Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

İşsizlik en önemli sorunlardan biri

Ülkemizin en önemli sorunlarından biri tartışmazsız bir şekilde işsizliktir. Bu konuda devlet ve özel sektör ne yaparsa yapsın sorunu bir türlü bertaraf edemiyorlar. Ülke genelinde bilinen rakamlar ile 6 milyon insan işsiz durumda. Bu sorunun bugünü yarını veya eskisi diye bir şey yok. Gelişmekte olan bütün ülkelerin önemli sorunu işsizliktir. Kim ne yaparsa yapsın çözümü zordur. Giresun ve ilçelerine gelince de sorun aynı şekilde çözüm bekliyor. Bulancak ilçe olarak bölgenin en önemli ilçesidir. Fakat bu yapıya rağmen ilçemizdeki işsizlik 25-30 yıldır nüfusla beraber kalıcı hale gelmiş ve öylece çözülmez bir yumak olarak kalmıştır. Edindiğim bilgilere göre ilçemizde 4-5 bin kişinin işi yoktur. Bu rakam az buz değildir. Ciddi bir rakamdır bu rakam. Çalışabilir nüfusun önemli bir bölümünü teşkil eden bu rakamlar, bir çözüm bulunamaz ise gittikçe artacak gibi. Ha, devlet bir yere kadar, özel sektör bir yere kadar ancak işgücünü karşılayabiliyor. Bulancak ta ekonomik ve ticaret yapısı öyle birden bu sorunu çözecek büyüklükte değil. Son yıllarda ilçe de sıkça konuşulan ve temelleri çok kısa süre önce atılan organize sanayi bölgesinin (OSB) soruna çözüm olması da şimdilik görünmüyor. Altyapısı ile ilgili çalışmaların tamamlandığı bildirilse de, 4-5 yıl içinde ancak faaliyete geçeceği ifade ediliyor. OSB için çok geç kalındığını yıllardır söylüyoruz. Ancak, bunlar söylenirken ve siyasilere iletilirken bazıları sağır sultan rolü oynamaktan geri durmuyordu. Özellikle Bulancaklı gençler arasında işsizlik oranı çok fazla diyebilirim. 20 yaş üstünde işsizlik sağımıza solumuza şöyle bir baktığımızda bunu rahatlıkla görebiliriz. Daha fazla lafı eğip bükmeden OSB’yi nasıl daha hızlı yaparız diye siyasiler ve yetkililer acele etmeliler. Bir ülkede terör dışı şiddet ve suçun oluşmasında bu işsizlik konusu önemli bir etkendir. Bilmek isteyene duyurulur.  
Ekleme Tarihi: 23 Aralık 2016 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

İşsizlik en önemli sorunlardan biri

Ülkemizin en önemli sorunlarından biri tartışmazsız bir şekilde işsizliktir. Bu konuda devlet ve özel sektör ne yaparsa yapsın sorunu bir türlü bertaraf edemiyorlar. Ülke genelinde bilinen rakamlar ile 6 milyon insan işsiz durumda. Bu sorunun bugünü yarını veya eskisi diye bir şey yok. Gelişmekte olan bütün ülkelerin önemli sorunu işsizliktir. Kim ne yaparsa yapsın çözümü zordur.

Giresun ve ilçelerine gelince de sorun aynı şekilde çözüm bekliyor. Bulancak ilçe olarak bölgenin en önemli ilçesidir.

Fakat bu yapıya rağmen ilçemizdeki işsizlik 25-30 yıldır nüfusla beraber kalıcı hale gelmiş ve öylece çözülmez bir yumak olarak kalmıştır. Edindiğim bilgilere göre ilçemizde 4-5 bin kişinin işi yoktur. Bu rakam az buz değildir. Ciddi bir rakamdır bu rakam. Çalışabilir nüfusun önemli bir bölümünü teşkil eden bu rakamlar, bir çözüm bulunamaz ise gittikçe artacak gibi.

Ha, devlet bir yere kadar, özel sektör bir yere kadar ancak işgücünü karşılayabiliyor. Bulancak ta ekonomik ve ticaret yapısı öyle birden bu sorunu çözecek büyüklükte değil. Son yıllarda ilçe de sıkça konuşulan ve temelleri çok kısa süre önce atılan organize sanayi bölgesinin (OSB) soruna çözüm olması da şimdilik görünmüyor. Altyapısı ile ilgili çalışmaların tamamlandığı bildirilse de, 4-5 yıl içinde ancak faaliyete geçeceği ifade ediliyor.

OSB için çok geç kalındığını yıllardır söylüyoruz. Ancak, bunlar söylenirken ve siyasilere iletilirken bazıları sağır sultan rolü oynamaktan geri durmuyordu.

Özellikle Bulancaklı gençler arasında işsizlik oranı çok fazla diyebilirim. 20 yaş üstünde işsizlik sağımıza solumuza şöyle bir baktığımızda bunu rahatlıkla görebiliriz.

Daha fazla lafı eğip bükmeden OSB’yi nasıl daha hızlı yaparız diye siyasiler ve yetkililer acele etmeliler.

Bir ülkede terör dışı şiddet ve suçun oluşmasında bu işsizlik konusu önemli bir etkendir.

Bilmek isteyene duyurulur.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.