Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

İYİYİZ ÇOK ÇOK İYİYİZ VALLAA!

Daha önceki köşe yazım kurumadan beni haklı çıkartmak için millet elinden geleni sanki ardına koymuyor. Cuma gazete çıktığı için bir gün sonraki bazı haberleri ve garip ve acayip işleri köşeye almakta geç kalıyorum.  Salı oldu yine aynı şekilde bazen kaçan çok sayıda insanı “bu da nasıl olur” kabilinden iş oluyor. Çarşamba sabahı yine böyle akla ziyan birkaç şey görünce; söylenecek tek bir kelime kalmadığını görür gibi olmakta hiçte hoş değil. Bu akla ziyan durumlardan biri, İstanbul’da E-5 karayolunda bir aracın trafikte giderken yaptığı iş. 45 plakalı bir araç. Transporttur denilen cinsten bir araç bu. Bu aracı arkadan takip eden araç bu garip durumu telefon ile kayıt etmiş ve bir tv kanalının haber yayınına göndermiş. Bugüne kadar insanoğlunun çok garip şeyleri ile karşı karşıya kaldığımdan kendimi şerbetli sayıyordum. Habere baktım ve bunu, bu garip vaka ve olayların tepe noktasına yerleştirdim. Bu araç sahibi akla gelmeyen bir iş yapmış. Olur; insan aklı her yöne göre bir şey bulur ve uygular. Bu araç sahibi, aracın altına, bildiğiniz tekerleklerin olduğu alt yer. Kasa deniyor bildiğim kadarıyla. Ön taraftan tamponun olduğu yerden arka taraftaki tampona kadar yaklaşık 5-6 metre uzunlukta korniş veya ona benzer bir şeyi alt kasaya başlamış ve yolda gidiyordu. Hangi akla hizmet bunu yaptı, sadece kendi biliyordur. Kayıt yapan arkadaki araç bunu epeyce bir takip etmiş ve haber kanalına göndermiş. Allah aşkına, hepten millet olarak bir akıl tutulmasının içindeyiz ki; bu tür şeyleri gördükçe bundan emin oluyorum. Akıl, fikir, aklıselim, kurala uyma, başkasının haklarına riayet, diğergamlık, saygılı olma, başkasına zarar veririm korkusu, hepsi bir kenara atılmış değil, unutulmuş ve “benden başkasına tufan olsun” fikri hepimizi sarıp sarmalamış. Bu ülkenin insanlarına artık ne içirdiler ise kayış kopmuş gibi sağa sola bir yalpalama ile hayat devam ediyor. Bende bundan ayrıcalıklı değilim. Zaman zaman bende böyle akıl ziyanı duruma giriyorum. Ancak böyle fizik ötesi bir şeyi yapmanın bir mantığını göremiyorum.  Yani iyiyiz hem de çok iyiyiz, daha duvara çarpmaya çok var…   
Ekleme Tarihi: 30 Eylül 2022 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

İYİYİZ ÇOK ÇOK İYİYİZ VALLAA!

Daha önceki köşe yazım kurumadan beni haklı çıkartmak için millet elinden geleni sanki ardına koymuyor. Cuma gazete çıktığı için bir gün sonraki bazı haberleri ve garip ve acayip işleri köşeye almakta geç kalıyorum.  Salı oldu yine aynı şekilde bazen kaçan çok sayıda insanı “bu da nasıl olur” kabilinden iş oluyor. Çarşamba sabahı yine böyle akla ziyan birkaç şey görünce; söylenecek tek bir kelime kalmadığını görür gibi olmakta hiçte hoş değil. Bu akla ziyan durumlardan biri, İstanbul’da E-5 karayolunda bir aracın trafikte giderken yaptığı iş. 45 plakalı bir araç. Transporttur denilen cinsten bir araç bu. Bu aracı arkadan takip eden araç bu garip durumu telefon ile kayıt etmiş ve bir tv kanalının haber yayınına göndermiş. Bugüne kadar insanoğlunun çok garip şeyleri ile karşı karşıya kaldığımdan kendimi şerbetli sayıyordum. Habere baktım ve bunu, bu garip vaka ve olayların tepe noktasına yerleştirdim.

Bu araç sahibi akla gelmeyen bir iş yapmış. Olur; insan aklı her yöne göre bir şey bulur ve uygular. Bu araç sahibi, aracın altına, bildiğiniz tekerleklerin olduğu alt yer. Kasa deniyor bildiğim kadarıyla. Ön taraftan tamponun olduğu yerden arka taraftaki tampona kadar yaklaşık 5-6 metre uzunlukta korniş veya ona benzer bir şeyi alt kasaya başlamış ve yolda gidiyordu. Hangi akla hizmet bunu yaptı, sadece kendi biliyordur. Kayıt yapan arkadaki araç bunu epeyce bir takip etmiş ve haber kanalına göndermiş. Allah aşkına, hepten millet olarak bir akıl tutulmasının içindeyiz ki; bu tür şeyleri gördükçe bundan emin oluyorum. Akıl, fikir, aklıselim, kurala uyma, başkasının haklarına riayet, diğergamlık, saygılı olma, başkasına zarar veririm korkusu, hepsi bir kenara atılmış değil, unutulmuş ve “benden başkasına tufan olsun” fikri hepimizi sarıp sarmalamış. Bu ülkenin insanlarına artık ne içirdiler ise kayış kopmuş gibi sağa sola bir yalpalama ile hayat devam ediyor. Bende bundan ayrıcalıklı değilim. Zaman zaman bende böyle akıl ziyanı duruma giriyorum. Ancak böyle fizik ötesi bir şeyi yapmanın bir mantığını göremiyorum.  Yani iyiyiz hem de çok iyiyiz, daha duvara çarpmaya çok var…   

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.