiğini görüyorum. Başkaları da görüyor ve bu düzenlemelerin niçin yapıldığını merak ediyor. Hadi Bulancaklı araç sürücüleri alışkanlıklarından dolayı tek yönü çok da takmıyorlar. Ayrıca Giresun dışından gelen çok sayıda araçta aynı şekilde tek yön ve giriş yasağı diye bir şey tanımıyorlar. Peki, şimdi ne oldu? Aynen devam ediliyor. Hiçbir şey değişmedi. Benim ehliyetim yok, trafik levhalarının ne anlama geldiğini yine de merak eder öğrenirim. Bana lazım değil, ehliyeti olana, aracı olana, motor kullananlara, ATV kullananlara az da olsa bisiklet kullananlara lazım olan bir şey bu. Kaç defa yazdım, başıma gelen bu garip durumları bir türlü sona erdiremiyoruz. Demek ki bu araçları kullananlar ehliyet kurslarına sadece ehliyeti almak için gidiyorlar. Onca ders, onca bilgi, onca kural ve onca kanun ehliyeti aldıktan sonra unutulup gidiyor. Bu herkes için geçerli değil. Kurala, yayaya, insana saygı duyan ve buna göre hareket eden önemli bir oranda ehliyet sahibi insan da var. Ancak kask, ehliyet , ruhsat, hız ve kuralsızlık bir arada olunca insan topu sağlık bakanlığı ve içişleri bakanlığına atası geliyor.

Nasıl ki maske, mesafe, temizlik, aşı diyerek çok sevdiğim grip virüsünü anında yok eden bu iki bakanlık kask, maske, ehliyet ve ceza diyerek açacağı kampanyayla bu işi de birkaç ayda refaha erdirir diyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.