Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

İstifayı düşündüm; ama paracıkları bırakamadım

Demiş milli takım hocamız. İyi ki, sıradan bir insanım. Bende arada sırada böyle istifa etmeyi düşünecek bir yerde olsam, aynen böyle derim millete. Nasıl olsa kandırmak çok kolay bu ülkenin insanını. Dün basın açıklaması yapmış hoca ve böyle bir cümle kurmuş. Parayı çok sevdiği ve para için hayatta istifa gibi bir düşüncesi hiç olmamış. Dediğim gibi bizim gibi sıradan olan ve öyle çok para sevmeyenlerin çokta anlayacağı bir şey değil. Hocam, daha önce çalıştırdığı takımlardan da çuval işi para alır ve başarısız olduğunda asla çekip gitmeyi aklına getirmezdi. En son BJK’dan aylık olarak 2 milyon lira kadar bir maaş alıyordu. Prim falan ayrı. Burada kayış atınca, usulca bir planla birlikte milli takıma kapak attı. 4 yıl boyunca arada sırada 3-4 maç yapacak olan milli takım çalıştırıcılığından, her yıl zamlı tarifeden olmak üzere parayı götürecekti. Zaten evinde bir para çuvalı olduğu söylenen hocanın 3-5 maç galip geldiğinde ağzı kulaklarında, havalı havalı konuşmaları, son şampiyonada fıs etti. Gelen giden dersini verdi, ancak hocada öyle bir astar olmadığından, çekip gitmedi ve millete azap çektirmeye devam edeceğim dedi. Neymiş bu takım eski günlerde olduğu gibi olacakmış. Bu takımın eski günleri nasıldı ki, geleceği nasıl olsun. Bulmuşlar bir lunapark istedikleri gibi oynuyorlar. Bu kafayla ve bu takımla bir şey olmaz. Kimse kendini kandırmasın. Daha önceki hocalarda zar zor ayrıldı ve onlarda yüklü bir tazminat ile evlerine döndüler. Çok bereketli bir milli takım, hocalar ve futbolcular için tabii. Para oluk gibi akıyor bunlara. Başarı diye övündükleri 50-60 yılda bir 3-4 galibiyet alıp, sonra gelen geçene yol vermek. Burada esas olan aylık maaşların alınmasında sıkıntı olmamısı. Para gani, almayanları dövün yani misali, al gülüm ver gülüm, arada paslaşmalar ile paralar cebe gitsin. Hocamız bu yıl milli takımdan 2.5 milyon lira aylık alacak. Uçuk para biz sıradan insanlar için. Niye istifa edip bu paradan olsun ki, hocam. Şimdi de Dünya Kupası elemeleri var, kese dolsun, daha 2 yılı var. Geride çok para kalıyor, olur mu istifa yani?            
Ekleme Tarihi: 10 Temmuz 2021 - Cumartesi
Erhan GÜNDOĞAR

İstifayı düşündüm; ama paracıkları bırakamadım

Demiş milli takım hocamız. İyi ki, sıradan bir insanım. Bende arada sırada böyle istifa etmeyi düşünecek bir yerde olsam, aynen böyle derim millete. Nasıl olsa kandırmak çok kolay bu ülkenin insanını. Dün basın açıklaması yapmış hoca ve böyle bir cümle kurmuş. Parayı çok sevdiği ve para için hayatta istifa gibi bir düşüncesi hiç olmamış.

Dediğim gibi bizim gibi sıradan olan ve öyle çok para sevmeyenlerin çokta anlayacağı bir şey değil. Hocam, daha önce çalıştırdığı takımlardan da çuval işi para alır ve başarısız olduğunda asla çekip gitmeyi aklına getirmezdi. En son BJK’dan aylık olarak 2 milyon lira kadar bir maaş alıyordu. Prim falan ayrı. Burada kayış atınca, usulca bir planla birlikte milli takıma kapak attı. 4 yıl boyunca arada sırada 3-4 maç yapacak olan milli takım çalıştırıcılığından, her yıl zamlı tarifeden olmak üzere parayı götürecekti. Zaten evinde bir para çuvalı olduğu söylenen hocanın 3-5 maç galip geldiğinde ağzı kulaklarında, havalı havalı konuşmaları, son şampiyonada fıs etti. Gelen giden dersini verdi, ancak hocada öyle bir astar olmadığından, çekip gitmedi ve millete azap çektirmeye devam edeceğim dedi. Neymiş bu takım eski günlerde olduğu gibi olacakmış. Bu takımın eski günleri nasıldı ki, geleceği nasıl olsun. Bulmuşlar bir lunapark istedikleri gibi oynuyorlar. Bu kafayla ve bu takımla bir şey olmaz. Kimse kendini kandırmasın. Daha önceki hocalarda zar zor ayrıldı ve onlarda yüklü bir tazminat ile evlerine döndüler. Çok bereketli bir milli takım, hocalar ve futbolcular için tabii. Para oluk gibi akıyor bunlara. Başarı diye övündükleri 50-60 yılda bir 3-4 galibiyet alıp, sonra gelen geçene yol vermek. Burada esas olan aylık maaşların alınmasında sıkıntı olmamısı.

Para gani, almayanları dövün yani misali, al gülüm ver gülüm, arada paslaşmalar ile paralar cebe gitsin. Hocamız bu yıl milli takımdan 2.5 milyon lira aylık alacak. Uçuk para biz sıradan insanlar için. Niye istifa edip bu paradan olsun ki, hocam. Şimdi de Dünya Kupası elemeleri var, kese dolsun, daha 2 yılı var. Geride çok para kalıyor, olur mu istifa yani?            

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.