Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

İyilik bulaşıcıymış; yok yahu!

Aynen öyle, yoksa başka bir manası mı vardı, iyilik yapmanın, bize büyüklerimiz aynen böyle öğretmiş ve bizde bu şekilde uyguladık. Uygulamaya da devam ediyoruz. Başka nasıl olacak ki, iyilik bulaşmalı ki, hatta daha çok bulaşmalı ki; hayatın ne olduğunu asla unutmayalım. 1 Mayıs sabahı gazeteye gelmeden sabah haberlerine şöyle bir bakayım da, sabah sabah salgın goygoyculuğunu kimler yapıyor, diye haber kanallarına biraz baktım. Anam babam habercilerin her birinin ağızlarında birer salgın lağımı evlerimize ve üstümüze boca ediyorlar. İnanın bitmediler 2020 Mart’ından beri, ha bire salgında salgın diyerek lağım görevlerini eksiksiz yapıyorlar. Sonra biraz belgesel izledim ve bu salgın lafları bitti mi, diye bir haber kanalına döndüm. Döndüm ve hafta sonları bir kanalın sabah haberlerini sunan bir şair olan kişiyi izledim. İşte bir yerde bir vatandaş, manavında çocuklar için göz hakkı diye bedava meyve alsın diyerek, bir miktar meyveyi ayırmış ve çocukların alması için iyilik hareketi başlatmış. Çok güzel ve gani gönüllü herkesin yapması gereken bir iş. Bu haberi sunan bu şair sunucu haberi okudu ve şunu söyledi; “iyilik bulaşıcıdır, keşke herkes böyle olsa, herkese bulaşsa” diyerek noktaladı. “Ne diyor bu dedim, bu şair sunucu aylardır her hafta sonu, “korona virüsü çok bulaşıcıdır, aman kimseyle temas etmeyin, kalabalık yapmayın, evinizden çıkmayın, sağa sola gitmeyin, evinize kimseyi almayın, cenazeye, düğüne gitmeyin, dolmuşa binmeyin, otobüse binmeyin, seyahat etmeyin” gibi salgınla ilgili korkutucu haberleri peş peşe üstümüze boca ediyordu. Ondan sonra da iyiliğin bulaştırıcı özünü oluşturan, güzel hasletlerin tamamını yok edecek sözler ile yardımlaşmayı, merhameti, dayanışmayı, paylaşmayı ifade eden bu kavramları “virüs bulaşıcıdır, sakın kimseye temas etmeyin, yoksa ölürsünüz”, sözü ile paramparça ettiğinin ya farkında değil, ya da ne yaptığını biliyor. Bu şair kişi aynı zamanda dini değerleri savunan ve bu yönde hareket eden biri olarak bilinir. Küreselciler din, ahlak, iyilik, adalet, hürriyet kavramlarını yerle bir etmek isterken, (sadece bu şair sunucu değil, hangi görüşten olursa olsun çok sayıda bilinen kişi, bu yangına körükle köz taşıyor), bunların bu salgına aşık olmalarını anlamış değilim. Bu salgın fırtınası bir geçsin, çok kişi hesap verecek ve bazıları da utancından sokağa çıkmayacak. Siz siz olun, bizde biz, iyilik her yere bulaşsın diye yola devam edelim. 
Ekleme Tarihi: 05 Mayıs 2021 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

İyilik bulaşıcıymış; yok yahu!

Aynen öyle, yoksa başka bir manası mı vardı, iyilik yapmanın, bize büyüklerimiz aynen böyle öğretmiş ve bizde bu şekilde uyguladık. Uygulamaya da devam ediyoruz. Başka nasıl olacak ki, iyilik bulaşmalı ki, hatta daha çok bulaşmalı ki; hayatın ne olduğunu asla unutmayalım.

1 Mayıs sabahı gazeteye gelmeden sabah haberlerine şöyle bir bakayım da, sabah sabah salgın goygoyculuğunu kimler yapıyor, diye haber kanallarına biraz baktım. Anam babam habercilerin her birinin ağızlarında birer salgın lağımı evlerimize ve üstümüze boca ediyorlar. İnanın bitmediler 2020 Mart’ından beri, ha bire salgında salgın diyerek lağım görevlerini eksiksiz yapıyorlar. Sonra biraz belgesel izledim ve bu salgın lafları bitti mi, diye bir haber kanalına döndüm. Döndüm ve hafta sonları bir kanalın sabah haberlerini sunan bir şair olan kişiyi izledim. İşte bir yerde bir vatandaş, manavında çocuklar için göz hakkı diye bedava meyve alsın diyerek, bir miktar meyveyi ayırmış ve çocukların alması için iyilik hareketi başlatmış. Çok güzel ve gani gönüllü herkesin yapması gereken bir iş. Bu haberi sunan bu şair sunucu haberi okudu ve şunu söyledi; “iyilik bulaşıcıdır, keşke herkes böyle olsa, herkese bulaşsa” diyerek noktaladı. “Ne diyor bu dedim, bu şair sunucu aylardır her hafta sonu, “korona virüsü çok bulaşıcıdır, aman kimseyle temas etmeyin, kalabalık yapmayın, evinizden çıkmayın, sağa sola gitmeyin, evinize kimseyi almayın, cenazeye, düğüne gitmeyin, dolmuşa binmeyin, otobüse binmeyin, seyahat etmeyin” gibi salgınla ilgili korkutucu haberleri peş peşe üstümüze boca ediyordu.

Ondan sonra da iyiliğin bulaştırıcı özünü oluşturan, güzel hasletlerin tamamını yok edecek sözler ile yardımlaşmayı, merhameti, dayanışmayı, paylaşmayı ifade eden bu kavramları “virüs bulaşıcıdır, sakın kimseye temas etmeyin, yoksa ölürsünüz”, sözü ile paramparça ettiğinin ya farkında değil, ya da ne yaptığını biliyor. Bu şair kişi aynı zamanda dini değerleri savunan ve bu yönde hareket eden biri olarak bilinir. Küreselciler din, ahlak, iyilik, adalet, hürriyet kavramlarını yerle bir etmek isterken, (sadece bu şair sunucu değil, hangi görüşten olursa olsun çok sayıda bilinen kişi, bu yangına körükle köz taşıyor), bunların bu salgına aşık olmalarını anlamış değilim. Bu salgın fırtınası bir geçsin, çok kişi hesap verecek ve bazıları da utancından sokağa çıkmayacak.

Siz siz olun, bizde biz, iyilik her yere bulaşsın diye yola devam edelim. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.