Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

İyi ki Bulancak’ta diskotek yok!

Hemen hemen günün her saatinde ilçenin her yerinde araçlarda ha bire müzik sesleri duymak mümkün.  Nerde nasıl olduğu önemli değil, araç sahipleri veya sürücüleri(bazen de ehliyeti bile olmadan birisinden aldığı aracı kullanan)epeyce araçla gezen tozanlar kendi dinlediği müziği başkasına da dinletmeyi çok sevdiğinden olsa gerek, son ses açılan müzik aletinden dinletmek için elinden geleni yapıyor. İnanın dur durak yok. Sabah başlıyor 24 saat hiç durmadan ilçenin içinde tur atılıyor ve diğer sabaha kadar kesilmeden devam ediyor. Kimdir necidir kimse bilemiyor bu kişileri! Zannedersin ki anasından dünyaya böyle gelmiştir. Anası babası da herhalde başımızdan gitsin de başkasının başını ağrıtsın, diye arabasını verip yolcu ediyor. Bulancaklı da bu kişilerin sefasını değil de cefasını çekiyor. Yahu gece uykudan bu sesler yüzünden çok uyandım.  “Allah Allah” deyip uyanıyorsun ve dışarıda bir şey mi oldu, diye bakınıyorsun sağa sola, bakıyorsun ki bir araba, biraz ileriden olanca ses müzik bir yandan, nara atmak bir yandan, küfür kıyamet bir yandan, evin oradan geçip gidiyorlar. Gece karanlığında aracı da seçemiyoruz plakayı da ve sonra lahavle çekip tekrar yatıyorsunuz. Valla şikayet edecek bir yerde yok. Plaka olmayınca yetkili yerlerde bir şey yapamıyor. Sadece gece mi, günün her saatinde, kimseyi takmadan, yanında üç beş kişi, hava atarak geçip gidiyorlar. İyi hatırlıyorum Bulancak’ta 10-15 sene önce birisi böyle arabayla müzik son ses akşama kadar gezecek ve bunu yapan fırça yemeyecek. Daha doğrusu bunu yapan kişi önce utanırdı insanlara karşı saygısızlık ettim diye. Şimdi böyle bir şey söz konuş bile değil. Birisine “ya kardeşim ayıp oluyor insanlar rahatsız oluyor “ diye ikaz etsen, hastaneden kendine bir yer ayırman lazım önce. Dediğine pişman ederler şimdinin araç kullananları. Bir ara 1990’larda sağda solda diskotekler vardı, oralara giderdi müzik dinlemeye insanlar. Şimdi buna gerek kalmadı. Bulancak en kral diskotek olmuş zaten.          
Ekleme Tarihi: 03 Şubat 2020 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

İyi ki Bulancak’ta diskotek yok!

Hemen hemen günün her saatinde ilçenin her yerinde araçlarda ha bire müzik sesleri duymak mümkün.  Nerde nasıl olduğu önemli değil, araç sahipleri veya sürücüleri(bazen de ehliyeti bile olmadan birisinden aldığı aracı kullanan)epeyce araçla gezen tozanlar kendi dinlediği müziği başkasına da dinletmeyi çok sevdiğinden olsa gerek, son ses açılan müzik aletinden dinletmek için elinden geleni yapıyor. İnanın dur durak yok. Sabah başlıyor 24 saat hiç durmadan ilçenin içinde tur atılıyor ve diğer sabaha kadar kesilmeden devam ediyor. Kimdir necidir kimse bilemiyor bu kişileri! Zannedersin ki anasından dünyaya böyle gelmiştir. Anası babası da herhalde başımızdan gitsin de başkasının başını ağrıtsın, diye arabasını verip yolcu ediyor. Bulancaklı da bu kişilerin sefasını değil de cefasını çekiyor. Yahu gece uykudan bu sesler yüzünden çok uyandım.  “Allah Allah” deyip uyanıyorsun ve dışarıda bir şey mi oldu, diye bakınıyorsun sağa sola, bakıyorsun ki bir araba, biraz ileriden olanca ses müzik bir yandan, nara atmak bir yandan, küfür kıyamet bir yandan, evin oradan geçip gidiyorlar. Gece karanlığında aracı da seçemiyoruz plakayı da ve sonra lahavle çekip tekrar yatıyorsunuz. Valla şikayet edecek bir yerde yok. Plaka olmayınca yetkili yerlerde bir şey yapamıyor. Sadece gece mi, günün her saatinde, kimseyi takmadan, yanında üç beş kişi, hava atarak geçip gidiyorlar.

İyi hatırlıyorum Bulancak’ta 10-15 sene önce birisi böyle arabayla müzik son ses akşama kadar gezecek ve bunu yapan fırça yemeyecek. Daha doğrusu bunu yapan kişi önce utanırdı insanlara karşı saygısızlık ettim diye. Şimdi böyle bir şey söz konuş bile değil. Birisine “ya kardeşim ayıp oluyor insanlar rahatsız oluyor “ diye ikaz etsen, hastaneden kendine bir yer ayırman lazım önce. Dediğine pişman ederler şimdinin araç kullananları.

Bir ara 1990’larda sağda solda diskotekler vardı, oralara giderdi müzik dinlemeye insanlar. Şimdi buna gerek kalmadı. Bulancak en kral diskotek olmuş zaten.          

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.