Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Işık hızını geçmeye çalışmanın anlamı yok

İnsanoğlu garip bir yaratık. Akılla izah edilemeyecek çok sayıda işi oluyor. Bir gazetede veya televizyonlarda denk geldiğiniz olmuştur sizin de. Hani şu araba fuarları ile ilgili haberlere. Aklınıza gelecek epeyce bir araba markasının son model piyasaya çıkacak araçları ile ilgili tanıtımlarda bahsedilir. Hızından tutunda, işte şurasında şu var, burasında bu var, diye diye araç öyle bir anlatılır ki; insanın alacağı yoksa da alacak gibi olur. Gerçi parası öyle bizim gibi ahiretlik olanlar için söz edilecek gibi değildir. Öyle bir fiyatlar yazılıyor, söyleniyor ki, insan kaçıp gitse uzaya, bunlar gelip yine bulur. En ucuzu 600bin, 700bin lira vergisi falan dahil değil ha! Kemiksiz diyor, bu işten anlayanlar bu fiyatlar için. Bir diğer özelliği olan hız konusu da bir başka alem. Neymiş 300km hız yaparmış, 250km’den aşağısı kurtarmazmış da mış! Ya hep uçsan kaç yazar be!.. Bir yere mi varacan bu hızla yani! Hepi topu 350km hız yapsan ne olacak ki? İnsan ayağı yere sağlam basmak ister her zaman. Bir de çokça abartılan diğer mevzu ise, bu son model bazı araçların özelliği de, işte 100 km hıza şu kadar saniyede ulaşmalarıymış! Söyleyenin yalancısıyız… Mesela birisi 3.2 saniyede hiç sektirmeden 100km hıza ulaşırmış. Eee ne oldu ulaştı da boyumu uzadı, derler bizim buralarda! Yahu 2000km hız yapsan ancak bir uçak kadar hızın olur başka bir şey olmaz. “Yok biz ışık hızına ulaşacağız” diyorsanız onun için de maça lazım derim! Çalışın çalışın bir gün elbet olur dediğiniz!
Ekleme Tarihi: 11 Aralık 2019 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Işık hızını geçmeye çalışmanın anlamı yok

İnsanoğlu garip bir yaratık. Akılla izah edilemeyecek çok sayıda işi oluyor. Bir gazetede veya televizyonlarda denk geldiğiniz olmuştur sizin de. Hani şu araba fuarları ile ilgili haberlere. Aklınıza gelecek epeyce bir araba markasının son model piyasaya çıkacak araçları ile ilgili tanıtımlarda bahsedilir. Hızından tutunda, işte şurasında şu var, burasında bu var, diye diye araç öyle bir anlatılır ki; insanın alacağı yoksa da alacak gibi olur. Gerçi parası öyle bizim gibi ahiretlik olanlar için söz edilecek gibi değildir.

Öyle bir fiyatlar yazılıyor, söyleniyor ki, insan kaçıp gitse uzaya, bunlar gelip yine bulur. En ucuzu 600bin, 700bin lira vergisi falan dahil değil ha! Kemiksiz diyor, bu işten anlayanlar bu fiyatlar için. Bir diğer özelliği olan hız konusu da bir başka alem. Neymiş 300km hız yaparmış, 250km’den aşağısı kurtarmazmış da mış!

Ya hep uçsan kaç yazar be!.. Bir yere mi varacan bu hızla yani! Hepi topu 350km hız yapsan ne olacak ki? İnsan ayağı yere sağlam basmak ister her zaman. Bir de çokça abartılan diğer mevzu ise, bu son model bazı araçların özelliği de, işte 100 km hıza şu kadar saniyede ulaşmalarıymış! Söyleyenin yalancısıyız…

Mesela birisi 3.2 saniyede hiç sektirmeden 100km hıza ulaşırmış. Eee ne oldu ulaştı da boyumu uzadı, derler bizim buralarda! Yahu 2000km hız yapsan ancak bir uçak kadar hızın olur başka bir şey olmaz. “Yok biz ışık hızına ulaşacağız” diyorsanız onun için de maça lazım derim! Çalışın çalışın bir gün elbet olur dediğiniz!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.